EGO, rampada kaldı

Tekerlekli sandalye kullanan engelli bir vatandaş, Ümitköy metro istasyonunun önündeki duraktan otobüse binmek istedi.

Haberin Devamı

EGO, rampada kaldı

EGO şoförü, engelli yolcunun otobüse binebilmesini sağlayan ‘engelli rampasını’ açmak için kumandasını alarak aşağı indi. Bizler sevinçle bu güzelliği izlerken, ne yazıkki ya şoförün kumandayı kullanmayı bilmemesinden ya da kumandanın bozuk oluşundan dolayı rampa bir türlü indirilemedi. Son çare olarak tekerlekli sandalyeyi 4 yanından tutan vatandaşlar, engeli yolcuyu sarsıntılarla otobüse bindirdi. Evet, otobüslerimizde engelli vatandaşlar için kolaylık sağlayacak sistemler mevcut ancak bu sistemin nasıl kullanılacağının eğitiminin verilmesi ve çalışır olması için devamlı kontrollerinin yapılması şart.
İrem Sena KORKMAZ

Haberin Devamı

KALDIRIMDAKİ MAYINLAR

Okurlar, ‘kaldırım’ konusunda çok sayıda şikayette bulunuyor. Onlardan biri de okur Kubilay Akaydın’a ait:
“Büyükşehir Belediyesi’nin de yer aldığı Hipodrom Caddesi MKE Hurda Deposu’nun önü ile Yenimahalle köprüsündeki kaldırımlarda yer alan plastik kapaklar, kırık-dökük halde...
Gece karanlığında insan hayatı için çok tehlikeli olabilecek kaldırımdaki bu mayınların kentlilere zarar vermeden yenilenmesi gerekir.”

SORUM VAR

RÖLYEF NEREDE?

Ankara’nın hatta Türkiye’nin ilk yüksek binası olan Kızılay’daki Emek İşhanı’nın girişinde yer alan, heykeltraş Kuzgun Acar’a ait rölyef, yıllar önce sesiz, sedasız kaldırıldı. Siyah-beyaz fotoğraflarda ve anılarda kalan bu rölyef nerede tutuluyor?
S.N.O.

Yazarın Tüm Yazıları