Gala Modern’de tarihi rekor kırıldı

10. YILINI kutlayan İstanbul Modern’in çocuk eğitim programlarını desteklemek için her yıl sanatçıların bağışladıkları eserlerle düzenlenen Gala Modern’de önceki gece tarihi bir rekor kırıldı.

Haberin Devamı

İş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Gala Modern’de 13 sanatçının 15 çalışmasının yer aldığı ‘Destek Yarışması’ndan 2 milyon 870 bin lira gelir elde edildi.

Gala Modern’de tarihi rekor kırıldı


Geçen yılki Gala Modern’de elde edilen gelir 1 milyon 155 liraydı.
10 yılda 5,5 milyon kişinin ziyaret ettiği İstanbul Modern’de şimdiye kadar eğitim alan 550 bin çocuktan 190 bini “destek yarışları” sayesinde sanatla tanıştı.
Bu yıl altıncısı düzenlenen, Finansbank’ın ana sponsor olduğu Gala Modern’in yıldızı kuşkusuz İngiliz sanatçı Tony Cragg’ın bu gece için özel tasarlayarak müzeye bağışladığı heykeldi.
Mermer eliptik heykel 1 milyon liraya eski bir koleksiyoner olan Erdoğan Demirören tarafından satın aldı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Destek Yarışması’nı kızı Maya Portakal Bitargil ile birlikte sunan Raffi Portakal’a göre heykel tam 300 kilo ağırlığındaymış.
Dolayısıyla ‘Destek Yarışması’nda sahnede heykelin kendisini değil dev ekrandaki fotografını gördük.
Tony Cragg’in değişik bir malzemeyle yaptığı bir benzer heykeli İstanbul Modern’in koleksiyonunda.
Cragg’ın yanı sıra ‘Destek Yarışması’nda eserleri yer alan sanatçılar şöyle:
Merih Akoğul, Barbara-Zafer Baran, Tosun Bayrak, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Murat Germen, Ara Güler, Huri Kiriş, Ozan Oganer, Canan Tolon ve Naile Akıncı.
Gala Modern’in kurallarına göre, alıcılar ancak istedikleri takdirde adları açıklanıyor.
Raffi Portakal’ın Demirören’in yanı sıra açıkladığı diğer isimlere geçersek bunlardan biri Art On Galerisi’nin sahibi Oktay Duran.
Hüseyin Çağlayan’ın ‘Anestezi Örtüsü’ adındaki eseri 80 bin liraya Oktay Duran tarafından satın alındı.
Bu yıl içinde kaybettiğimiz Naile Akıncı’nın 1980 yılında yaptığı ‘Eyüp’ tablosunun alıcısı ise notlarıma göre Bülent Eczacıbaşı olmuş.
Bülent Eczacıbaşı tabloyu İstanbul Modern’in koleksiyonuna verecek.
Geceye bizzat katılan Ara Güler’in ‘Galata Rıhtımı’nda Ayrılık’ fotografının yeni sahibi Yıldız Holding.
Ülker Kurumsal İletişim Müdürü Zuhal Şeker aracılığıyla Ara Güler’in fotograflarına 120 bin lira veren Murat Ülker’in aynı zamanda Canan Tolon’un bir tablosuna 425 bin lira ödediğini not düşeyim.

Yazarın Tüm Yazıları