Sosyete duman altı

Çankaya’ya bağlı Sağlık Mahallesi Aksu Caddesi esnafı diyor ki: “Perşembe günleri kurulan Yenişehir Sosyete Pazarı’ndan yükselen duman, zaten kirli olan Sıhhiye’nin havasını iyice kirletiyor.”

Haberin Devamı

Peki bu neyin dumanı ve nereden geliyor?
Bu sorunun yanıtı, ‘Aksu Caddesi esnafları’ adıyla gelen iletide -özetiyle- şöyle aktarılıyor:

SANKİ SİS BULUTU KAPLAMIŞ GİBİ

“Perşembeleri kurulan Yenişehir Sosyete Pazarı, Aksu Caddesi’ne kadar taşıyor. Pazarın taşan bu kısmında, ikinci el ürünler ile köfte ve çay tezgâhları açılıyor. Bazı tezgâhlarda odun ateşinde yemek yapılıyor. O kadar çok duman çıkıyor ki, caddeyi sanki sis bulutu kaplamış gibi göz gözü görmüyor. İş yerlerimizin penceresini açamıyoruz.

KAYIT DIŞI PARA KAZANIYORLAR

Pazarı kiralayan firma, pazarın dışında kalan alanda da tezgâh yerleri satıp, kayıt dışı para kazanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Yetki Çankaya’da’ diyor. Cadde esnafı olarak Çankaya Belediyesi’ne sözlü ve yazılı olarak defalarca yaptığımız şikâyetlerimiz ise sonuçsuz kalıyor. Kısacası, Çankaya Belediyesi zabıtası işini yapmıyor.”

Haberin Devamı

82 HIZ LİMİTİ KALKTI MI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, geçen ay Hürriyet Ankara’ya konuşmuş ve “Vatandaşı yalancılığa sevk ediyor. 82’ye gerek yok” demişti.
*
Kentin ana arterlerindeki ‘82 hız limiti’ ışıklarının yanmadığına dikkat çeken okurumuz Mehmet Gürer, soruyor: “Radar ışıkları sönmüş. Hız sınırları kalktı mı?”
*
Şu ana kadar ne Ankara Valiliği’nden, ne de Büyükşehir Belediyesi’nden ‘82 hız limiti’nin kalktığı ya da ışıkların neden yanmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Sosyete duman altı

BAŞKENT ANKARA’DA HÂLÂ ESKİ DÜZEN DEVAM EDİYOR

Okurumuz Ali A.’nın, kentteki dönel kavşaklar konusunda bazı tespitleri var.
İletisinde şunları kaydetmiş:
“Büyük şehirlerde giderek artan araç sayısı, sabah ve akşam saatlerinde trafik kaosuna neden oluyor. Artan trafikle birlikte birçok kentte, dönel kavşaklar çağdaş bir sisteme geçiyor.
ÖRNEK: Artık dönel kavşaklarda depolama sistemi yok. Araçlar yeşil yandığı an, her yöne hareket ettikleri için dönel kavşaklarda kilitlenme olmuyor.
ANCAK: Başkent Ankara’da hâlâ eski düzen devam ediyor. Dönel kavşaktan çıkmadan bir tarafa kırmızı bir tarafa yeşil yanınca trafik kilitleniyor.
OKURDAN NOT: Ankara’daki bazı kavşaklarda kırmızı ışık süresi çok uzun. 35-45 saniyelik beklemeler trafik akışını hızlandırır.”

Haberin Devamı

ÜSTÜ KAPALI DURAK İSTİYORUZ

Okurumuz Mehmet Kandemir, Yenimahalle Batıkent Bulvarı’nın her iki yönüne ‘üstü kapalı otobüs durağı’ yapılması gerektiğini söylüyor. Sebebini ise şöyle aktarıyor: “Yenimahalle Belediyesi Ek Hizmet Binası, Meydan ve Atlantis AVM’lerin yer aldığı bölgeye her gün binlerce vatandaş geliyor. Bulvarın iki yönünde de kapalı otobüs durağı olmadığından vatandaşlar, yazın sıcağından, kışın yağmurundan ve karından korunamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan, bu hizmetin gerçekleştirilmesi için gereğini acilen yaptırmasını bekliyoruz.”

HASTANE PERİŞAN HALDE

Bu fotoğrafları, Polatlı’dan okurumuz Mahir Yavaş göndermiş.
Ve, şöyle demiş:
“Polatlı’da yeni hastane açılınca boşaltılan Şentepe SSK Devlet Hastanesi perişan halde. Harabeyi andıran atıl hastane binası, tinerci yuvasına döndü. Tek bir güvenlik yok! Binaya giren çıkan belli değil.”

Sosyete duman altı

KISA... KISA...

Haberin Devamı

* “Çankaya’nın Yukarı Dikmen Mahallasi Şehit Aytekin Yavuz Caddesi’nin sakinleri olarak bir buçuk yıldır internet ve telefon altyapısı bekliyoruz. Türk Telekom’a birçok kez başvuru yaptık ama sonuca ulaşamadık.”
Ertuğrul YÜCEL

Yazarın Tüm Yazıları