Atatürkçü kim?

Önce Atatürkçülüğü tarif etmemiz gerekecek. Zira bu ülkede herkes, kendi meşrebine, kendi anlayışına göre ve kendisinin olmasını istediği şekilde bir Atatürkçülük tarifi yapıyor.

Haberin Devamı

Bununla da kalınsa iyi, Atatürkçülük iddiasında bulunan rakiplerini sahtecilikle suçluyor ve onları dışlıyor.

Bu denli aymazlıkta da başı, maalesef Atatürk’ün kurduğu parti yani CHP çekiyor. Bu sakil anlayışa göre, CHP’li değilsen Atatürkçü de değilsin!

Nitekim onların gözünde Atatürk’ün Aydın İl Başkanı A. Menderes, Atatürk’ün Başbakanı Celal Bayar da Atatürkçü değiller. Kendilerine göre, sebebi de, bu kişilerin CHP’den ayrılmalarıdır.

Mantıksız mantıkları şu: Atatürk’ün partisinden ayrılan ya da kendilerini Atatürk’ün partisinin karışışında konumlandıranlar Atatürkçü olamazlar.

Bir kere demokrasinin vazgeçilmez şartı çok partili hayat değil midir? Dolayısıyla CHP’den farklı partilerin olması kadar tabii bir şey olamaz.

Kimselerin öteye beriye çekmesine gerek yok; hemen herkesin tartışmasız ortak noktası şudur: Atatürkçülük muasır medeniyettir, yerlilik ve milliliktir, diğer bir deyişle, aklı ve bilimi öncelemektir.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin, bu söylenenlerle ne alakası var Allah aşkına?

Malum Kılıçdaroğlu CHP’yi bir alamete bindirdi, hızla kıyamete doğru sürüklüyor.

Atatürk’ün CHP’si tüm Türkiye’nin partisiydi, ya Kılıçdaroğlu’nun CHP’si? Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, Hakkâri mitingini meydanda tek bir Türk bayrağı olmadan yapabildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıfır çeken ve sadece tabela partisi olarak gözüken bir CHP mi Atatürk’ün partisi?

Vatansever tüm CHP’liler yatıp kalkıp Erdoğan’a ve AK Parti’ye dua etsinler. Zira Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde HDP’nin dışında yalnız AK Parti var ve hemen her yerde olduğu gibi burada da Erdoğan çok seviliyor.

Bunun ne demek olduğunu ise vatanın bütünlüğünün kıymetini bilen ve önemini kavrayanlar bilir.

Dışarıya avuç açmak ve boyun bükmek mi Atatürkçülüktür yoksa kendi topunu, tüfeğini, füzeni, güdümlü füzeni, çok namlulu roketatarını, mobil elektronik harp sistemlerini, helikopterini, denizaltını, uçak gemini, İHA’nı, SİHA’nı, TİHA’nı.. vb. üretmek ve diklenmeden dik durmak mı Atatürkçülüktür?

Atatürkçülük, ‘Suriye’de ne işimiz var?’ demek midir yoksa o imkânsızlık şartlarında ve üstelik hasta yatağında iken Hatay’ı anavatana katmak mı Atatürkçülüktür?

Haberin Devamı

Bir, ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ diyen Atatürk ve onun CHP’sine bakın; bir de ‘Akdeniz de ne işimiz var?’ diyen Kılıçdaroğlu’nun CHP’sine bakın!

Dün de, Atatürk, Libya’ya (Akdeniz) Türk’ün hak ve menfaatleri için gitmişti, bugün de Erdoğan Libya’da ve Doğu Akdeniz’de Türk’ün hak ve menfaatleri için var.

Birilerini Atatürkçü değil diye suçlamadan önce Atatürk’ü tanımak şarttır. Öyle ezbere, ham hum şaralop Atatürkçülük olmaz. Zira ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz...’

Bugün, yerli ve milli olduğu için Deniz Baykal’ı dışlamak isteyen bir CHP ile karşı karşıyayız. Zaten bütün gerçek Atatürkçüler ve Deniz Baykal’ın yakın mesai arkadaşlarının tümü CHP’den dışlandı.

Haberin Devamı

Deniz Bey’in sipsivri ortada, yapayalnız kalan ve rahatsız haline bile tahammül edilemiyor.

Kılıçdaroğlu CHP’sinin iki tip özelliği var; FETÖ’nün ve HDP’nin sözcülüğüne soyunmak, onlarla aynı dili kullanmak ve onlardan medet ummak.

Ecevit, boşuna CHP’den ‘İllallah!’ dememişti.

Bu arada Livaneli isimli bir eski tüfek de; yalan kumkuması şıracının şahitliğine soyunan bozacı olarak arz-ı endam etti ve aynen şöyle dedi: ‘Deniz Baykal da, önceki CHP liderleri gibi solcu değildir; tipik bir Sünni, sağcı, Ankara politikacısıdır. Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez. Bunu çok sefer kendisi de söyledi, basında çıktı...’

Kendisini sözde solda konumlandıran bu kişinin şu tiksindirici yalanlarına bakar mısınız? Nasıl da insanları ayrıştırıyor? İğrenç iftiralarını, utanmadan nasıl atabiliyor?

Haberin Devamı

Aynı Baykal, yıllar önce de, sağ kesime Antalya’nın tahtacılarından (Alevi) birisi olarak lanse edilmişti. Bu kez de sol kesime ‘Sünni, sağcı, Kürtleri ve Alevileri sevmez’ şeklinde anlatılmak isteniyor.

Livaneli’nin yaptığı, ürkütücü bir hokkabazlıktan başka bir şey değil. Değil Deniz Bey’in, herhangi bir insanın bu lafları edebilmesi için aklını peynir ekmekle yemiş olması gerekir.

Lakin hazin olan şu ki bu lafları eden, bu iftiraları atan, bu pervasızlığı sergileyen akıllı ve üstelik solcu diye geçiniyor.

Kılıçdaroğlu’nun yalanlarına akılsız dostu olarak, sözde destek veriyor.

Kılıçdaroğlu, bunca yalan batağında debeleneceğine, akıllı düşmanlarına kulak verse kendine gelir.

Ama nerdeee?

Yazarın Tüm Yazıları