Hasan Ünalan, bugün yine aynı durağa gidip ÖHO’ya ‘ücretsiz’ binmek istese...

“Burada Okur Yazar” adlı bu köşenin “son söylenecek lafı ilk söylemek” gibi kötü bi huyu var.

Haberin Devamı

Hem de yekten. Öyle “şak” diye.
* * *
Misal.
“65 yaş üstü vatandaş Hasan Ünalan, özel halk otobüsü (ÖHO) şoföründen yediği dayakla kaldı.”
Neden mi?
22 Nisan Pazartesi: 65 yaş üstü serbest biniş hakkına sahip Hasan Ünalan, Altınpark-Kuğulupark hattında sefer yapan ÖHO’ya binmek istedi. Önce devleti, sonra vatandaşı hiçe sayan ÖHO şoförü, “Açar mısın?” diyerek otobüsün kapısına vuran yolcuyu darbetti.
23 Nisan Salı: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada özetle, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatıyla araç parka çektirilmiş olup, şoför hakkında en ağır cezanın verilmesi istemiyle gerekli işlemler başlatılmıştır” denildi.
24 Nisan Çarşamba: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada özetle, “EGO Disiplin Kurulu, özel halk otobüsü şoförünün Ankara’da toplu ulaşımdan men edilmesine karar vermiştir. Parka çekilen otobüse bu ay ödenecek bin 300 TL ‘gelir yoksunluğu ücreti’nin kesilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.
25 Nisan Perşembe: Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu söyledi ve ÖHO’ların Ankarakart’a geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu bir an evvel çözüme kavuşturması gerekir” dedi.
26 Nisan Cuma: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden “ÖHO’ların Ankarakart’a geçirilmesi” konusunda bir açıklama gelmedi.
27 Nisan Cumartesi: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden “ÖHO’ların Ankarakart’a geçirilmesi” konusunda bir açıklama gelmedi.
28 Nisan Pazar: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden “ÖHO’ların Ankarakart’a geçirilmesi” konusunda bir açıklama gelmedi.
* * *
Ve bugün itibarıyla, bu üzücü olayın üzerinden tam bir hafta geçmiş oluyor.
Hasan Ünalan, bugün yine aynı durağa gidip, Ankarakart’ın halen geçerli olmadığı özel halk otobüsüne (ÖHO) ‘ücretsiz’ binmek istese...
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) Esnaf Odası benzer bir olayın yaşanmayacağını garanti edebilir mi?
Bir haftanın özü/özeti budur.

ÖHO’NUN GÜNDEMİNDE ANKARAKART DEĞİL SEÇİM VAR

Haberin Devamı

Ankara’da genci, yaşlısı... Toplu taşıma kullanan herkes, Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş’tan, “Ankarakart’a geçiyoruz” açıklaması beklerken, cuma günü @AnkaraOho adlı Twitter hesabından (resmi hesap) aynen şöyle bir paylaşım yapıldı:
“Oda Başkanımız Ercan Soydaş, 30 Nisan 2019 tarihinde yapılacak Tüm Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanlığına aday gösterilmiştir. Yapılacak seçimde, Türkiye geneli Halk Otobüsleri esnaflarımıza hayırlı olacak sonucun çıkmasını dileriz.”
Yorumu, okurlara bırakıyorum.

SORUNLARI BİLİP BİLMEZDEN GELEN ŞEHİR: ANKARA

Haberin Devamı

Okurumuz Erdem Gökbulut, demiş ki:
“Bu şehir, sorunlarından en büyüğünü bilip bilmezlikten gelmekle meşhur oldu.”
Okurumuz, tespit ve önerilerini şöyle sıralamış:

Hasan Ünalan, bugün yine aynı durağa gidip ÖHO’ya ‘ücretsiz’ binmek istese...

* İstanbul’da, her durakta kocaman bir İstanbul haritası var ve ulaşım ağı detaylı şekilde gösteriliyor. Ankara’da da metro istasyonlarında ‘şehir planı’ yazan bir tabela var ama metro açıldığından beri içi boş. Sadece turistler değil, Ankara’da yaşayan insanlar bile yön levhalarından bir şey anlamayıp, bir başkasına soruyor.
ÖNERİM: Ankaray ve metro istasyonlarına da tıpkı İstanbul’daki gibi ‘bilgilendirme panosu’ konulmalı.
* Sincan-Kayaş arası hizmet veren Başkentray treni, 3’lü setten 6’lı sete halen geçirilmedi. İnsanlar, özellikle mesai saatlerinde trenin açıkta kalan bir ucundan öteki ucuna kadar sürekli kanter içinde koşturuyor. Yine mesai saatlerinde yoğunluktan birçok insan trene binemiyor. “Yarım tren mi olur” diye herkes birbirine isyan ediyor.
ÖNERİM: Başkentray, en kısa sürede 6’lı setlerle vatandaşa hizmet vermeye başlamalı.

Hasan Ünalan, bugün yine aynı durağa gidip ÖHO’ya ‘ücretsiz’ binmek istese...

SÜREKLİ AYNI VİDEO  İZLEYENİ BUNALTIR

Haberin Devamı

Okurumuz Metin Altay, metro vagonlarındaki ekranlarda sürekli aynı görüntülerin verildiğine dikkat çekmiş. İletisi, -özetiyle- şöyle: “Mansur Yavaş’ın göreve başladığı andan itibaren metro vagonlarındaki ekranlarda; mazbata alışı, belediyeye gelişi, görevi devralmasına ait bir video döndürülüyor. Bazen görüntü yavaşlamaları ve kaymaları ile kalite bozukluğu dikkat çekiyor. Sürekli aynı video, izleyeni bunaltır.”

Hasan Ünalan, bugün yine aynı durağa gidip ÖHO’ya ‘ücretsiz’ binmek istese...

Yazarın Tüm Yazıları