Bu kafa yangından daha tehlikeli

Günlerdir ciğerlerimiz yanıyor, milletçe kan ağlıyoruz. Yurdumuzun çeşitli yerlerinde aynı anda çıkan veya çıkartılan yangınlar, aşırı sıcaklar ve rüzgârın da etkisiyle korkunç boyutlara ulaştı.

Haberin Devamı

Devlet, tüm imkânlarını seferber ederek yangınla mücadeleyi sürdürürken, yangından etkilenen alanlar, ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi.

Ne hazindir ki bu denli milli felaket günlerimizde bile bir araya gelemiyor, yangından, acıdan, ıstıraptan, gözyaşından bile siyasi rant devşirmeye çalışıyoruz.

Sorumsuz davranış ve beyanlarımızla, canları pahasına mücadele eden kahraman itfaiye ekiplerimizin ve onlara destek olan vatandaşlarımızın moral ve motivasyonlarını bozuyoruz.

Yangında, evvelemirde yapılması gereken şey yangını söndürmektir. Yangın esnasında birbirini suçlamanın kimseye faydası olmadığı gibi yangının söndürülmesine zararı vardır.

İnsanlar, canlarını dişlerine takmış alevlerle boğuşurken, had bilmez birileri maalesef taranmanın derdinde!

Haberin Devamı

Kör siyaset vicdanları dumura uğratmış, bir kısım kendini bilmez aşağılık tipler, ‘ülke yansa da olur, yeter ki iktidar gitsin!’ diyecek kadar çukurlaşmıştır.

Kendi pislikleri içinde debelenen sosyal medyadan bahsetmiyorum; bu ve buna benzer nice hezeyanları, toplumun önündeki, anlı-şanlı medya mensuplarından, sanatçılardan, akademisyenlerden ve siyasetçilerden duyuyoruz.

Tam da böylesi bir kara günde, Konya’da iki aile arasında eski bir husumetten dolayı cinayet işleniyor ve yedi kişi öldürülüyor.

Kurt dumanlı havayı sever misali, HDP Eş Başkanı ve üstelik akademisyen olan Mithat Sancar: “Hedefe HDP’yi koyup, Kürt halkına yönelik sistematik katliamlar yapıyorlar!” açıklamasında bulundu.

Olayı araştırmadan, incelemeden alelacele yapılan bu açıklama; kışkırtıcılığın ve faşistliğin dik alası olup, provokatörlükten başka bir şey değildir.

Toplumu dinamitlemeyi hedefleyen bu alçaklığa asla prim verilmemeli ve ilgilinin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır. Yakmak istediği fitne ateşinin hesabı kendisinden sorulmalıdır.

Zira bu uğursuz ağız, yangından beterdir?

Ne yapılmak isteniyor? Bu iğrenç ifadeye göre; Kürtler de ayaklanıp, Türkleri sistematik bir şekilde katletmeli öyle mi?

Allah müstahakınızı versin. Akmakta olan bunca kana doymadınız mı?

Haberin Devamı

Solcu, aydın ve ilerici geçinen bir kısım entel-dantel grup da boş durmayıp, durumdan vazife çıkardı ve içlerindeki ufunetleri, sosyal medyada gün boyu kustular. “Türkler Kürt bir aileyi yok etti” diyerek, etnik çatışmanın fitilini tutuşturmak için adeta yarıştılar.

Ülkemizin ormanlarıyla beraber insanlarını da birbirine kırdırıp yakmak isteyen bu zihniyete bir çift lafımız var; Biz bu filmi çok gördük. Boşuna uğraşıyorsunuz. Binlerce yıllık Türk-Kürt kardeşliğini, bugüne kadar kimse bozamadı, siz de bozamayacaksınız.

Sizin arkanızdaki asıl ağababalarınız, bu kardeşliği bozmak için on yıllardır uğraşıyor, on binlerce TIR dolusu silah ve mühimmatı hemen yanı başımızdaki terör örgütlerine boca ediyor. Onları eğitip, donatıyor ve üzerimize salıyor.

Haberin Devamı

ABD’ye ve AB’ye geçit vermeyen Türkiye, onların içimizdeki maşalarına mı dur diyemeyecek?

Yazarın Tüm Yazıları