Orta refüj dar geliyor

Burası... Kentin merkezi Ulus.

Haberin Devamı

Orta refüj dar geliyor

Bilmeyenler için konum atayım:
Anafartalar Atatürk Bulvarı üzerindeki PTT’nin tam önü.
Yani.
Araç ve yaya yoğunluğunun en fazla olduğu noktalardan.

*
Okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, -özellikle yaya açısından- önemli bir konuya/soruna dikkat çekmiş.
Ve.
İletisine bir de öneri eklemiş:

ANA YOLDA SIKIŞMA

“PTT ile Merkez Bankası’nın arasında kalan Atatürk Bulvarı üzerindeki yaya geçidini her gün on binlerce vatandaş kullanıyor.
ANCAK: Hızla seyreden araçlar arasından yolun karşısına geçmek durumunda kalan yayalar zaman zaman büyük tehlikeler atlatıyor.
AYRICA: Orta refüjdeki cam bariyerlerden sadece 1’i açık olduğu için yoğun yaya geçişleri sırasında sıkışmalar, ana yolda kalanlar oluyor.
ÖNERİM: Büyükşehir Belediyesi, orta refüjdeki cam bariyerlerden 2’sini daha açarak, yaya geçişlerini daha güvenli hale getirmeli.

Haberin Devamı

Orta refüj dar geliyor

İŞ BAŞA DÜŞTÜ!

“Kentini yaşayan gazete” Hürriyet Ankara’da...
1 Kasım 2013’ten bu yana Okur Köşesi’ni yazıyorum.
Ama.
Kazmayı, küreği, el arabasını alıp...
Bozuk yolu onarmaya çalışan ve bunu Okur Köşesi ile paylaşan okurlarımızla ilk kez karşılaşıyorum.
*
Haymana ilçesinin Yamak ile Emirler mahalleleri arasındaki bozuk yoldan şikâyet eden okur Özer Özcan, “Büyükşehir ve Haymana belediyelerinden umudu kestik” demiş ve eklemiş:

‘KENDİMİZ DÜZELTELİM’ DEDİK

“Öğrenci servisi şoförüyüm. Onların canları, malları bizlere emanet. Ancak bu yollarda korku ile taşıyoruz. Baktık ilgilenen olmuyor, kendi yolumuzu kendimiz düzeltelim dedik. İnşallah bizi duyan, gören olur da yollarımız yapılır.”

Orta refüj dar geliyor

BARİYER KONULSUN

Seyranbağları Bağlar Caddesi’ndeki Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi önünde yaşanan ‘kaldırım işgali’ sorununa dikkat çeken okur Ahmet Hayat, şöyle demiş:
“Halk Ekmek büfesinin önündeki ve yanındaki kaldırıma park eden araçlar yüzünden, çocuk arabamızla ana yoldan gitmek durumunda kalıyoruz. 

Haberin Devamı

TALEBİM: Kaldırımların, yayaların güvenliği ve kullanımı için yapıldığını bilmeyen bu bilinçsiz sürücüleri engellemek için bariyerler konulmalı.

Orta refüj dar geliyor

SORUM VAR

BU AĞAÇLARDA SU NASIL DURABİLİR?

Okurumuz Rıza Yüksel soruyor:
“Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’nde yapılan kaldırım yenileme çalışması sonrası, 41, 43 ve 45 no’lu binaların önündeki ağaçların etrafı bu şekilde bırakıldı.
* Peki, bu ağaçlarda su nasıl durabilir?

Orta refüj dar geliyor

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

LÜZUMSUZDU SÖNDÜ

Polatlı’dan okurumuz Mahir Yavaş, -24 Mart’ta yayınlanan Okur Köşesi’nde- Şehitlik Mahallesi’ndeki sokak aydınlatmalarının gündüz vakti yandığına dikkat çekmişti.
Ve, okurumuz Başkent EDAŞ’a “Bu çok büyük israf” diye seslenmişti.
*
“Lüzumsuzsa söndür!” başlıklı yazının ardından Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’nin Kurumsal İletişim Müdürlüğü yazılı bir açıklama gönderdi.
Açıklama şöyle:
“Yazınızda adı geçen Polatlı Şehitlik Mahallesi’nde yapılan incelemede söz konusu aydınlatma tesisine ait sayacın astronomik röle ayarı güncellenerek sorun giderilmiştir.”

Haberin Devamı

17.00’DE YANIYOR

Gündüz vakti yanan sokak aydınlatmalarıyla ilgili bir şikâyet de okurumuz Miyase Sağdıç’tan geldi:
“Keçiören Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün aydınlatmaları saat 17.00’de yanıyor. Artık günler uzadı ve hava geç kararıyor. Bu işleri takip eden yetkili kimse yok mu? Paralarımız sokağa atılıyor.”

Yazarın Tüm Yazıları