Otoparkçıdan kaçarken 'vale'ye tutulmak

Kentte, ‘yol kenarı otoparklar’ ücretsiz olunca...

Haberin Devamı

Otoparkçıdan kaçarken valeye tutulmak

Ankaralı önce derin bi oh! çekti.
Ama...
15 Temmuz sonrası, yani ‘ücretsiz park’ dönemi ile birlikte:
* Hatalı parklar
* Ceza üstene cezalar
* Sürcüler arası tartışmalar
Bir bir arttı.
Tabi, sayıları artan -otopark görevlilerinin olmamasını fırsat gören- birileri daha var:
‘Valeler...’
*
Özellikle restoran ve kafelerin yoğun olduğu bölgelerde valeler:
* Cadde ve sokakları sermaye gibi görüyor.
* Kendilerine özgü park şekliyle vatandaşın alanına ‘ambargo’ uyguluyor.
* Boş yola kuka koyup, gelecek müşteriler için araç yeri ayırıyor.
* Bahşiş beğenmeme, tehlikeli araç kullanma, akrobatik hareketler filan da cabası.
*
Velhasıl, son günlerde okurlar en çok, valelerden şikâyetçi.
Onlardan biri de Ahmet Yücesoy.
‘Vatandaş yağmurdan kaçarken doluya tutuldu’ diyen okur, iletisinde Bahçelievler’de yaşanan sorunları şöyle aktarıyor:

Haberin Devamı

KENDİ BÖLGELERİNİ PARSELLEDİLER

“Bahçelievler sakinlerindenim. 7 ve 3. caddelerdeki park konusunda, paralı dönemi arar olduk. Otopark görevlileri her ne kadar şikâyet edilse de, bir düzen sağlıyorlardı. En azından 2’nci sıra oluşturmuyorlar, parkları düzenli yaptırıyorlardı. Şimdi onlar gidince, artık ne engelli alanına ait yerlere riayet, ne de bir düzen ve park yeri kaldı. Bu iki caddeyi kaplayan tüm kafe ve barların valeleri yeni egemenlik kurdular. Hepsi kendi bölgelerini parsellediler. Eskiden 5 liraya park edebildiğiniz yerlere şu anda arabayı valeye vererek 10, 15 hatta 20 liraya park edebiliyorsunuz. Bu kafelerin önündeki yerlere hiçbir şekilde park edemiyorsunuz. Tüm cadde boyunca valelerin park hunilerini görüyorsunuz. Sizin anlayacağınız vatandaş yağmurdan kaçarken doluya tutuldu.”

Gençlik Parkı havuzu yosun tuttu

Otoparkçıdan kaçarken valeye tutulmak

Okur Can Kaplan, Gençlik Parkı’nın yosun tutan ve rengi kahverengiye dönen havuzunu, iletisinde anlatıyor:
“Gençlik Parkın’ndaki köprüden geçermen, havuzun renginin kahverengiye döndüğünü fark ettim. Sebebi ise belli: BAKIMSIZLIK NEDENİYLE HAVUZ YOSUN TUTMUŞ. Dibinde çamur birikintileri var hatta kurbağalar yüzüyor. Dünya kadar para harcayıp Gençlik Parkı’nı yenilemekten daha önemli bir şey daha var: BAKIMINI YAPMAK.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

SES ÇIKARAN RÖGAR KAPAĞI
* Batıkent Ergazi Mahallesi’ndeki Başkent Oto Sanayii’nde (Omsed Restoran’ın karşı yolundaki kavşaklı köprünün sağ giriş yönündeki levhanın önü) yerinden oynayan 2 rögar kapağı var. Kapakların üzerinden her araç geçtiğinde, aşırı ses çıkıyor. Gün boyu rahatsızlık veren bu durumu geçen yıl Mavi Masa’ya bildirdik ama kimse ilgilenmedi.
Abdullah ÇAĞIRCI

GECE KULÜBÜNÜN EK İNŞAATI
* Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 5 dakika mesafedeki Esat Caddesi 15 no’lu binada bulunan gece kulübü, yan tarafa doğru ek inşaat yapıyor. Bu çalışma, hem çevre düzenine, hem apartman projesine, hem de kat mülküyeti kanununa aykırı. Eğer tamamlanırsa, diğer apartmanlara da emsal oluşturacak. İlgili makama yazdık ama inşaat nedense hızla devam ediyor. Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin dikkatine!
Tarık KARADENİZ

Haberin Devamı

SÖZ YETKİLİDE

‘Önlemler ve denetimler artırılmıştır’

Otoparkçıdan kaçarken valeye tutulmak

Burada Okur Yazar’da pazartesi günü, okur Ozan Barış Erim’in iletisi üzerine Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sorunlarına yer verdim. Hastanede yaşanan hijyen ayıbını bu köşeye taşımamın ardından başhekim yardımcıları Levent Öztürk ve Turhan Yamaç imzalı şu açıklama yapıldı:
* Tuvaletler, Acil Servis müdahale bölümünde değil, hasta yakınlarının bekleme salonunda bulunan tuvaletler olup, 24 saat içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin kullanımında olan bir alandır. Haberde görünen fotoğraf karesindeki görüntü, yoğun anlarda yaşanan anlık bir görüntü olabilir. Yine de haberi uyarı kabul ederek, o bölgemizdeki kontrolleri artırdık.
* Bahse konu asansörler poliklinik binasında olup, daha önce arıza bildirimiyle birlikte satın alma prosedürü tamamlanarak gün içerisinde tamirat işlemlerini geçilmiştir. Arıça döneminde servis asansörleri, bina içi rampalar ve tekerlekli sandalye transferini sağlayan merdiven asansörleri ile üst katlara hastanın ulaşımı sağlanmıştır.
* Atatürk büstünde herhangi bir problem bulunmamaktadır.
* Acil Servis sedye kapılarının her ikisi de açık bulunmakta olup, herhangi bir arıza bulunmamaktadır.
* Hastanemiz yönetimi tarafından durum değerlendirilmesi ivedilikle yapılmış olup, bahsi geçen konularla ilgili alınan önlemler ve denetimler artırılmıştır, konuyla ilgili inceleme de başlatılmıştır.

Yazarın Tüm Yazıları