Çocukluk hatırası

Bizim zamanımızdaki gibi işlemeyen konular arasına çocukluk fotoğrafları da girmiş bulunuyor.

Haberin Devamı

Yıllara karşı koyamayıp sararan, acemice albümü yapılmış fotoğrafları unutun; şimdi çocukların özel günlerinin belgeseli bile çekiliyor!

 

Galiba dört çocuğun üçüncüsü olmamdan sebep, bebekliğime dair hiç fotoğrafım yok. Belli ki ailem konuya dair şevkini yitirmiş! Benim yaratamadığım heyecanı bir kenara bırakın; şimdi moda, çocuk fotoğraflarını bu konuya odaklı fotoğrafçılara çektirmek olmuş. Tıpkı düğün fotoğrafçıları gibi bu konuda isim yapan fotoğrafçılarımız var.

Çocukluk hatırası
 Konuyla ilgili görüşünü almak üzere hem özel çocuk kutlamalarında hem de çocuk markalarının moda çekimlerinde aranılan, belli başlı dergilerimizle de çalışan bir isimle konuşuyorum. Merve Ağazat Londra’dan İstanbul’a uzanan fotoğrafçılık kariyerinde; belki de çocuk fotoğrafı konusuna en erken eğilen fotoğrafçılardan biri oldu. Artık bu özel çalışmaya çocuklar için özel günlerin belgeselini çekmek de eklenmiş. (Düğün fotoğrafı çekmek zor diyenler bir de ortada koşuşturan, laf dinlemeyen çocukları görüntülemeyi düşünsün! Aklıma hep dergi zamanlarımdan sette ne olup bittiğini endişeyle beklediğim çocuk moda çekimleri geliyor…)

Haberin Devamı


Merve Ağazat’a bu çekimlerde prosedür nasıl işler diye sorduğumda ilk basamağın servisi isteyen kişilerle yüzyüze görüşmek olduğunu söylüyor. Sonra istenilen çekimin niteliklerine göre ekip oluşturulması faslı hayli önemliymiş. Bugüne dek hep çok keyifli geri bildirimler aldığını söylüyor Ağazat; insanlara hayatları boyu o güzel günü hatırlatacak değerli bir hatıra yaratmanın keyfinden bahsediyor. Bir Suudi prensesin memnuniyetini ifadesi olan mektubu geliyor aklına... Bu çekimi merak etmeden geçemiyorum. İstanbul Forum’daki buz müzesini kapatıp üç çocuklu bu ailenin fotoğraflarını çekmiş Ağazat. Çekimle ilgili ilk aklına gelen de elbette donmaları oluyor! “Fiziksel olarak beni de ekipmanlarımı da zorlayan bir çekim oldu ama hepimiz çok eğlendik” diyerek anlatıyor.

Haberin Devamı

Çocukluk hatırası

Kendisinin çalışmalarıyla ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak isteyenler www.merveagazat.com adresini inceleyebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları