Yol çökebilir taş düşebilir

Alacaatlı Mahallesi 4982 Cadde 3381/3 Sokak 16 numaralı Bağ Park Konutları’nın yöneticisiyim.

Haberin Devamı

Mahallemiz, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Yenimahalle’den Çankaya’ya bağlandı.
Sitemizin yanından geçen 3381/3 Sokak’taki yolda 4 ay önce bozulmalar meydana geldi. Son dönemlerdeki etkili yağışla birlikte bozulmalar arttı. Asfalt yol öyle bir duruma geldi ki, son 1 aydır araç geçemiyor. Yol kenarındaki alandan toprak kaymasıyla büyük kaya parçaları yuvarlanıyor.
Toprak kayması, sitemizi çevreleyen beton bahçe duvarlarımıza da zarar veriyor. Çankaya Belediyesi’ne içinde bulunduğumuz sorunu ve en önemlisi bölgedeki toprak kaymasını dilekçeyle bildirmememize rağmen ilgilenen olmadı.
Sinan DEMİRCİOĞLU

ENGELİMİN ENGELLERİ

7 basamaklı asansör problemi

Engelli plakalı aracıma yazılan haksız cezaya itiraz dilekçemi vermek üzere Kızılay’dan metroya binip, Sıhhiye’de indim.
Adliye Sarayı çıkışına geldiğimde ‘güler misin, ağlar mısın’ dedirten bir tabloyla karşılaştım. Engelli asansörü öyle bir yere konulmuş ki, ulaşabilmem için tekerlekli sandalyemle 7 basamaklı merdiveni çıkmam gerekiyordu. Ön yargılı olmamak adına yanımdaki arkadaşımla bir rampa bulmaya çalıştık, nafile. Zaten görevli, ‘Asansör bozuk, yürüyen merdiven kullanın’ dedi.
Ardından Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesi Başkanı Necip Şahin’i arayarak, olay yerine çağırdım. Başkan Necip Şahin, Engelliler Haftası’da başkentimizin erişilebilirliğindeki korkunç çarpıklığa vurgu yaptı. Akülü sandalyemle birlikte 100 kilonun çok üstüne çıkan ağırlığıma rağmen ve son derece tehlikeli olan bir yöntemle görevliler eşliğinde yürüyen merdivenler kullanılarak dışarı çıkarıldım. Böylece, 10-16 Mayıs 2014 Engelliler Haftası’nda yaşadığım bu durum; beni bir kez daha derinden düşünmeye sevk etti.
M. Oğuz MUCURLUOĞLU

Haberin Devamı

Şirket beceriksiz ben çaresizim

Çayyolu’nda oturuyorum. 10 Mayıs’ta doğalgazım birdenbire kesilince Başkentgaz’a durumu bildirdim. Tam 3 gün sonra sayacın pilinin bittiğini söylediler. Ayın 1’inden beri bekleyenler olduğunu, yeni ekip kurduklarını ve ekibin acemi olması nedeniyle de tüm işlere yetişemediklerini söylediler.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Şirket beceriksiz, ben çaresizim.
Rahmiye ÜNVER

SÖZÜ/ÖZÜ

Haberin Devamı

TERS YÖN TEHLİKESİ
* Keçiören Kazım Karabekir Caddesi’nde devam eden metro çalışmaları nedeniyle yol tek yön olarak kullanıma açık. Ancak dörtlülerini yakan birçok araç, inatla ters yönde araç kullanıyor. Sanki dörtlü yakmak yaptıkları hatayı meşrulaştırıyor. İnsan canını tehlikeye atan bu kişilere, dur denilmeli.
E. YILMAZ

İŞGALCİLERDEN BIKTIK
* Maltepe Tok Sokak’taki geçiş zorluğu ve hatalı park sorunundan bıktık. Çekiciler hatalı park eden araçları çekiyor, 2 saate kalmadan başka araçlar yolu işgal ediyor.
Nihat Hüseyin KABAKSIZ-
Ak-Han İş Merkezi esnafı

KÖPEK ÇOK ÇÖZÜM YOK
* Yaklaşık 1 yıldır Akpınar Mahallesi’nde yaşıyorum. Akpınar’da doğal hayatın biraz korunabilmiş olmasından dolayı, herkesi rahatsız eden bir sokak köpeği vakası var. Bazen sokakta üç, beş sokak köpeği başıboş geziniyor. Geçtiğimiz gün belediye ekipleri geldi ancak çözüm olmadı.
Ersoy YILMAZ

Yazarın Tüm Yazıları