Standart plaka kuyruğu!

Tarih, 18 Mart 2016.

Haberin Devamı

Okurlardan gelen şikâyetler üzerine...
Bu köşeden aynen şu satırları okudunuz:
“Farklı yazı karakterli, kalın puntolu, kabartmalı... Bu plakaların sayısı başkent trafiğinde gün geçtikçe artıyor. Bu araçların trafikten arındırılması lazım. Daha da önemlisi, standart dışı plakaların cezası, hız cezalarından yüksek olmalı...”
*
Tarih, 3 Temmuz 2017.
Standart dışı plakalar, bu tarihten itibaren ‘ağır kusur’ kapsamına girdi.
Özetle şöyle denildi:
“Plakalarda rakamlar arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ‘ağır kusur’ kapsamında görülecek.”
*
Gelelim bugüne.
Mâlumunuz, yeni dönemde ‘standart’ plakaların basım ve dağıtımının Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ile bağlı odalarınca yapılacağı belirtilmiş...
Plaka değişim ücretinin ise 31 TL olduğu açıklanmıştı.
Buraya kadar her şey güzel.
Fakat.
Acaba yeni dönemde iş/işleyiş nasıl gidiyor(du)?
Bu sorunun cevabı da, okurumuz Mehmet Gürer’in iletisinde.

Haberin Devamı

Standart plaka kuyruğu

*
Tarih, 4 Ağustos 2017.
Plaka almak için gittiği Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Plaka Atölyesi’nin önündeki kuyruğu fotoğraflayan Mehmet Gürer, durumu şöyle aktarıyor:

İNSANLARA EZİYET ETTİRİLMEMELİ

“Ankara Emniyeti’ndeki eziyetin ardından Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Plaka Atölyesi’nin önündeki kuyruk, şu sıcak yaz günlerinde işin tuzu biberi oldu.
* Plaka basım yerine aracınızla girmek imkânsız.
SORU 1: Daha uygun bir yer bulunamaz mı?
* Önündeki kuyruk, vatandaşı canından bezdiren cinsten.
SORU 2: Başka basım yeri oluşturulamaz mı?

Standart plaka kuyruğu

Günümüz teknolojisinde 3 boyutlu baskı makineleri var. Artık bu tarz işler için vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekletilmemeli. İnsanlara parasıyla eziyet ettirilmemeli.
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası yetkilileri, bu duruma bir çözüm getirmeli.”

TALEBİM VAR

Standart plaka kuyruğu

Haberin Devamı

HIZ KESİCİ KASİS İSTİYORUZ

İsmi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, Çukurambar’ın kalbi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nden yazmış.
“Ankara Valiliği, egzoz patlatan ve drift yapan araçların trafikten men edileceğini duyurmasına rağmen Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde değişen bir şey yok. Gençler geceleri adeta ralli yapıyor” diyen okurumuz, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyor:

ARTIK BIKTIK!

“Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, özellikle de Eskişehir Yolu bağlantısından ilk trafik ışıklarına kadar uzun ve düz bir yol. Her gece gençler ralli yapıyor. Ve bizler semt sakinleri olarak artık bıktık! Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri ve Ulaşım daireleri umarım sesimize kulak verir.
TALEBİMİZ: Caddenin her iki yönüne de hız kesici tümsekler konulsun. Bu tümsekler hem yayaların, hem de biz çevre sakinlerinin huzuru olacaktır.”

Haberin Devamı

SORUM VAR-1

Standart plaka kuyruğu

DERİN TEHLİKENİN SORUMLUSU KİM?

Bu fotoğraf, Anıttepe Yücetepe Mahallesi’ne bağlı 84. Cadde’den.
K.K. adlı okurumuz, derinliği 1 metreyi bulan ve önlem olarak yalnızca önüne trafik konisi konulan çukura dikkat çekmiş.
Ve, şu soruları yöneltmiş:
* Hızla gelen bir aracın tekerinin bu çukura düşmesi sonucu yaşanacak can kayıplı kazanın maddi/manevi sorumlusu kim olacak?
* Kazanın bedelini kim, ne şekilde ödeyecek?”

SORUM VAR-2

Standart plaka kuyruğu

SU NASIL DURACAK?

Okurumuz Rıza Yüksel, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’ndeki kaldırım çalışması sonrası ağaçların kurumaya başladığını aktarmış.
Ve, iletisinde Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenmiş:
“41, 43 ve 45 no’lu binaların kaldırımındaki ağaçlar kurumaya başladı. Kendi çabamızla sulamaya çalışıyoruz ama fotoğrafta da görüldüğü üzere suyu tutacak kısım açık bırakılmış. Peki, kaldırımı yapanlara sormak istiyorum.
* Bu ağaçlarda su nasıl durabilir?”

Haberin Devamı

2 TESPİT 2 TALEP

Etimesgut’ta yaşayan okurumuz Ferhat Kaya’nın bazı tespit ve talepleri var.
1) Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne:
* İstasyon ve Türk Kızılayı caddelerinin bozuk olan asfaltına yama yapıldı. Bu iki önemli caddeye yama değil, yeni asfalt talep ediyoruz.
2) Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’ye(Başkent EDAŞ):
* İstasyon Caddesi’nin aydınlatma direkleri yetersiz. Eksik olan direklerin yarısı tamamlandı. Ancak, diğer yarısı da bir an evvel yapılmalı.

KISA... KISA...

* Eryaman’da gece yarısı caydırıcı hiçbir önlem yok. Araba hırsızları kol geziyor. Kelebek camı patlatmak, araçlara zarar vermek suretiyle araç çalmaya teşebbüs edenleri, uyumayanlar şans eseri kovalıyor.
Metin ALTAY

Haberin Devamı

* Eryaman TBMM Caddesi üzerinde fuhuş pazarlığı yapılıyor. Polise sürekli şikâyet ediyoruz, ama değişen bir şey olmuyor. Çünkü bu suçun cezası caydırıcı ölçüde değil. Bölge sakinleri ve aileler olarak artık bıktık.
Salih A.

Yazarın Tüm Yazıları