Çayyolu metrosunda rayına girmeyen işler

Okur Dumrul Ölçen, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’na da gönderdiği iletisinde, Çayyolu metrosunda yaşanan aksaklıkları ve çözüm önerilerini şöyle sıralıyor:

Haberin Devamı

Çayyolu metrosunda rayına girmeyen işler

* Çayyolu metrosu açılalı 9 ay oldu. Ancak ring seferlerinin iyi organize edilememesi nedeniyle, geçmişte 45-50 dakika süren yolculuklar, bazen 1.5 saate kadar çıktı. (Türkkonut, Bilkent, Yapracık v.)
* Ring seferleri yeniden düzenlenmeli. Düzenlenirken de özellikle fazla ulaşım seçeneği olmayan uzak semtler için daha sık sefer konulmalı.
* Midibüs türü daha az yakıt tüketen küçük araçlar devreye sokulmalı. Çünkü zaman zaman o koca otobüslerde 5-10 kişi oluyor. Yazık, günah.
* Çoğu istasyonda yürüyen merdivenler bazen çıkış, bazen iniş olarak tasarlanmış. İkisi bir arada olduğu uygulama maalesef yok.
* İstayon çıkışlarında otobüs bekleyen yolcular için oturulacak yerler düşünülmemiş. Örneğin; Koru istasyonu çıkışında otobüs durakları var ve buradaki oturaklar 2 kişilik. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız perişan oluyor.
* Koru son durakta, -en azından yolcu yoğunluğunun arttığı saatlerde- otobüs deposuyla duraklar arasında koordinasyonu sağlayacak bir EGO görevlisinin mutlaka bulunması gerekiyor. Bu görevli, gerektiğinde duraklardaki yolcu yoğunluğuna göre seferlerin düzenlenmesinde etkili, yetkili olmalı.
* Ayrıca şimdiden duraklar, Kızılay’da, Sıhhiye’de olduğu gibi taksiciler tarafından işgal edilmeye başlandı. Bu işgaller de EGO görevlisi tarafından engellenebilir.
* Yine son istasyon Koru’da özel araçların park edeceği alanlar da son derece kısıtlı.
* Son olarak Ümitköy’de işi olan veya o bölgede çalışan insanlar metrodan yararlanamıyor. Dolmuşa veya özel halk otobüsüne binmek zorunda kalıyorlar.
NOT: Sorunlara bir çözüm bulunması dileğiyle...

Haberin Devamı

Hastalar ve yaşlılar mağdur

MERDİVEN YÜRÜMÜYOR ASANSÖR ÇALIŞMIYOR

Çayyolu metrosunda rayına girmeyen işler

Bilkent metro istasyonunun yürüyen merdivenleri ve asansörü çalışmıyor. Bu istasyonu kullananların büyük bir çoğunluğu hastaneden gelen insanlar ve yaşlılar... Bu tip arızalanmalar çok sık yaşanıyor. Ve uzun süre sorun giderilmiyor. Bakım ve onarım işlemleri düzene konulsun, vatandaş mağdur olmasın.
Ahmet MANAS

SORUM VAR

Haberin Devamı

SÖĞÜTÖZÜ BAĞLANTISI UNUTULDU MU?

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, “Çayyolu metrosu ile Söğütözü’ndeki Ankaray bağlantısı yıl sonuna doğru hizmete girecek. Söğütözü istasyonu, metro ve Ankaray için ortak istasyon olacak. AŞTİ’ye gelen yolcular bu bağlantı ile Çayyolu yönüne metroyla gidebilecek” açıklaması yapmıştı. Bu vaatler unutuldu mu?
Kadir Kaan AKKAYA

KISA... KISA...

HESAPSIZ YAPILAR
* Çankaya Belediyesi’nin geçen dönem hesapsızca yaptığı Anıttepe’deki AVM, atıl halde bekliyor. Keza, Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi de tam bir ucube. Her ikisinde de ilerisi görülmeden ve düşünülmeden kamu zarara uğratılmıştır. Bunların sorumluları hakkında işlem uygulanmalı, verilecek ceza da emsal teşkil etmelidir.
Süleyman ALTUNER

Haberin Devamı

BELALI İSTASYON
*
Etimesgut’un belalısı İstasyon Caddesi, her yağmurda göle dönüyor. Kaldırımda otobüs beklerken, yoldan geçen araçlardan sıçrayan pis su, vatandaşın üstünü, başını batırıyor. Bu yıl etkili olan sağanak yağışlarda caddede defalarca sel oldu. Büyükşehir Belediyesi acilen alt yapıyı yeniden elden geçirmeli.
Ferhat KAYA

Yazarın Tüm Yazıları