Abone olcaksan gel

İsmibende saklı (gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, bu fotoğrafları Eryaman Göksu AVM’de çekmiş.

Haberin Devamı

Mevzu, Başkentgaz İşlem Merkezi.
Ama.
Bu defa yaptığı işlemlerle değil, yapmadığı işlemler nedeniyle şikâyet konusu.
Okurumuz demiş ki:

İPTAL İŞLEMİ YAPMIYOR

“Doğalgaz aboneliğimi iptal ettirmek için gittiğim Eryaman Göksu AVM’deki Başkentgaz İşlem Merkezi’nden, ‘internet üzerinden veya çağrı merkezinden iptal ettirebilirsiniz’ yanıtını aldım. İptal işlemi yapmayan merkez, yeni abonelik işlemi yapıyor.

Abone olcaksan gel

GAZ SATIŞI DA YOK!

Kartlı sayaç kullanan ve Başkentgaz İşlem Merkezi’ne gaz satın almaya gelenleri ise dört bir yana asılı ‘gaz satışı yok’ yazıları karşılıyor. Tüketiciyi zorla/çaresizce Gazmatik’e yönlendiriyorlar. Gazmatikler de 1.90 lira işlem ücreti alıyor.

ŞİMDİ BURADAN SORU(YORUM)

* Adı, ‘işlem merkezi’ olan bir yerde, abonelik iptal etmemek ya da gaz satışı yapmamak ne demek?
* Vatandaşa neden tam anlamıyla bir hizmet vermiyor da ücretli makineye yönlendiriyorsunuz?’

Abone olcaksan gel

BİLKENT YOLU HATALI VE MANTIK DIŞI YAPILMIŞ

Haberin Devamı

Okurumuz Emre Çetiner, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalara devam ettiği Bilkent Şehir Hastanesi’nin trafiğini rahatlatması hedeflenen yeni yolla ilgili şunları aktarmış:
“ODTÜ’nün Bilkent girişindeki kavşakta bazı sıkıntılar var. Tabelalar olmasına rağmen yolu şaşırıp, ters yöne giriyoruz. Çünkü, hatalı ve mantık dışı yapılmış. Hele ki, ODTÜ’den çıkıp Eskişehir yönüne dönüşte yavaş olmanıza rağmen Bilkent’ten gelen yolun soluna katılıyorsunuz. Bu nokta şu an ölüm kavşağı gibi. Adeta labirent, hangi yol nereye çıkıyor belli değil. Öyle görünüyor ki bu yolun bir-iki yıla kadar yıkılıp, tekrardan düzenlenmesi gerekecek.”

Abone olcaksan gel

ŞEHİR MERKEZİNE TRAFİK İŞARETLERİNE UYARAK GİTMEK İMKANSIZ

Okurumuz Veysi İşler de benzer bir şikâyette bulunarak, “Bilkent Şehir Hastanesi önündeki kavşak ile Beytepe Köyü Yolu arasındaki bağlantı problemli. Beytepe Köyü Yolu’ndan şehir merkezine, trafik işaretlerine uyarak gitmek imkansız” demiş.

Haberin Devamı

NEŞET ERTAŞ PARKI’NIN TAMAMI YENİMAHALLE BELEDİYESİ’NE BIRAKILMALI

Yenimahalle’de, Neşet Ertaş Parkı’nın yarısının Büyükşehir Belediyesi, diğer yarısının ise Yenimahalle Belediyesi sorumluluğunda olduğunu belirten okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu, iletisinde şöyle diyor:

PARKIN İKİ GÖREVLİSİ VAR

“Parkın orta yerinde bulunan kamelyaların alt tarafı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, üst kısım ise Yenimahalle Belediye’sinin kontrolünde. Parkta şu anda Büyükşehir ve Yenimahalle belediyelerine ait iki bakım görevlisi bulunuyor ve görevliler sadece kendi bölgelerinin bakımını yapıyor. Bu sınır anlaşmazlığına bir son verilmesi gerekir.
Önerim şu: Neşet Ertaş Parkı, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne de bitişik olması nedeniyle Yenimahalle Belediyesi’ne bırakılmalı.

Haberin Devamı

DÖNÜM BAŞINA 10 AĞAÇ DİKENE EMLAK VERGİSİ VE İMAR HARCINDA İNDİRİM YAPILABİLİR

Gölbaşı’ndan okurumuz Orhan Sazlık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bir öneride bulunmuş.
İletisi, -özetiyle- şöyle:
“Mogan Gölü’nün hemen kıyısında çok katlı ve doğayla uyumsuz dip dibe yapılaşmalar var. Ancak, beş kilometre ötede, gölü uzaktan gören arsalar Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi sınırı içinde kalıyor. Yani, Mogan Gölü’nün kenarında/kıyısında dikkate alınmayan çevreci yaklaşım ve özen, beş kilometre uzaklıkta kendini gösteriyor. Böyle olunca da ÖÇK Bölgesi’nde ne bir yapılaşma, ne de buna bağlı bir ağaç bile göremiyoruz.
Önerim şu: Şu an kurak, boş ve bakımsız olan bu alanlarda yükseklik serbest bırakılıp biraz emsal artırılsa, güzel ve çevreyle uyumlu siteler yapılabilir. Ayrıca ÖÇK Bölgesi’nde dönüm başına 10 ağaç dikilirse; emlak vergisi ve imar harçlarında indirim de yapılabilir. Böylece, kaderine terk edilmiş haldeki Gölbaşı kırsalı tıpkı yurt dışı örneklerinde olduğu gibi transplantasyona uğrar ve yeşillenir.”

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* “Ankara’da gün içinde trafikte gezen TIR ve damperli araçların denetimleri artmalı. Özellikle trafiğin yoğun olduğu mesai saatlerinde kentin ana arterleri ile caddelerini kullanmalarına izin verilmemeli.”
Mustafa ILGAZ

* “Ankara’daki üniversite hastanelerinin malzeme alıp ödemeyerek batırdığı ya da iflasın eşiğine düşürdüğü küçük esnafa, Ankara Ticaret Odası (ATO) sahip çıksın. Özellikle bu hastanelere ilaç dışında malzeme verenler mağdur.”
Mehmet DEĞİRMENCİ

Yazarın Tüm Yazıları