Milli Savunma Bakanı Akar: Kandil’deki hainler iki gece aynı yerde uyuyamıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la memleketi Erciyes’e doğru uçakla havalanıyoruz.

Haberin Devamı

Uçakta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de var. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları da Akar’a eşlik ediyor.

Amaç, Türk ordusunun lojistik gücüne çağ atlatacak olan Airbus (400 M) nakliye uçaklarının montajını denetlemek.

40 dakika süren sohbetimizde Yunanistan’ın Dedeağaç bölgesine gelen Amerikan askeri varlığından Suriye-Irak sınırındaki Ayn Divar bölgesine yapıldığı iddia edilen Amerikan askeri tahkimatına, Yunanistan’ın yeni silahlanma stratejisinin yaratacağı etkiden Gara harekâtına ve oradan FETÖ’cü paşa Serdar Atasoy’ın tayinine ve “gizli el iddialarına” kadar uzun bir sohbet yapıyoruz.

Akar her zamanki gibi tek tek bütün detaylarıyla olayları anlatıyor.

Kayseri gezimizin nedeni ise 12. Hava Üs Komutanlığı’nda inşa edilen çok özel hangarlar ve bu hangardaki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin lojistik yeteneğini ciddi şekilde arttıracak olan dev Airbus (400M) uçakları ve özel inşa hangarları.

Haberin Devamı

Ziyaretin bir başka nedeni ise çok anlamlıydı.

Kayseri’deki şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına MSB Hulusi Akar birer tablet hediye etti.

Duygusal anlar yaşadık.

Bu vatan ve bu millet için şehit düşen evlatlarımızın çocukları, ışıl ışıl parlayan gözleri ile tabletleri alırken biz kenarda tüylerimiz diken diken gözlerimiz dolarak izledik.

O GAYRET BOŞUNA

İlk soru Yunanistan’ın silahlanması ile ilgiliydi.

Hulusi Akar aynen şöyle dedi:

“3-5 jet ve 3-5 savaş gemisi almakla bir yere varamazlar. Yunanistan’ın bu silahlanma çabası, Yunan halkının parasını çarçur etmekten öte gitmez. Ne akla, ne mantığa ne de matematiğe uyan bir durum değildir. Türkiye, NATO’nun değişmez müttefikidir.”

Uçağımızın penceresinden bütün ihtişamı ile Erciyes Dağı görünüyor.

Erciyes eteklerine doğru süzülürken Bakan Akar’a soruyorum:

“Yunanistan’ın ABD’ye üsler konusunda açık çekler vermesi Türkiye’nin stratejik müttefik olma ağırlığını azaltır mı?”

Bakan Akar keskin bir cevap veriyor:

“Hiçbir etkisi olmaz. 69 yıldır Türkiye NATO’nun çok önemli bir müttefikidir. Türkiye NATO’da bütçesine en çok katkı veren ülkeler arasında ilk sekiz içerisindedir. Misyon ve harekât katılımında ise ilk beşinci sıradadır. NATO’nun yetenek havuzuna katkı olarak da ilk ikinci sıradadır. Böyle bir Türkiye’nin ağırlığının azalması söz konusu olabilir mi? Türkiye NATO’daki misyonu ve görevlerini sonuna kadar hakkıyla yerine getirecektir.”

Haberin Devamı

Sohbetimizin konusu Gara’daki harekâta geliyor.

Soru net:

“Sayın Bakan, bu harekât ve şehitler üzerine çok söz söylendi. Bu konuda son söz olarak ne söylemek istersiniz?”

Bu konu açılınca Hulusi Akar yerinden doğruluyor.

Son noktayı koyarcasına cevap veriyor:

“Orada özel kuvvetlerimiz kahramanca bir operasyon yapmıştır. Bu operasyon 16 şehit verdiğimiz mağaradan ibaret değildir. Tek tek birçok mağaralara girilmiştir. Şehitlerimizin olduğu mağaradaki alçak, vahşi, hain terörist, ateş açtıktan sonra hiçbir konuşma yapmadan, ‘Teslim ol’ çağrısına uymadan koşarak içeri gidip evlatlarımızı şehit etmiştir. Böylesine vahşi bir hareketi bütün dünya PKK’nın içyüzü olarak görmelidir.”

Haberin Devamı

HER SANİYE ENSELERİNDEYİZ

Uçak, Kayseri 12. Hava Üssü’ne inerken PKK ile mücadelenin son durumu hakkında Bakan Akar şu bilgiyi veriyor:

“2016’da başlattığımız Fırat Kalkanı harekâtıyla birlikte Suriye’de, Irak’ta, nerede görülse teröristleri etkisiz hale getiriyoruz. Şimdi Gara’dan Kandil’e, oradan teröristlerin olduğu neresi varsa tamamına müdahale ediyoruz. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. Gara’da 53 terörist vardı, tamamı etkisiz hale getirildi. Çatışma yaşanan mağarada 6 terörist etkisiz hale getirildi, ikisi sağ ele geçirildi, geri kalanların tamamı diğer mağaralarda ve kaçtıkları yerde etkisiz hale getirildi. Şu anda bile kahramanlarımız teröristleri enselerinde. Kandil’dekiler dahil, iki gece üst üste aynı yerde uyumamaktadır.”

Haberin Devamı

ARTIK DÜNYA BU BELAYI GÖRMELİDİR

Bakan Akar’ın bu sözlerinden anlıyorum ki mağarada iki terörist teslim olunca, doğal olarak kıstırılmış olan diğerlerinin de teslim olması beklenmiş. Ancak bu sırada o alçak hain koşarak gidip rehineleri şehit etmiş.

Bu noktada Akar şöyle diyor:

“Teröristlerin elebaşları başlarına gelecek olanı artık görüyorlar. Sonlarını görüyorlar. Onların içeride ve dışarıda destekçileri de bu gerçeği görmelidirler. Son terörist kalana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Sohbetin bundan sonraki bölümüne Kayseri ve dönüş yolunda devam ediyoruz.

YARIN: DÜNYAYA ÇAĞRI

* Hain terör örgütü FETÖ’nün tutuklanan paşası Serdar Atasoy olayı, Yunanistan’ın Dedeağaç bölgesinde yapılan askeri tahkimat ve Türkiye’nin dışında olduğu tatbikat ve en önemlisi Hulusi Akar’ın dünyaya yaptığı çağrıyı da yarın aktaracağım.

Yazarın Tüm Yazıları