Objektif habercilik

Şüphesiz geçen haftanın en çok konuşulan iki olayı New York’ta başlayan Reza Zarrab davası ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası’ndaki Bellway şirketiyle ilgili para trafiği belgeleriydi.

Haberin Devamı

Objektif habercilikHürriyet, tarafsız haberciliğin gereğini bu iki kritik ve süreklilik arz eden olayda da gösterdi.

New York’taki davayı izleyen muhabirlerimiz Razi Canikligil ve Cansu Çamlıbel mahkeme salonundaki gelişmeleri en objektif ve anlaşılır şekilde okurlara aktardı. Mahkeme salonundan renkli izlenimler özel çizimler eşliğinde Hürriyet sayfalarında yer buldu.

Bu haberlerin okurlarımıza ulaştırılmasında Hürriyet Dış Haberler Servisi ve Hürriyet Gece Servisi’nin harcadığı büyük çabayı da buraya not etmekte fayda var.

Hürriyet aynı şekilde CHP’nin
Man Adası iddialarını ve suçlanan tarafların yanıtlarını, tüm detaylarıyla sayfalarına taşıdı.

Okurlarımız bu konuda konuşulan her şeyden, en doğru şekilde haberdar oldu.

Haberin Devamı

Objektif habercilikHÜRRİYET TAKİPTE

Geçen haftanın gündemine ABD’deki Zarrab davası damga vurmuş olsa da Hürriyet özel haberciliğiyle fark yaratmaya devam etti.

Pazartesi, Ömer Erbil’in başarılı “Hürriyet Takipte” haberi vardı. İstanbul’daki kazılarda bulunan iskeletlerin binlerce yıllık sırlarını çözmek için Düzce Üniversitesi’nde süren çalışmaları çarpıcı fotoğraflarla aktardık.

Aynı gün “Ben de şiddet gördüm” diyen şöhretli kadınların sesi manşetten yükseliyordu. Şiddet gören kadınlara ‘Susmayın, siz de sesinizi yükseltin’ çağrısı vardı.

‘360 Derece’de de fark yaratan bir röportaj vardı yine. İpek Özbey; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yla vatandaşları çok yakından ilgilendiren yeni projeleri konuştu.

Salı günü manşete İsmail Saymaz imzalı “Adaleti okulda arıyor” haberini taşıdık. Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi acı olayın yıldönümünde konuştu. 

Cansu Şimşek’in “Son nefesine kadar yüzdü” haberi, 94 yaşında ölen Türkiye’nin ilk milli yüzücülerinden Nejat Nakkaş’a bir saygı duruşu gibiydi.

Özge Eğrikar’ın Hunca ailesiyle ilgili “Kozmetik devinde miras kavgası” haberi haftanın konuşulan işlerinden oldu.

Haberin Devamı

Objektif habercilikZeynep Bilgehan, 3 yıldır Osmaniye’deki kampta kalan Suriye’nin ilk Türkmen kadın belediye başkanı Miyyede Faki ile konuşarak özel haberciliğin iyi bir örneğini verdi.

Pentagon Sözcüsü’nün  “YPG’deki  ağır silahları geri alacağız” açıklamasında ise Cansu Çamlıbel imzası vardı.

Türkiye, ‘İstanbul Modern’in yeni projesini ilk kez Erkan Aktuğ imzalı haberle gördü.

Fatma Aksu, Kadıköy rıhtımdaki camiye çıkan onayı özel haberiyle duyurdu. Bir gün sonra da proje görüntüsünü haber yaptı. 

Geçen hafta Süper Lig’in en önemli derbilerinden biri oynandı. Hürriyet Spor Servisi burada da farkını ortaya koydu. Ali Naci Küçük, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile konuştu. Ardından Kenan Başaran ve İsmail Er, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile söyleşi yaptı. 

Haberin Devamı

Kelebek’te uluslararası nitelikte iki röportaj dün dikkatinizi çekmiştir. Barbaros Tapan, Hollywood’un en önemli yıldızlarından Nicole Kidman, Onur Baştürk Fransa’nın eski First Lady’si Carla Bruni ile söyleşi yaptı.

DİJİTAL LİDERLİK

Yayıncıların ve reklamverenlerin ölçüm için yetkilendirdiği tek uluslararası kuruluş olan Gemius’un verilerine göre hurriyet.com.tr geçen hafta da dijital habercilikteki açık ara liderliğini sürdürdü. 22.7 milyon okurumuz hurriyet.com.tr’de 363 milyonu aşkın sayfayı ziyaret etti.

Objektif habercilikHürriyet TV ve sosyal medya hesaplarımız üzerinde geçen hafta izlenen video sayısı 20 milyonu aştı. En çok izlenen videomuz Murat Yetkin’in Türkiye-ABD ilişkilerine dair yorumlarını paylaştığı, “Dikkatinizi Çekti Mi” başlıklı formatımız oldu.

Haberin Devamı

Aynı konulu yazısı da haftanın en çok okunan köşe yazıları arasına giren Murat Yetkin’in bu videosu 600 bini aşkın kez izlendi.

Özel haberlerimiz arasında bu hafta en çok okunan içeriklerimiz Ankara büromuzdan geldi. Nuray Babacan ve Gizem Karakış’ın aktardığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleriyle toplantıda yaptığı yorumlar, AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un Reza Zarrab açıklaması, Deniz Gürel’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki 250 kişilik değişiklik listesi ve Murat Yılmaz’ın Ankara Cumhuriyet Kulesi referandum sonucunu duyurduğu haberler, toplamda 1.5 milyonu aşkın okurumuza ulaştı. Zarrab davasını ABD’de izleyen muhabirlerimiz Razi Canikligil ve Cansu Çamlıbel’in haberi de 500’er bin okunmayı aştı.

Haberin Devamı

Ekonomi yazarımız Noyan Doğan’ın torba yasayla ilgili haber analizi, İstihbarat’tan Çetin Aydın’ın internette meşhur olan şarkıcılar Heijan ve Ramazan A. için uyuşturucu şüphesiyle yakalama kararı çıkardığına yönelik haberi ve İzmir muhabirimiz Banu Şen’in 16 yaşındaki bir kızın tecavüze uğradıktan sonra babası tarafından nasıl kurtarıldığını anlattığı haberi son bir haftanın en çok okunan Hürriyet özel içerikleri arasındaydı.

KANAL D HABER

Kanal D Haber, Zarrab davasının ayrıntılarını ekrana getirdi.

CHP’nin açıkladığı belge ve dekontlarla ilgili detaylar Kanal D Haber bülteninde yer aldı. İktidar ve muhalefetin açıklamaları tarafsız olarak ekrana yansıdı.

 Kanal D Haber, FETÖ firarisi Hakan Şükür’ün ABD’deki kafesinin gizli ortağının, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ağabeyi Ahmet Sait Kavurmacı olduğunu ortaya çıkardı.

Damla Turgutlu Soybaş, Bağdat Caddesi’ndeki kentsel dönüşüm enkazını aktardı.

Muhabir Merve Görgün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Felsefeden Tecrübeye - Etkili Öğretmenlik’’ kitabında, dayağın övülmesini, Köy Enstitüleri’ne hakaret edilmesini haberleştirdi.

Kanal D muhabiri Özay Erad, İstanbul Avcılar’da, öğrencilerin tel örgüler arkasından öğle yemeği almalarını ekrana getirdi.

CNN TÜRK

CNN TÜRK Haber Merkezi hafta boyunca yine dikkat çekici haberlere imza attı.

Ankara’dan Ünal Kaya, MHP’nin ittifak modelini yaptığı özel haber ile ekranlara taşıdı.

CHP’nin yurtdışına para transferi iddiası sonrası Meclis’te yaşanan siyasi tartışmaları, kulis bilgilerini aktardı.

Murat Pazarbaşı, Cumhurbaşkanı’nın milletvekilleri ile basına kapalı toplantısında, Zarrab’ın verdiği ifadelere yönelik ilk değerlendirmelerini son dakika olarak ekrana taşıdı.

CNN TÜRK İstanbul Haber Merkezi’nin ise farklı ve dikkat çekici bir konuğu vardı. Ahu Özyurt’un konuğu olan Finlandiya eski milli eğitim bakanı Krista Kiuru, dünyada örnek sistem kabul edilen Finlandiya modelini anlattı.

İstanbul’dan Beste Uyanık 36 yıldır kas hastası olan Meryem Nazlı’nın hikâyesini ekranlara taşıdı.

HÜRRİYET DAILY NEWS

Hürriyet Daily News’ta en çok okunan haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi yurtdışında döviz hesabı kanıtlanırsa istifa edeceğini söylemesi oldu. Zarrab davasının Türkiye yansımaları da en çok okunan haber ve yorumlar arasındaydı. İstanbul’daki tenis turnuvasında Maria Şarapova’ya evlenme teklifi de Hürriyet Daily News sitesinden en çok izlenen video haber idi.

Yazarın Tüm Yazıları