Otoparkta 1 TL sancısı

Geçen hafta, “Otopark 1 TL ama dolu” diye yazdım ya...

Haberin Devamı

Hani, okurumuz Sıdıka Ural “Hacı Bayram Camii’ne 78 yaşındaki halamı götürdüm fakat ücretli park yerinin kapısında dolu yazıyordu, görevliler içeri almadılar” demiş...
Ve.
“7 katlı otoparkı neden kullanamıyoruz?” diye sormuştu.
*
Yazıyı okur okumaz, otoparkı işleten Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneği’nin başkanı Emre Andaç, Hürriyet Ankara Bürosu’nu aradı.
Telefonda biraz konuştuktan sonra, kendilerinin cevap hakkı olduğunu, anlattıklarını Okur Köşesi’ne de yazabileceğini söyledim.
Detaylı bir ileti göndermiş.

09.00’A KADAR DOLUYOR

“Bahse konu otoparkın kentin merkezi Ulus’ta olması hasebiyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otopark ücretlerini 1 TL’ye indirmesi sonrasında Ulus civarındaki memur ve işçiler sabah saat 07.00’den 09.00’a kadar 520 araç kapasiteli kapalı otoparkı doldurur duruma geldiler.

Haberin Devamı

MİSAFİRE-CEMAATE YER YOK

Gün boyu şehir dışından araçlarıyla gelen misafirlere de, camiye namaz kılmaya gelen Ankaralı cemaate de boş yer kalmıyor. Akşamları-geceleri ise Çankırı Caddesi’ndeki gazino ve pavyonlarda çalışanlar, hem otoparkın 1 TL olması hem de güvenli olması nedeniyle araçlarını bırakıyorlar.

ARABA SATANLAR BİLE VAR

Hatta, otoparka 3-4 araç park edip ikinci el araç satışı yapan galericiler bile var. Tüm bunların sonucu olarak camiye ibadete ve ziyarete gelen kişilerin otopark konusunda mağduriyeti söz konusu oluyor, şikâyetler çoğalıyor.”

OKURDAN NOT:

“Otopark fiyatının 1 TL olması sonrasında, derneğimizin gelir-gider dengesi tamamen bozulmuştur. Günlük ortalama 800 TL ciro yapan otopark, aylık 24 bin toplamaktadır. Aylık otoparkın gideri ise 41 bin 500 TL’dir.”

Otoparkta 1 TL sancısı
TABİAT PARKINDA DÜĞÜN!

Beypazarı Kelebekler Vadisi...
İki yıl önce, ‘Türkiye’nin 205’inci, Ankara’nın 9’uncu tabiat parkı’ olarak tescillenmişti.
*
Beypazarı’na 5 kilometre mesafedeki bu vadi, önemli kelebek türlerinin yanı sıra karaleylek ve bıyıklı doğan gibi önemli kuşlara da ev sahipliği yapıyor.
Hatta, Avrupa’da rastlanan dört akbaba (doğa çöpçüsü) türünün birlikte görülmesine de olanak tanıyor.
*
Bölge, birçok tabiat parkı gibi halka açık.
Yemek, içmek, gezmek, dinlemek...
Hepsi güzel.
Ancak, sınırları zorlayan insanoğlunun...
Bu doğal yaşamın ortasında düğünler yapıp, havai fişekler patlatması pek de kabul edilebilir bir durum değil.
*
Doğasever okurumuz Mehmet Sadık Altun da, benim gibi düşünenlerden.
Bakınız, neler söylüyor:
KUŞ TÜRLERİNİ KAÇIRIYORUZ
“Kelebekler Vadisi (İnözü Vadisi) artık hafta sonları ‘açık hava düğün salonları’ haline geldi. Ankara’nın gürültüsünden uzaklaşıp, hafta sonları huzurlu bir ortamda dinlenmek için vadiye gidenleri düğün sazı karşılıyor. Şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistler de kötü anılarla ayrılıyor. Suçluyuz:
ÇÜNKÜ: Tescilli tabiat parkını, açık hava düğün salonu olarak kullanarak heba ediyoruz.
ÇÜNKÜ: Günübirlik tesiste 1000 kişilik düğün yapıp, insanları mağdur ve rezil ediyoruz.
ÇÜNKÜ: Soyu tükenmekte olan kuş türlerini kaçırıyoruz.
ÇÜNKÜ: Yerli ve yabancı turistleri kaçırıyoruz.
Ben buradan; Tarım ve Orman Bakanlığı’nı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, Beypazarı Belediyesi’ni ve tüm doğa koruma derneklerini göreve çağırıyorum.
Lütfen, bu doğa ve turizm katliamına dur diyelim!..”

Haberin Devamı

Otoparkta 1 TL sancısı
BAHSİ GEÇEN YERLER ÇAY BAHÇESİ RUHSATLI

Okurumuz O.A. ise Kelebekler Vadisi’nde ‘kaçak düğün yapıldığı’ yönünde şikâyetini Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Mavi Masa hattına yazmış, Okurumuz, şu yanıtı almış:
“Bahsi geçen yerler çay bahçesi olarak ruhsatlıdır. Yapılan inceleme ve denetim sonucu şikâyet konularına rastlanmamış olup, denetimlerimiz sürekli devam etmektedir.”


TALEBİM VAR


DİKMEN VADİSİ’NİN HAVUZLARI TEMİZLENSİN

Okurumuzun Adil Ağaoğlu diyor ki:
“Fotoğraflarda, Dikmen Vadisi havuzlarının pis olduğu, havuzlarda ise su olmadığı görülüyor. İnsanların spor ve gezi için geldikleri Dikmen Vadisi’ne maalesef bakan yok. Bakımsızlık koku ve sinek yapıyor.
Talebin: Bu güzel parkın havuzları temizlensin, tekrar su ile doldurulsun.”

Haberin Devamı

TEMİZ HAVA YERİNE İNSANLAR LAĞIM KOKLUYOR

“Dikmen Vadisi’nin birçok yerinde lağım kokuyor. Temiz hava yerine insanlar lağım kokluyor. Kanalizasyon kapakları yarı açık. Bu kapaklar hava kaçırmayacak şekilde kapatılsa, koku kalmayabilir. Ayrıca vadideki başıboş köpekler insanlara saldırıyor.”
Hüseyin BAŞAR

KISA... KISA...


* “Çankara Yıldız Kavşağı’na alt geçit istiyoruz. Bir taraftan Atakule, bir taraftan Ziaur Rahman Caddesi, bir taraftan da Oran’dan gelen araçlar nedeniyle kavşak çok tıkanıyor. Trafik ışıklarında uzun süre beklemek durumunda kalıyoruz.”
Mustafa ÇAVUŞOĞLU

SÖZ YETKİLİDE

Otoparkta 1 TL sancısı
BÜYÜKŞEHİR’DEN KARASİNEK AÇIKLAMASI

Geçen hafta, Polatlı’dan okurumuz Mahir Yavaş’ın şikâyeti, Hürriyet Ankara’nın 1. sayfasının da manşetiydi.
‘Karasinek istilası’ haberiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama göndermiş.
Şimdi söz yetkilide:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi il sınırları ile bu alanlara bağlı pasif dipersiyon (dolaylı taşınma) alanları içinde vektörle mücadele çalışmalarımız, havaların ısınması ile birlikte hız kazanmıştır. Polatlı ilçemizde de normal periyot programımız dışına çıkılarak şehir merkezine yoğunlaşarak karasinek popülasyonunu baskılamak için yoğun çaba sarf edilmiştir., 24.07.2018 tarihinde de ilçeye gidilerek şehir merkezinde vatandaşlarımızla görüşülmüş yapılan ilaçlama çalışmalarından memnun kaldıklarını ve karasineğin yoğun bulunmadığını istila olmadığını beyan etmişlerdir.”

Yazarın Tüm Yazıları