Esra Midilli

Hiç azalmayan bir tutku: Trençkot

19 Şubat 2008
Seksi ve kesinlikle zamansız... Hafif ama güçlü bir duruşa sahip... Her ortama uyum sağlayan trençkot, sadece bir "sevgili" değil, sizleri her mevsim yalnız bırakmayan sadık bir dost. En basit bir kombinasyonun üzerine giyildiğinde bile (ki bence hep öyle giyilmeli) sizleri stil sahibi göstermeye yetecek kadar güçlü bir parça trençkot. Her mevsim giyiliyor olması, bu giysiyi tasarımcıların ve moda markalarının da gözdesi yaptı. Bir Burberry klasiği, İngiliz kültürünün moda asilzadesi, bugün, özüne bağlı kalınarak farklı yorumlarıyla yeniden sahnede. 2008 yazında da geceleri parlak ve renkli olarak gündüzleri ise, beyaz, ekru, bej, lacivert ve siyah tonlarında karşımıza çıkacak. Vitrinlerde yerini alan yaz temalarında kuşaklı, iri düğmeli, kısa ve uzun kollu olarak rastladığımız trençkot, baharın vazgeçilmezlerinden.

Burberry, Max Mara, Chloe, Machka, Network koleksiyonunda, "şık ve asil" duruşuyla karşımıza çıkarken, DKNY Jeans, Zara, Mango ve Topshop gibi güncel moda duraklarında daha sportif bir ruha sahip, farklı kesim ve kumaşlarda karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda kırmızı trençkotuyla karşımıza çıkan, yeni saçları ve değişen stiliyle tüm dünyanın yakın takibe aldığı Katie Holmes bu parçanın geceleri özel davetlerde de nasıl ön plana çıkabildiğinin örneğini verdi bizlere. Satenden koyu mavi, yeşil, kırmızı, gold renklerin, leopar ve zebra desenlerin ön plana çıktığı modellerin yanı sıra bu yaz ünlü markaların, farklı kumaş, desen, kemer, cep detayları ve kesimlerle trençkota yepyeni yorumlar getirdiğini görüyoruz. Formları dejenere ederek yaratılan bu görüntü, onu klasik ruhundan biraz uzaklaştırsa da, trençkot tutkunlarının geçmişe olan bağlılığı hep İngiliz stilini tastikleyecek.

Beyaz devrim

2008 yazında beyaz trençkotlar, "enler" listesinde zirveye yerleşiyor. Sessiz ve derinden yaratılan bu etki, sadece tarzıyla konuşulmak isteyenlerin tercihi oluyor. Bence, beyazlar içinde kadınlar, o gün sadece güneşin tüm gün sıcaklığıyla göz kamaştırmasını dilesinler. Tercihiniz ne olursa olsun, gardıroplarınızdan asla eksik etmemeniz gereken bu "konforlu" parça, günün her saatinde ideal olarak tanımlanabilir. Yeni yorumlarıyla da biz kadınları gündüzden geceye taşıyacak. Bu yazki değişime gelince... Trençkotu seksi bir giysi haline getiren kemer ve bedene oturan formu, karşıdan bakıldığında sadece trençkot giymiş ve çıkmışsınız izlenimi uyandırıyor. Gündüzleri, iri çerçeveli bir gözlük, sade bir makyaj ve saç stiliyle tamamlanıyor. Parlak siyah gece modellerinde boylar aynı zamanda daha kısa tutulmuş, böylece sezonda yine öne çıkacak minilere olası bir ihanet önlenmiş! Podyumlarda, keten, saten, denim, ipek-kotondan yapılmış birçok model, sıcak mevsimde sizlere rehber olacak.

2008 yaz trençkot yasası

l İngiliz tarzı devam ediyor.

l Bedene oturan kuplar yine kemerlerle tamamlanmış.

l Kısa kollu seçenekler öne çıkıyor.

l Avangarde yorumlarda farklı kumaş, desen, detay ve formlar denenmiş.

l Sezonun renkleri ekru, beyaz, bej, lacivert ve siyah.

l Geceleri siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve yeşil.

MODA HABER

Afrika’ya destek veriyor

Benetton, dünyaca ünlü Senegalli şarkıcı Youssou N’Dour’un şubat ayında Senegal’de başlattığı mikro kredi kampanyası Africa Works’e destek veriyor. Kampanya, yoksullara iş kurmalarına yarayacak küçük ölçekli kredi verilmesine yardımcı olacak. N’Dour, bu kampanya için, "Afrika bağış istemiyor, geçimini sağlamak için geri ödeme koşuluyla borç istiyor" diye belirtiyor. www.benetton.com

Her şey tamam

Coach, 2008 yaz sezonunda aksesuvar koleksiyonuyla tarzınızdaki eksiklikleri tamamlıyor. Tasarımlardaki kumaşlara, hasırlara çiçek motifli deri detaylar eşlik ederken, stil ve fonksiyon ön planda tutulmuş. İşte en şık örneklerinden biri...

Podyum koleksiyonuyla iddialı

BCBG Max Azria Runway koleksiyonu, parlaklığı ön plana çıkardığı tasarımlarında organza ve tülü baş tacı ediyor. Elbise ve bluzlarda kullanılan renkler ağırlıklı olarak bej, buğday, lavanta grisi, pembe tonları, somon ve kül mavisi. Korse formunu barındıran mini elbiseler, modern günlük elbise tasarımları, içlerine giyilen ipek koton üstlerle bir araya gelmiş.

Değişim yaratıyor

Miss Sixty bu yaz yine çılgın ruhunun en şık yansımalarıyla karşımızda! Farklı olmak, stil sahibi hissetmeniz için aksesuvarlarında yine detayları ön plana çıkaran marka, gözlükleri, kemerleri, ayakkabı ve takılarıyla görünümünüze renk katıyor.

Koleksiyonun rahatlığı yatağın konforuyla anlatıldı

Yaza son derece iddialı bir koleksiyonla giren Roman’ın, yeni tamamladığı farklı katalog çekimlerinin perde arkasından çok özel görüntüler...

2008 yaz katalog çekimlerini tamamlayan Roman, çalışan metropol kadınına, günlük yoğunluğu içinde rahat parçalar sunmayı hedefliyor. Marka, bu konseptini yatak konforuyla karelerine yansıttı. Roman koleksiyonlarına ilk kez bir erkek model eşlik etmiş. İstanbul’da gerçekleştirilen prodüksiyonun fotoğraflarında Hasan Hüseyin’in imzası var. Almanya’dan bu çekim için gelen model Kristina ve Avusturyalı model Bernard şık kıyafetleriyle iki gün boyunca yatakta işte böyle görüntüleniyorlar. Perde arkasında ise bu konsepti yaratan kalabalık bir ekip var. Roman Tasarım Direktörü Suzan Toplusoy ve ekibi tasarladıkları kadınsı, şık ve rahat giysilerin en iyi şekilde görünmesi için tüm detaylarla en ince ayrıntısına kadar ilgileniyorlar.

2008 yazı, zengin bir renk paletine sahip. Elbiselerde kullanılan lale formu, bluz ve eteklerdeki plise ve pililer dikkat çekiyor. Androjen smokin ceketler, floral desenlere ruh veren romantik ipek şifonlarla sizleri çarpıcı bir yaz gardırobu bekliyor.
Yazının Devamını Oku

Gelinlik masum bir şeydir magazine bulaştırılmamalı

12 Şubat 2008
Merakla beklenen gelinlik koleksiyonları tamamlandı. Bu yazın gelin adaylarını neler bekliyor? Yanıtı, sektörde söz sahibi markalardan biri olan Akay’dan aldık. Hazırladığı koleksiyonun yanında senelerdir hizmet verdiği kişiye özel dikim hizmetiyle Akay, gelin adaylarına hayallerindeki gelinliği istekleri doğrultuda diktirebilme olanağı sunuyor. İhtiyaç duyulabilecek her konuda, makyajınızdan el çiçeğine kadar, evlilik danışmanları sizi yönlendiriyor.

Markanın başarısının ardında farklı bakış açılarına ve teknik donanıma sahip bir ekibin imzası var. Firmanın başındaki isim Sezanur Akay, alaylı olarak temelde yarattığı bu gücü devam ettirirken, daha önce modanın her alanında çalışan ve bir de gelinlik dergisi çıkaran Emir Koç, Kreatif Direktör olarak görsellik ve imaj konumlandırması yapıyor. Stilistleri Nurten İğman ise sezon trendlerini modellere adapte etmekte usta. Kelebek olarak biz de tüm gelinlerin merakla beklediği yeni sezonu yaratıcı ekibe sorduk.

n Gelinler ne ister?


- Nurten İğman: Prenses olmak! Bu nedenle, dantel, ipek organza ve ipek tafta kumaşları ağırlıklı olarak kullandık. Çünkü katlı ve volanlı kesimler, hareketliliği artırdığı gibi, zengin bir görsellik sunuyor. İşlemelerde kristal ve Swarovski taşlarla ışıltıyı daha da çoğaltmak istedik. Her gelinlik için özel olarak tasarlanmış baş ve duvak seçenekleri, keseler kullanıldı.

Bu yaz farklı olarak neler görülecek?

- N.İ:
Eski klasik duvaklar yerine, başta toplamalar, çok ince fiyonklar, bantlar ve değişik aksesuarlar kullanılıyor. İspanyol duvakları hálá talep görse de, dantel motifleri tepe kısımlarında yoğunlaştırarak aşağı doğru serpiştirdiğimiz modeller onların yerini alacak gibi...

Bölgelere göre değişiyor mu gelinlik şeçimi?

- Emir Koç:
Evet, örneğin Trakya gelinleri çok kabarık modeller ister. Kabarık etekler, dalgalanmalar ve işlemeler... Aynı şey, Kıbrıs gelinleri için de geçerli; düğünlerine yaklaşık 3000 kişi geliyormuş. Bu nedenle ihtişamı çok seviyorlar. Ben bir gün showroom’da altı metre kuyruğu olan bir gelinlik gördüm. Kişisel zevklere çok müdahale edemiyorsunuz artık.

Moda gelinlik tasarımlarına nasıl etki ediyor?

- E.K:
Modada detaylar ön plana çıkar. Biz bunları Akay tasarımlarına adapte ediyoruz. Couture ruhundan uzaklaşmadığımız için sınırlarımız var. Çünkü, aşırıya kaçarsanız bu iş bir şova dönüşüyor ve bizim gelinlerimiz bunu tercih etmiyor.

2008 gelinliklerinde neler öne çıkıyor?

- E.K:
Balık formlarını geçen yıl kullanmaya başlamıştık, bu yıl da devam ediyoruz. Sımsıkı, bele oturan ve kalçaya kadar inen formlarla gelinliğin kabarık etekten oluştuğu imajını kıralım istedik. Exclusive koleksiyonunda, moda olan şapkalar ve kepler kullandık. Artık iki gelinlik isteyenler de var. Tören kısmında uzun, sonra partide kısa bir model giyiyorlar. Ya da biz içe ayrıca mini bir elbise yapıyoruz. Drape ve farklı kesimlerle ortaya çıkan sade tasarımlar favorim. Sonrasında altına spor ayakkabı da giyilebilir.

n Yabancı markaların gelişi sizin için bir avantaj mı?

- E.K:
Yabancı markaların gelmesiyle sektör daha da hareketlendi. İki yıldır mağazalaşmaya başladık. Türkiye’nin her yerine koleksiyonlarımızı gönderiyoruz. Ayrıca, gelinlikte "hazır giyim" dönemi başladı. Her şey daha pratik hazırlanıyor; farklı koleksiyon ve temalar ortaya çıkıyor.

Medya evliliklerineuzak duruyoruz

n Gelinler çok kararsızlar mı?

- E.K:
Gelinler artık çok bilinçli. Randevularına düğünün konseptinin ve detaylarının içerdiği dosyalarla geliyorlar. Mini etek talepleri de var, çok şaşalı gelinlik isteyenler de... Ama mutlaka gelip farklı modeller denemeliler. Fikirleri değişebilir çünkü. Geçen gün, 4.5 saat gelinlik deneyen bir gelin adayımız oldu.

n Akay’ın felsefesi nedir?

- E.K:
Gelinlik masumdur! Bu nedenle modelin ön planda olması, tasarımlarımız ve duruşumuzla sektörde öncü olmak felsefemiz. Gündemde olan biriyle modelleri tanıtmak ve magazine yatırım yapmak istemiyoruz. İki yıl önce, İtalya’nın en önemli gelinlik dergilerinden birine Sposa Book’a ilan verdik. Şimdi Amerika, İngiltere, Suriye, Yunanistan ve Almanya’ya butik modeller satıyoruz.

n Ünlülerin taleplerini geri mi çeviriyorsunuz?

- E.K:
Dizilerden birçok kişi giyiyor zaten. Ama biz, "Şu giydi, bu giydi diye" bağırmıyoruz. Örneğin sabah programlarını geri çeviriyoruz. Modellerin iyi ağırlanması, tanıtılması gerekiyor çünkü. Medya evlilikleri ve bu tüketimin içinde Akay tasarımlarının olmamasını tercih ediyoruz.

Gündemde sıradışı modeller var

Akay’ın 2008 koleksiyonundaki, 60 parça belli temalar altında yaratılmış.

n Kişiye özel ürünlerin ve özel tasarımların yer aldığı ihtişamın ve lüksün göstergesi "exclusive";

n Klasik gelinlik tanımından vazgeçemiyorsanız ve kendinizi bir prenses gibi hissetmek istiyorsanız kabarık, birçok alternatif yaka ve kumaş seçenekleriyle "classics";

n Kurdelalar, fiyonklar, uzun etekler ve dantellerle süslü, romantik trendleri yakalayan genç, özgür ve eğlenceli "new style"; eski bir kumaşın günümüze uyarladığımız veya iddialı mini modeller bu grupta yer alıyor.

Kıştan miras kaldılar

2007 kış sezonundan yaza taşınan iki özel model. Hollywood yıldızlarının yeni sezonda da "ikon" çantalarından olmaya devam edecek. Sienna Miller ile yeni dönemi başlayan markanın Pashmy Bag modeli, parlak kumaş seçenekleriyle sıcak günlere taşınıyor. Çok cepli bu model, spor tarzlar için ideal. 2008 yazında yılan deri karışımı modelleriyle dikkat çakiyor. Sarah Jessica Parker dizisinin setinde Pashmy D- Bag çantasıyla.

Film dünyasının en çekici iki kadını Penelope Cruz ve Charlize Theron Plisse modeli çantalarıyla görüntülenmişler. Daha ağır ve gösterişli olan bu çanta kahverengi ve siyah iki renk seçeneği ve farklı boylarıyla, iş dünyasının şık kadınlarının gündeminde kalmaya devam edecek.

MODA HABER

Seçim yapmakta zorlananlara

Sevgililer Günü’nde sevdiklerine Koton’dan seçim yapmak isteyenleri avantajlı ödeme koşulları ve indirim fırsatları bekliyor. Giyim, aksesuar seçenekleriniz bulunduğu mağazalarda, her zevke uygun bir seçenek var.

Açılışı çok konuşuldu

CNR Expo bünyesinde her yıl iki kez gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen İstanbul Moda Fuarı, 7 Şubat’ta Özlem Süer defilesiyle açıldı. Sahnede Barok müzisyenlerin performans katkılarıyla zenginleşen tasarımlar, ihtişamlı aksesuarlar eşliğinde sunuldu. "Dünyanın Bütün Sabahları" filminden esinlenerek hazırlanan koleksiyon, görsel sürprizleriyle moda fuarının açışına damgasını vurdu.

Paris seyahati kazanabilirsiniz

Çok katlı mağazacılığın öncüsülerinden YKM, Sevgililer Günü coşkunuza ortak oluyor. YKM’de çeşitli hediye seçeneklerini, kaliteli ve rahat alışveriş yapma ayrıcalığı ile bir arada bulabilirsiniz. 08-29 Şubat tarihleri arasında, YKM kart ile 100 YTL ve üzeri alışveriş yapan dört talihliye, çift kişilik Paris seyahati kazanma şansı var. Axess’le yapacağınız alışverişlerde ise; iki çekiliş hakkı kazanabilir, özel 10 taksit imkanından faydalanabilirsiniz.

Tasarımları "size özel"

TOPALL Jewellery tasarımları, el işçiliğindeki ustalığı ve kullandığı değerli taşlarla dikkat çeken koleksiyonlara el atıyor. Pırlantadan elmasa, zümrütten yakut ve safire, inciden sedefe, yarı değerli renkli taşlarla yarattığı koleksiyonunda bu iki özel yüzük bu hafta favorilerim arasında.
Yazının Devamını Oku

Erkekler karşılarında nasıl bir kadın görmek ister

5 Şubat 2008
Bu soruya cevap arıyorsanız hemen söyleyelim; her şey taktik meselesi! Kıyafet ve aksesuvar seçimleriniz de bu konuda büyük önem taşıyor tabii... 14 Şubat’ta karşınızdakini baştan çıkarmak için ya kelimelere ihtiyacınız yok ya da kelimelerden daha fazlasına ihtiyacınız var. Aslında her ikisinin de yolu, nasıl göründüğünüzden, seçimleriniz içinde kendinizi nasıl hissettiğinizden geçiyor. Kararınızı vermeden önce; o özel günde bulunacağınız mekanın ve orada geçirilecek zamanın dikkate alınması gerektiği konusunda sizleri uyaralım.

Bu hafta, Sevgililer Günü’nü gerçekten hayatının en önemli anlarından biri olarak kabul eden ve anı defterine güzel notlar almak isteyenleri düşünerek hazırlandı bu konu. Yaşanılan ve yaşanacak olan her şeyi, elbette sadece görünümünüzle değiştirmeniz mümkün değil. Ancak kesinlikle bir şeylere yön vermek konusunda tarzınızın etkili olacağı garanti edilebilir.

Öncesinde kendinize sormanız gereken birkaç soru var: Onu şaşırtmak mı, kalbini bir kez daha kazanmak mı, kışkırtmak mı, verdiğiniz güveni tazelemek mi istiyorsunuz? Peki ya erkekler karşılarında nasıl bir kadın görmek istiyorlar dersiniz? İşte cevabı...

Kendime güveniyorum

Kendinize yakıştığına ve sizi ifade ettiğine inandığınız parçaları seçmekle başlayın işe... Bu, kendinize olan güveninizin altını çizecek ve karşısındaki duruşunuzu destekleyecektir. Bunun onu biraz strese sokacağı kesin, ama ne yapalım "siz, sizsiniz!"

Kalbini çalmak için

Aşkın simgesi kalbin verdiği mesajları önemseyin. Tasarımcılar kış sezonunda bu figüre bol bol yer verdiler, aksesuvarlara taşıdılar. Eğer giysilerin bir dili varsa, simgeler onların en büyük yardımcısı... Bir tişört, bir çanta veya bir takı, bu özel gün için çok ideal.

Hızlı başlayıp hızlı bitecek

Şehrin hareketli temposunda gece hızlı başlayıp bir o kadar hızlı bitebilir. Mini parlak bir elbise, kalın çoraplar ve yüksek topuklarla hem kadınsı hem de son derece dikkat çekici olacaktır. Uzun süreli ilişkilerde bir değişiklik, tetikleyici bir rol oynayabilir.

Affetmek, affettirmek

Burada giysinin gücüne inanın. Zarif, sade ama formu ve kumaşıyla bedeni ön plana çıkaran seçimlere ihtiyacınız var. Tasarımcılar, bizlerin tüm kadınsı yönlerini ortaya koymak için birçok malzeme ve detay kullanıyorlar. İşte bir örnek...

Her zaman sensin

Her zaman olduğunuzdan farklı bir görünüme bürünerek onu şaşırtmaya ne dersiniz? Seçim yaparken, üzerinizde "kişiselleştirebileceğiniz", hatlarınızı ortaya çıkaracak romantik elbiselere göz atabilirsiniz.

Nefesini kesin

Aslında en doğru anlatımla, sizi gördüğünde nutku tutulmalı. Çok derin dekolteleri kullanmak yerine, uçuşan kumaşlar, sofistike renkler, miniler, topuklular giymeyi deneyin.

Mesaj güçlü, detaylar şok edici

Metal detaylarla süslenmiş bir mini etek, dar bir pantolon... Gösterişli takılar, şık ceketler, seksi bluzlarla bir arada... Bu konuda yaratıcılığı size bırakıyoruz. Kural: Temelinde yalınlık yatan, ama ustaca kurgulanmış bir kombinasyon. İşin sırrı ayrıntılarda gizli.

MODA HABER

Renklerle farklılaşın

United Colors of Benetton’un sıcak renklerden oluşan koleksiyonunda yer alan kazaklar ve aksesuvarlar, tarzınıza yepyeni bir enerji getirecek. Markanın çizgisini tanımayan yok. Son yıllarda moda ve trendlere de çok daha yakın olan Benetton, sizlere birbirinden şık kazaklardan çok daha fazlasını, üstelik yüzde 40’lara varan indirimlerle sunuyor.

Sonsuz aşkın simgesi

Sınırlı sayıda, sadece 99 adet üretilen bu saat, Blancpain’in kadınlara Sevgililer Günü hediyesi. Model, akan saniyeleri parlak kırmızı bir kalp ile gösterirken, timsah derisinden elde yapılmış kayışı katlanarak açılıp kapanan bir klips ile tamamlanıyor. Sedef kadranın çerçevesindeki iki sıra pırlanta, 34 mm’lik çapı olan kasaya, mücevher-saat olarak adlandırılan şık bir görünüm sağlıyor.

Onu şaşırtın

İpekyol koleksiyonlarında, sadelik ve yalınlık 80’leri andıran bir yorumla buluşarak, şık bir tezat oluşturuyor. Güçlü ve modern tasarımlar, özel anlarınızda ne giyeceğinize karar veremediyseniz mutlaka görülmeli. Romantik, şık ve bir o kadar kullanışlı seçenekler arasından birini seçerek, karşınızdakini şaşırtmak elinizde.

Aşka bir adım daha yakın

Adidas Originals koleksiyonunda yer alan "Sleek" esintisinin hissedildiği klasik koşu ayakkabısı "Adistar" ile efsanevi ayakkabı Stan Smith, aşkın simgesi kalpleri adımlara taşıyor. Pembe üzerine kalp motifli modeller hem esprili hem farklı.

Aşkın parıltısı

İzmir’de geçtiğimiz aylarda açılan Naim Yelkenci Mücevher Evi, Sevgililer Günü için özel "Aşkın Pırıltısı" adlı bir koleksiyon hazırladı. Modern, kalp figürlü tasarımlarda şefkat ve sadakatin temsilcisi safir, huzur veren turkuaz, eşsiz ışıltısı ile ölümsüz aşkın ifadesi olan pırlantalar kullanılmış.

Uzaklardan haber var

Stefanel, reklam kampanyasının yüzü ünlü top model Gisele Bundchen ile yaz koleksiyonunun çekimlerini tamamladı. İşte bu anlardan çok özel kareler...

Başrolde yine dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı Mario Testino var. Ona makyajda renk virtüözü, sanatçı James Caliardos eşlik ediyor. Kalifornia sahillerinde günlerce hazırlıkları süren çekimlerin yıldızı ise geçtiğimiz yıl markayla çalışmaya başlayan top model Gisele Bundchen.

Stefanel gerçekten değişiyor. Geçtiğimiz yıl, İtalya’da bu sürecin başlangıcına bizzat tanık olmuş, kış sezonunda çok farklı bir koleksiyonla karşılaşacağınızı söylemiştik. 2008 yazında da karşınızda bambaşka bir kadın var. Kıvrımlı formlarla kendini keşfediyor, kumaşlar, baskılar, renkler, drape ve dikiş detaylarıyla dikkat çekiyor.

Triko, markanın yeni koleksiyonda da odak noktası ve bu nedenle reklam çekimlerinde Gisele’in üzerinde kıpkırmızı seksi bir model görüyoruz. Keten, koton, ipek yıkanmış bol kaftanlar, Afrika kumaşları, origamik dokunuşlar tek bir şeyin habercisi: Bu yıl Stefanel ile çok uzaklara gidiyoruz!
Yazının Devamını Oku

Nişantaşı’nda modanın yeni merkezi açıldı

29 Ocak 2008
Daha açılmadan konuşulmaya başlanan yeni butik alışveriş merkezi City’s dünya modasının kalbininin attığı Nişantaşı’na yeni bir enerji getirdi. İlkleri ve özel hizmet anlayışıyla mekan, şu sıralar ziyaretçi akınına uğruyor. Merak ettik, elbette gezdik. İşte gözümüze takılanlar... Nişantaşı’nda "başımızı sokacak" yepyeni bir mekan City’s. Yapım aşamasında çok yazıldı çizildi. Markalarıyla, bu semtte yaratacağı trafik sorunuyla, lüks otoparkı, yeme içme durakları çok konuşuldu. Projenin sahibi, Gülaylar Grup, City’s’i dünya modasının kalbinin attığı butik bir alışveriş merkezi olarak planladı. Bu nedenle de marka seçiminde son derece titiz davrandı. Pura Lopez, Baldinini, Class Roberto Cavalli, DKNY Jeans, D&G, Jean’s Paul Gaultier, Gianfranco Ferre, İtalyan mücevher devi Rebecca, Tru Trussardi, Marlboro Classic, Versace Jeans Couture, Cerruti, John Galliano, John Richmond, S’Nob, Mavi, Geox, Bagozza, Pal Zileri, Nautica, moda ve marka dediğimizde ilk aklımıza gelenler...

Açıldığı günden bu yana, her gün binlerce konuk ağırlıyor City’s. Özellikle de cumartesi ve pazar günleri yürüyen merdivenler ve asansörlerde kuyruklar oluşuyor. Bunun nedeni, elbette, çok konuşulan ve dışardan baktığınızda New York’un ortasında açılmış hissi veren bu mekanı herkesin görerek merakını gidermek istemesi. İç ve dış mekana kurulan dev ekranlardan gösterilen podyum şovlarının da "moda içeride" mesajını vermek adına müthiş bir görsellik yarattığını söyleyebilirim. Daha ilk girişte dikkati çeken sadece bu da değil; kapıda verilen "vale parking" hizmeti çok ciddiye alınmış, doorman'lerin giydikleri kostümlere kadar tüm detaylara özen gösterilmiş. Amaç, mekanın yaratması muhtemel olan trafik sorununu en aza indirmek. Bu nedenle şu anda sistem son derece hızlı işliyor. Lüks otoparkı dolup taşıyor.

Girişi, DKNY Jeans ve D&G’nın renkli vitrinleri süslemiş. İçeri girer girmez ilk katta, dünyaca ünlü moda markalarının konumlandığını görüyorsunuz. Prenses Diana’nın da ayakkabı markası olan ünlü Baldinini hemen karşınızda. Onu, Ferre, jean koleksiyonunu sunan Gaultier, Versace Jeans Couture izliyor. Yine bu katlarda Dilek Hanif’in butiği var ama henüz açık değil. City’s’de, kalabalığı saymazsak, alışverişe saatler ayırmak hiç yorucu değil. Çünkü etrafında döndüğünüz çember son derece dar. Katları çıktıkça konsept de biraz değişiyor. İkinci katta Pura Lopez, yeni misafirlerden. İspanyol ayakkabı devinin oldukça seksi modelleri var.

Orada da indirim var, fiyatları yaklaşık 350 YTL. Silk & Cashmere, klasik ve kaliteli tarzıyla yeni mekanında S’Nob, avangard yeni sezon koleksiyonundan küçük bir bölümü getirmiş. Hemen hemen tüm mağazalar gibi, o da 2008 yazına Şubat’ın ikinci yarısında hazır olacaklarının mesajını veriyor. Sportif şıklığın favori markaları, Diesel ve Mavi yemek katının bir altında karşı karşıya. Yakınlarında burada ilk "Women" konseptli mağazasını açan Nike var. Jean Tonic, içinde 5-6 altı tanınmış markasıyla, farklı tarzda seçenekler sunuyor. İsyankar "De Puta Madre" koleksiyonu yine bu çatı altında. Çılgın Galliano, John Richmond, aynı mekanı paylaşıyorlar. Galliano, sporline grubuyla kendini genç hisseden kadınları, Richmond ise "günlük şık" temasıyla çalışan kadın ve erkeği hedeflemiş.

Fiyatlar sizi korkutmasın

Nişantaşı’nın alışverişe zaman ve para ayıran müşteri kitlesi için uygun olan tüm markaları buluşturan City’s’in fiyat politikaları sizi korkutmasın. En azından şu indirim döneminde. 130’un üzerinde giyim, dekorasyon, bebek ve çocuk konseptli marka... Gözler, pahalı olmaktan ziyade, moda mesajı veren başka markaları arasa da, "ilk"lerle tanışmak da keyif veriyor. City’s’in özellikle alışverişte erkekleri çok mutlu edeceğini de söyleyelim. George Clooney, Berlusconi’nin giyim markası Pal Zileri, Bagozza, Nautica, Marlboro Classic yeniliklere açık olanların yeni durakları...

Modaya göre hareket eden kadınlar, gece için ışıltılı seçenekleri Steve Madden, Tru Trussardi, Ferre, Gaultier, S’nob, D&G, Pura Lopez, DKNY Jeans, Galliano, Gizia, Badique’de bulacak. Sizleri vitrinlere esir eden mücevherleriyle, Diamond Line, Roberto Bravo, Rebecca ise kesinlikle görülmeye değer. Mekanın henüz açılmayan markaları var. By Gianni, Cache Cache, Point Zero gibi... Onlarla da Şubat ayı gibi, yeni sezon açılışlarında buluşacağız.

Sınır tanımayan yaratıcılık devri

Hayallerini masalsı bir dille anlatan tasarımcılar için couture tasarlamak tarif edilmez bir keyif olsa gerek. Ortaya konan bu teatral tabloda, yalın ve seksi görünüm de unutulmamış. Kristaller ve taşlar yine başrolde...

2008 yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı Paris Couture Haftası’nda yine tasarımcıların sınır tanımayan yaratıcılıklarına tanık olduk. Bu yıl, Lacroix, Armani, Dior, Givenchy ve Chanel’in görkemli şovları kadar, tasarımcılarımızdan Dilek Hanif’in moda haftasındaki başarısı ve Valentino’nun podyumlara vedası konuşuldu. Kadınların rüyalarındaki tasarımlara imza atan moda devi, yaptığı duygusal konuşmada, ardında bir varis bırakmadan gitmenin kendisini çok üzdüğünü belirtti. Ve yine birbirinden seksi elbiseleriyle sahnede bir kez daha efsaneleşti. Bu yıl, renkleri, en az parlak kumaşlar ve şifonlar kadar vurgulayan modacıların aksine Chanel, siyah ve beyazın gücünden vazgeçmedi.

Lacroix, brokarlar ve kristallerle oynarken, Armani, organza, şifon ve ipekleri kristallerle süsledi. Dior’un dikkat çeken abartılı ve hacimli formaları, el işi dantellerle buluştu. Givenchy, ötrişlerle süslediği gece elbiselerinde gotik balerinlere göndermeler yaparken, yarattığı formlarıyla da çok konuşuldu. Hayallerini masalsı bir üslupla kumaşlar ve renklerle buluşturan tasarımcıların couture koleksiyonlarında, ihtişamlı ve kendini göstermekten çekinmeyen bir kadın görünümü yaratmış. Hazır giyimde kullanılan yeni formlar, kabarık kol kesimleri, ustaca yaratılmış katlar, pililer ve drapeler, büyük bir uyum içinde, yeni sezonda bir arada. Bu görselliğin içine gizlenmek istemeyenler için, sadelik ve asalet kokan şifonlar ve ipekler yaratılmış.

MODA HABER

Jean’ler kimlik değiştiriyor

Calvin Klein Jeans rahat hissetmenizi sağlayan yumuşak ve hafif materyaller ve lüksle birleşen metalik kumaşlardan oluşan sofistike bir koleksiyonla baharı karşılamaya hazırlanıyor. Doğal, organik, modern ve renk değiştiren kumaşlar, yıkanmış ve taşlanmış jean’ler koleksiyona rahat bir görünüm kazandırırken, hafif ve ışığı yansıtan metalik dokunuşlarla zenginleştirilmiş yumuşak kotonlar ve jean’ler ilhamını New York şehrinden almış.

Aşkı tarif ediyor

Yeni binyılın kadınlarının aşkta da yeni kuralları var. İstedikleri, özgürlüklerini paylaşabilecekleri modern erkekler ve aksesuarlar. "TAG Heuer Monaco Watch", estetik ve modern görünümüyle bu anlamda ideal bir seçenek. Saat, 50 metre su basıncına dayanıklı olması, çelik kasası, siyah, beyaz, kahverengi ve krokodil kayış seçenekleri, kadranında ve çerçevesinde bulunan 39 adet pırlanta ile dikkat çekiyor.

Çölde aşk başkadır

Sarar'ın 2008 yaz koleksiyonu için hazırladığı kampanya son derece çarpıcı. Çevre bilincinin çöl figürüyle ele alınmış olması ve fotoğrafların kendi görsellikleri dışında herhangi bir yorum içermemesi, sade ve kendinden emin duruşuyla adeta Sarar ruhunu fotoğraflara taşımış.

İnciler yeniden yorumlandı

İnci takılara modern yorumlar kazandıran Misaki, rahatlıkla kullanabileceğiniz yeni koleksiyonu "Modern Boudoir" ile So Chic mağazalarında satışa sunuldu. Adını, "bir kadının kendine ait özel odası" anlamına gelen Boudoir’dan alan Misaki koleksiyonu, zarif çizgileri inci ışıltılarıyla süsleyerek romantik tasarımlara modern bir yorum katıyor.
Yazının Devamını Oku

Pahalı bir görünüm yaratmak zor değil

22 Ocak 2008
Girdiğiniz ortamda şıklığıyla dikkat çeken kadınlar bunu pahalı seçimlerine mi borçlu? Peki limitli bir bütçeyle siz bunu nasıl başarırsınız? Püf noktalarını sizin için araştırdık... Kadınların işi, erkeklere göre elbette çok zor; özellikle de alışverişte. Onca markanın arasından seçim yapmak, hele bir de limitli bir bütçeye sahipseniz, mutsuzluk sebebi olabiliyor. Sokakta, iş yerinde veya bir davette, görünümüyle dikkat çeken kadınların birçoğunun bu lüks kokan, şık görünümlerinin ardında elbette, modayı ve markaları yakından takip etmeleri ve bunları kendi tarzlarıyla buluşturmaları yatıyor. Bir kısım da kartlarını doğru oynayarak, bu işi o kadar para harcamadan başarıyor. Çünkü işin kilit noktalarını biliyor. İşte biz de bu hafta biraz bunları araştırdık ve bu "dikkat çekici duruşun, şık ve lüks kokan görünümünü" yaratan ipuçlarını bulduk. İşte, gardırobunuzda da mutlaka bulunduğuna inandığımız parçalarla "pahalı" bir tarz yaratmanın püf noktaları:

n Siyah beyaz kombinasyonlar her zaman etkili: Coco Chanel’in yeniden yarattığı bu ikilinin her kombinasyonu tarzınızla uyum içinde olacak. Her ortamda şık görünmek için yeterli. Elbette bu kıyafeti, fazla abartılı olmayan bir saç ve makyajla, sade bir çanta ve tek renk ayakkabıyla, çantayla tamamladığınız sürece...

n Klasiklerden vazgeçmeyin: Sigar bir pantolon veya yüksek belli dökümlü bir model, kalem etek her zaman gardıroplarda bulunması gereken parçalar arasında. Beyaz, bedene oturan bir gömlekle etkinin dozu artırılabilir.

n Renkler ve desenler: Bu yaz canlı renklerin etkisindeki modada, kumaşlarda ve aksesuarlarda sanatsal bir etki var. El boyaması etkisi, geometrik desenler, brokar, etnik dokunuşlar, çiçekler, tüyler, ihtişamlı bir duruşun habercisi. Eğer iddialı olmak istiyorsanız, bu detaylara kıyafetlerinizde yer verin. Ama birkaçına bir arada, asla!

n Takıya dikkat çekin: Sade bir tarzı olanlar veya mesajını daha net bir şekilde vermek isteyenler, tek bir takı ile bunu başarabilir. Büyük bir yüzük, şık ve gösterişli bir kolye veya küpe... Büyük çiçek formlu yüzükler bu yaz çok moda olacak. (Bkn. Chanel)

n Parlak taşlar, inciler: Lüksün ve ihtişamın sembolü mücevherlerin günümüzde başarılı imitasyonları yapılıyor. Gece veya gündüz, sezon modasına uygun veya tarzınıza uygun sade bir modeli tercih edin. Nişantaşı’nda ünlülerin uğrak yeri Aspendos, gerçek mücevherleriyle olduğu kadar, kendi tasarımı olan imitasyon modelleriyle de çok iddialı.

n Sezonda bir çok markanın takı ve aksesuar (kemer, şapka, fular)ları arasından tahmin etmediğiniz rakamlara seçenekler bulabilirsiniz. Örneğin bir fular, tüm görünümünüzü değiştirebilir.

n Tepeden tırnağa markalarla donanmış bir kadını şık bulduğunuzu düşünmüyoruz. Bu nedenle önerimiz, eğer tercih yapacaksanız, tek bir aksesuvar veya giysiye yönelmeniz. "Az" her zaman "çoktur" sözünü size bir kez daha hatırlatalım. Asalet ve sadelik çıkış noktanız olsun.ı

MODA HABER

Erenköy’ün yeni misafiri

Tasarım dünyasının, Amerika’dan Fransa’ya; İspanya’dan İngiltere’ye ünlü gelinlik markalarını Türkiye’de aynı çatı altında toplayan Beyaz Butik, altıncı mağazasını İstanbul Erenköy’de hizmete açtı. Haute couture gelinliklerde öne çıkan Claire Pettibone; geçmişin estetik çizgilerini bugüne yansıtan Christian Lacroix; modern detayları şıklığa çeviren çizgisiyle Rosa Clara; Cymbeline; kadın siluetini yeniden tasarlayan Suzanne Ermann; Hollywood starlarının tercihi Jenny Packham; Avrupa’da üst üste beş kez "Yılın Gelinlik Tasarımcısı" seçilen Ian Stuart, mağazada farklı zevklere sahip gelinlerin beğenisine sunuluyor.

Pura Lopez, City’s’de

İspanya’nın önde gelen kadın ayakkabı markası Pura Lopez, İstanbul’un yeni alışveriş merkezi City’s’de modayı yakından takip edenlere hizmet veriyor. Madrid, Milano, Paris ve New York’tan sonra İstanbul’da ilk mağazasını açan Pura Lopez, günün trendini zarif ve şık kadınların beğenisine sunuyor.

Soğuk günlere sıcak pijamalar

Plaj modasında olduğu kadar ev giyimi ve iç çamaşırında da tasarım ve kalite anlayışıyla öne çıkan Ayyıldız, sizleri hesaplı ve eğlenceli alışveriş günlerine davet ediyor. Koleksiyonda, soğuk havaların keyfini sıcacık polyamid pamuktan pijamalar ve geceliklerle çıkarmanız için renkli seçenekler var. Ayrıca, farklı ihtiyaçlar için sutyenler, eşofmanlar, sabahlıklar seçenekleriniz arasında. Ayyıldız mağazalarında, sarı noktalı ürünlerde yüzde 50 indirim fırsatını kaçırmayın.

Şıklık onun doğallığında saklı

Bu yaz belki de kendinizi en rahat, en doğal hissedebileceğiniz trendlerden biri bu. Bu nedenle 2008 yaz sezonunun ipuçlarını verirken önceliği bu görünüme verdik. Modanın en saf hali, bu yaz, uçuşan kumaşlar ve bol kesimlerle kendini daha özgürce ifade ediyor. Bejin en açık tonlarıyla başlayan bu yolculukta, kadınlar hemen birkaç ay sonra trençkotlarına sarılacak. Elbiselerin, şehirli kadının her anına uyacak şekilde tasarlandığı koleksiyonlarda, jarse ve viskon yerine daha çok esnek yapılı kalın viskonlu kotonlar kullanılmış. Sadelik ve asalet kelimelerini bir araya getiren yalın kesimli tasarımlar, farklı aksesuarlarla köklü bir değişim yaşayacağı için de daha şimdiden alışveriş listelerinin favorisi.

Bu yaz, formlarıyla dikkat çeken kısa ceketlerle kombine edilen elbiseler ofis ortamlarında kendini gösterecek. Sonia Rykiel, Donna Karan ve Calvin Klein, bol pantolonlar, bluzlar ve drapeli, dökümlü elbiseleriyle bizlere sonsuz özgürlük fırsatı veriyorlar. Bu kombinasyonlarda kilit noktası kemerler, ayakkabı ve çantalar. Farklı tonlarda ama kesinlikle dokunduğu giysiyle yakın temas içinde... Onlara deri eldivenler ve yüzün neredeyse tamamını kaplayan gözlükler eşlik ediyor. Kemerler, ya, belde gladyatörleri andıran modelleriyle kalın, ya da dökümlü bir trikonu üzerine iliştirilmiş, incecik... Naturellikle çevrili bu tarz, bizlere kesinlikle rahat bir nefes aldırıyor.
Yazının Devamını Oku

Moda için sanat mı sanat için moda mı

15 Ocak 2008
Bu topukları bir heykeltıraş mı yarattı? Ya bu elbiseler, bir ressamın eserini mi sergiliyor? Peki ya bu kostüm, bize ne anlatıyor? Moda sadeleşiyor demiştik. Yoksa yanıldık mı? Birkaç sezondur sadeleşmeye giden moda için bu yaz aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Geçen sezonda desen ve renklerle fazla oyun oynamayı sevmeyen tasarımcılar, bu yaz, sanki çıldırmış gibi desenleri gözümüze sokuyorlar. Onlar bundan bir yıl önce kumaşlarda yalınlık, formlarda bir devrim yaratma konusunda birleşmişlerdi. Oysa bu yaz, hem formlarda devrim, hem desen ve renklilik hem de zıtlıklarla yaratılan şaşalı bir görselliği bir arada görüyoruz. Şaşırtıcı boyutlardaki bu teatral görselliği hem hayranlıkla hem de dikkatle izlememek mümkün değil. Sanki birileri tasarımcıların kulaklarına "Bırak kendini ve yapmak istediğini yap" diye fısıldadı ve markalar da ticari kaygıları bir kenara bırakarak estetik kaygısı da pek taşımayan bu gövde gösterisine izin verdi. Ortaya çıkan bu sahnede, oyuncular sadece kıyafetler değil. İşlenmesi en zor materyallerden deride bile tasarımcılar seyirlik modeller yaratmış. İlhamını kuşlardan, doğadan ve geometriden alan moda, sadece ince el işçiliğiyle değil, renklerle de bu bütünlüğü sağlamış.

Modayı ne kadar takipdiyorsunuz

Masallardaki gibi bir cümbüş, teatral bir yorumla, bir heykeltıraş, bir ressamın dokunuşlarıyla podyuma taşınmış. Ve sanat için moda yapanlar, kadınlara şimdi sesleniyor: 2008 yazına hazır mısınız? Moda takipçisiyseniz, nereye kadar peşimizdesiniz? Bu soruyu, "Sonuna kadar" diyerek cevaplamadan önce bir kez daha düşünün. İçlerinden bir veya birkaç detay, sizleri bütünüyle değiştirebilir. Prada’nın bir heykeltıraşın elinden çıkan, deri, kadife gibi malzemelerin bir araya geldiği ayakkabı koleksiyonu hiç şüphesiz sezonun en konuşulan parçaları olacak. Miu Miu, ince ince işlenen çizme ve ayakkabılarını, el boyaması saten renkli elbiseleriyle tamamlamış. Marc Jacobsi Galliano, kendi masallarını kahramanlarını yaratırken, elbiselere ekledikleri detaylarla onlara kimlik kazandırmayı amaçlamış. Bu oyundaki görselliğin sınırlarını zorlayan moda, yine "Her şey kadınlar için" diyor.

Dünya tersine mi dönüyor

2008 ilkbahar- yaz kadın koleksiyonlarına yansıtılan androjenlik, erkeksi bir stilin geri dönüşünü vurguluyor. Kruvaze ceketlere, sıcak günlerde, ipek pantolonlar eşlik ederken; askılar, beyaz spor tişörtler ve duble paça pantolonlar arasında köprü kuruyor. Bu trend, feminenlik konusunda rüştünü ispat eden yeni sezonun sadece bir parçası. Ancak yalın ve kendini güçlü ifade edebilen bir tarzı tercih eden herkesin gardırobunun "as"ı. Geçmiş yıllarda Marlene Dietrich ile moda dünyasında yerini alan androjen görünüm, 70’li yıllarda Yves Saint Lauren tarafından pantolonlu tayyörlerle yeniden yorumlandı. Bugün, Helmut Lang, Donna Karan, Tommy Hiliger’ın koleksiyonlarında hayat bulan bu erkeksi stil, güçlü ve çarpıcı bir uslüpla dünya podyumlarında fırtına gibi esiyor. Ve kadınların genlerinde saklı olan feminenlik güdüsünü bile bastırıyor. Çünkü onlar bu şekilde de kendilerini iyi ifade edebileceklerinin farkında.

Lanvin, Stella McCartney ve Max Mara’dan Dior’a kadar her markanın tasarımlarında bu etkiyi görebilmeniz mümkün. Peki yeni olan nedir? Beyaz ağırlıklı pantolon ceket takımlarda, tamamlayıcı aksesuarlar kadar, kruvaze kesimler, dökümlü pantolonlar, dar beyaz gömlekler, gece için büyük papyonlarla süslü smokinler göze çarpıyor. Hardal rengi dışında, giysilerde, lacivertin yumuşak tonları da kullanılmış. Aksesuarlar arasında, dikkat çeken mokasenler ve topuklu Mary Jane botlar, burunsuz yorumlarıyla trend listelerinde baş sıralara yerleşiyor. Vernik etkili görünümleriyle ayakkabı ve botlara, Jil Sander gibi markalarda öne çıkan düz "clutch"lar eşlik ediyor.

Formlar bu yaz yine iddialı

Kadınların dünyasına 60’lı yıllarda giren bu erkeksi duruş, 2000’li yıllarda yine sahnede! Moda, erkeklerin dünyasına el atan kadınlara karşı, kadınsı detaylarla stilini zenginleştiren erkeklerin de yanında! Tutucu kimliklerinden sıyrılıp, önce renklerde, sonra da formlarda estetik kaygısı taşıyan karşı cins, her ne kadar seçenekleri zorlasa da, aksesuarlar konusunda kısıtlı kalmaya mahkum. Onlar 2008 yazında renkli fularlar ve büyük valiz çantalarla yetiniyorlar. Ancak renk konusunda moda onlara sonsuz özgürlük sağlamış. Parlak materyaller, özellikle de altın renkte üstler çok moda. Dries Van Noten, ipek tafta yeşil ve pembe pantolonları, yine renkli fularlar ve üstlerle tamamlıyor. Formlar bu yaz yine iddialı. Dar kalıplar içinde erkeklere formunu korumaya davet ediyor. Hal böyle olunca da, kimileri için modayı takip etmek kaçınılmaz olurken, kimileri de "Dünya tersine mi dönüyor" endişesiyle, trendlerin içinde tarzına uygun birkaç detayla yetinmeyi tercih ediyor.

MODA HABER

Avantajlı alışveriş

Türkiye’de çok katlı mağazacılığın öncülerinden YKM’de kış indirimi devam ediyor. YKM, özellikle metalik ve neon renklerin öne çıktığı sezonda, modayı yakından takip edenlerin vazgeçilmez adresi. Ayrıca Advantage Card sahiplerine indirimle birlikte 10 taksit ayrıcalığı sunuyor.

Mayolar yaza hazır

Mayo markalarının birçoğu yeni sezona hazır. Bunlar arasında Argento, nakış, pul, payet işlemeler, metal ve ahşap aksesuarlar, taşlar, boncuklar ile plajlara yepyeni bir soluk getiriyor. Koleksiyonda ayrıca, pareolar, plaj elbiseleri, etekler yazın sizleri sürekli kombinasyon düşünme riskinden kurtaracak. Katalog çekimlerinde ilk kez bir Türk markanın çekimlerinde yer alan Lisa Cazzulimi, Victoria Secret defilelerinde yer almış ünlü bir model.

Şemsiyeniz tarzınıza uygun mu

Yanınızdan ayırmadığınız aksesuarlarınızdan şemsiye, Celal Birsen yorumuyla bu kış her zevke uygun seçeneklere sahip. Su geçirmez özellikteki şemsiyeler, şık kılıfında yanınızda kolayca taşınabilme özelliğine de sahip. Biz sizin için bu yeşil modeli seçtik.

Tom Ford, her zaman

Tom Ford, parfümünden sonra şimdi de gözlük koleksiyonuyla kadınları tam on ikiden vurdu. Koleksiyonun "Jennifer" modelini çok beğendim. Geçtiğimiz hafta, Şişli Optik’e uğradığımda sizler için seçtiğim bu iki model dışında Rayban, Bvlgari, Chanel, Versace, Dolce&Gabbana, Burberry, Ferre, Prada, Oakley, Fendi, Tag Heuer gibi markaların yeni koleksiyonları da vitrinde yerini almış.
Yazının Devamını Oku

Önce konfor sonra şıklık

8 Ocak 2008
Kar sporlarına ilgi arttıkça, kayak modasından daha fazla söz eder olduk. Modanın etkisinde kalan kar kıyafetlerinde "couture" etkileşimler gözlemlenirken, uzmanlar tasarımlara ruhunu, konfor yaratan ileri teknoloji ürünü malzemelerin verdiğini belirtiyor: Yani, moda + teknoloji = şıklık Kayak sezonu başladı. Geçtiğimiz bayram, tüm kayak merkezlerindeki doluluk oranlarına baktığımızda, kayak malzemelerine ve kıyafetlerine olan ilginin bu kadar yoğun olmasını da normal karşılayabiliriz. Kayak ve snowboard, kış aylarının hiç şüphesiz en gözde sporları. Dünyada da bu kar sporlarına ilginin büyük olması, modanın devlerini bu alanda özel koleksiyonlar yaratmaya itmiş olacak ki, 2007 kış sezonunda, Chanel, Dior, Celine, Pucci, Burberry, Just Cavalli’nin kayak kıyafetleri ve aksesuarlarını dergilerin moda sayfalarında ve bu lüks butiklerin vitrinlerinde daha çok görür olduk.

Modayı yakından izleyen ve bu spora ilgi duyan kadınların gardıroplarında tanınmış markaların yeni modelleri daha şimdiden yerini aldı bile. Ayrıca, Adidas’ın, Adidas Stella McCartney koleksiyonundaki botlar, pantolon, mont ve eldivenlerle, Nike’ın mont pantolon takımları, ısıyı tutan içlikleri ve aksesuarları, sahip oldukları yüksek teknolojinin avantajlarını hissettiriyor.

Bu spora olan ilginin büyük boyutlarda olması elbette modayı harekete geçirdi. Kış gelir gelmez soluğu kayak merkezlerinde alanlar, iyi kayabilmek kadar, şık görünmeyi de önemser oldu. Bu nedenle her sezon kar gardıroplarını yenilemek istiyor. Ancak kar modası, sadece renklerden ve aksesuarlardan ibaret değil. Soğukta uzun süre vakit geçirdiğiniz için konfor ön planda tutuluyor ve bu nedenle bu konuda iddialı markalar teknolojiye öncelik veriyor. Su geçirmeyen, su tutulmasını engelleyen, terletmeyen ve rüzgar geçirmeyen malzemeler, giysilerin temelini oluşturuyor. Ve sonrasında işin içine tasarım ve moda giriyor... Bugün, goratex, pertex, teflon gibi malzemelerle yaratılan kar kıyafetleri, snowboard ve kayak yapanlar için farklı özelliklere sahip. En moda parçalar ise; su geçirmeyen parlak naylondan, şapkası kürklü, siyah veya beyaz yelekler (Tod’s, Geox), siyah naylon ve kapitone, büyük çantalar (Miss Sixty, vinil montlar (Burberry), kayak öncesi ve sonrasında giyilen apre-ski’ler (Moon Bott, Dior by Galliano, Burberry, Celine), yoğun yağışlarda kullanılan ve Swarovski taşlarla süslenen (Blumarine) kar gözlükleri... Sportline, Satış Direktörü Ali Koçkaya, 2007 kış sezonunda siyahın yine moda renk olduğunu belirtiyor ve ekliyor:

"Siyahı, yazın olduğu gibi yine beyaz izliyor. Bu yıl, ceketlere ipod cepleri eklendi. Kendinden kulaklıklı, ipod bağlantılı kasklar ise son derece popüler. Board pantolonlarında bol, çizgili ve ekose modeller çok moda. Kadınlar kayak ve board kıyafeti alırken daha çok şıklığa, erkekler ise fonksiyonelliğe önem veriyorlar. Hatta yine kadınlar için, board seçiminde renk ve desen öncelikli."

Peki bir kıyafetin fonksiyonel olmasını ne belirliyor? Koçkaya: "Kıyafetlerin fonksiyonelliğini cm2’ye düşen delik sayısı belirliyor. 5.000 / 20.000 arasında değişen deliklerin sayısı arttıkça, rüzgar ve su geçirmezlik direnci de artar."

Pahalı bir spor (mu?)

Kayak ve snowboard’un pahalı bir spor olmadığıyla ilgili çıkan haberler, açıkçası bana o kadar da gerçekçi gelmiyor. Ancak, alışverişte "bol taksit ve şimdi al, sonra öde" fırsatlarıyla bu spora, geçen yıllara oranla daha fazla yakınlaştığımız da bir gerçek. Hatta, birçok markayı aynı çatı altında bulabileceğiniz markaların avantajlı kampanyalarını takip edebilir, özel günler dışında, tur şirketlerinin düzenlediği ekonomik turlara katılabilirsiniz.

Bu hafta, kayak ve snowboard malzemeleri satılan mekanlarda kısa bir yolculuk yaptım. Kimi kıyafetlerin içinde ısı yalıtımları bulunuyor, kimilerinde NASA teknolojisi kullanılıyor, kimilerininse cep bölgelerine, kaza anında acil bir durum yaşanırsa diye vericiler konulmuş. Ortalama fiyat aralıklarını öğrenmek için size verdiğimiz adreslerden bilgi alabilirsiniz.

ADRESLER

Intersport: Kanyon, 0212 353 06 96.

YKM: Meydan Alışveriş Merkezi, 0216 466 61 00. ANKAmall, 0312, 541 21 32. www. ykm.com.tr

Sporting Outlet: 0216 - 499 01 99. Outlet@Sporting.com.tr Sporting Shop Şaşkınbakkal: 0216 - 363 90 98. saskinbakkal@Sporting.com.tr

Sportpoint: Akmerkez, 0212 - 282 04 36. Armada, 0312 - 219 11 08. www.sportpoint.com

Hanspor: 0212 481 58 58. www.hanspor.com

MODA HABER

Dekoltede konfor dönemi

Yeni İnci, "dekolte takım" ürünleriyle, abiye kıyafetlerde kullanım kolaylığı sağlıyor. Göğüs ortası askılar ve sırtta komple şeffaf şerit sayesinde sırtı açık, askısız ve göğüs dekoltesi olan kıyafetlerde tercih edilen ürünler, görünmemesi için bütünüyle mikro kumaştan ve dikişsiz üretilmiş.

Kırmızı geri döndü

Levi’s, Levi’s RedÔ konsepti ile yarının moda öncüleri için yeni bir koleksiyon hazırladı. İlk lansmanı 1999 yılında yapılan koleksiyon, geleceğin denim koleksiyonları için bir laboratuvar niteliğinde.

Derinin yeni adresi

Abdi İpekçi Caddesi’nde, deri tutkunlarının yeni adresi Yomnia, mini elbiseler, aksesuarlarla süslenmiş bluzları, ceket, blazer, gömlek ve yelekleriyle bu malzemeye farklı bir yorum getiriyor. Günün her saati kullanabileceğiniz parçalarda deri, tekstil gibi işlenmiş bir halde, en moda form ve detaylarla vitrinlerdeki yerini almış. Yomnia tasarımları, kadına ince bir silüet kazandıran kesimleriyle de iddialı.

Yatakta Fransız şıklığı

Fransız Carven, Pijalüks’ün ortaklığıyla yatak modasını ülkemize getirdi. 2007/2008 Bayan Lingerie gecelik koleksiyonunda, ince askılı, yakası dantel işlemelerle süslenmiş, mini gecelik, kaşkorse, babydoll ve takım olarak sabahlıklar, sezonun moda renkleri olan ekru ve gül kurusu, ağırlıklı olarak yer alıyor. Pembe tonların kullanıldığı ürünlerde doğallık, ekru tonlarının hakim olduğu ürünlerde ise şıklık ön planda. Siyah ve beyaz ise bu yıl da koleksiyondaki yerini koruyor.

Bu detaylar 2008’de de var

Modada yaşanan sadeleşme, tasarımlardan birçok detayı aldı götürdü. Tarzlardaki bireyselleşmeye yön veren, trendlere etki eden bu detaylarsa, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, 2008’de de gardıroplarımızda yerini alacak. Kemer, kravat, çiçekler, şapka ve bereler, etnik ilhamlara yüzünü dönen modanın farklı bir yorumla kıyafetlerimize eklediği iri kolyeler, tek bir dokunuşla izini belli ediyor.

Sarah Jessica Parker: Çiçekler, bu yıl yakalardan sonra, saçlarda ve desenlerde kendini yine gösterecek.

Sienna Miller: Sadelikte kendini gösteren ihtişamı, iri, boynu kaplayan kolyelerle yaratmak mümkün.

Kate Bosworth: Kemer ve kravat bu yıl da kendini gösterecek. İnce veya kalın kemerler, düz bir tişörtle bile sizleri stil sahibi gösterecek kravatlar, sıradışı el örügü bere ve şapkalar, günün her saatinde ve yılın her mevsiminde sizlerle birlikte olacak.
Yazının Devamını Oku

Ona karşı konulmaz

25 Aralık 2007
Kürk bu yıl da kadınların lükslerinden biri olmaya devam ediyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar kaliteli taklitler, tarzınıza uygun seçildiği taktirde günün her saatinde giyilebiliyor. Hollywood ihtişamı dedikleri şey, sadece geceleri mücevherlerle donanmak, kürklere sarınmak ve stiletto’ların üzerinde yükselmek anlamına gelmiyor. Günün her saatinde kendi lükslerinizle stil sahibi görünmek esas olan. Seçimlerinizin ayrıcalıklı ve kaliteli olmasına özen göstermek için kadınların kendilerini iyi hissettirecek anahtar parçalara ihtiyaçları olduğunu da inkar edemeyiz. Kürk de bunlardan biri, annelerin anneannelerin dönemlerinden kalma "kült" bir parça. Naftalin kokulu "vintage" modelleri bugün, eğer bulunursa, listelerde bir numara!

Günlük giyimde yerini aldı

Bu yıl, modada kürk, farklı yorumlarıyla koleksiyonlardaki yerini aldı. Bu da gösteriyor ki, gardırobunuza eklediğiniz bu parçayı daha uzun yıllar saklayacaksınız. Hem sadece gece de değil, renkleri, farkı boyları ve yelek seçenekleriyle gündüzleri de kullanmak üzere...

Kürkün bu kadar gündeme gelmesi, benim gibi bir çok hayvanseveri kızdırıyor. Eminim bu yazıyı yazdıktan sonra da sizden geçtiğimiz yıl olduğu gibi birçok mail alacağım. Bu nedenle altını özellikle çiziyorum; moda açısından kürk artık bir lüks objesi olmaktan çıkarıldı. Çünkü gerçeğiyle ayırt edilmeyecek kadar kaliteli taklitleri yapılıyor. Lüks markaların hemen hemen hepsinin yeni koleksiyonunda ihtişamlı ve kadınsı modelleri bulunuyor. Durum böyle olunca da gündüzleri, kürk yelekleriyle, geceleri ise, şık elbiselerinin üzerine giydikleri rengarenk kürk ceketleriyle dikkat çeken kadınların sayısı artıyor. Uzun tüylü ve vizon dokulu modellerde sarı, mor ve pembe gibi renkler öne çıkarken, Fendi siyah-beyaz kombinasyonlarıyla Kate Bosworth gibi Hollywood yıldızlarının gözdesi. Kürk bu yıl, sadece manto ve ceketlerde değil, havaların soğumasıyla birlikte aksesuarlarda da başrolde. Montlara apolet olarak ekleniyor, el çantalarında ve kol ağızlarında kullanıyor. Kolluk olarak trikoların duruşunu zenginleştiriyor.

Günlük giyimde, kürkü gardıroplarınıza eklemek için "kokoş" olmak gerekliliği de yok! Jean’lerin üzerine giyilen kürk yelekler son derece gösterişli, hatta güderiyle bir araya gelerek daha sportif tarzlara sesleniyor.

Kürk şeçerken

n Hacmine dikkat: Elbette, çok uzun, drapeli ve gösterişli bir model, ihtişamın altını çiziyor. Ancak kısa boylu ve minyon yapılı kadınlarda bu model, yürüyen manto görüntüsü verebilir. 11’in üzerine bir topuk boyunun şart koşulduğu uzun seçenekler, fiziğine güvenenler için...

n Renkli değişim: Kışın en moda parçalarından biri olan renkli kürkler, sezonluk gardırop hazırlayanlar için ideal. Eğer iç dünyasınızdaki renkliliği dışarı vurmak ve koyu renklerin hakimiyetindeki kıyafetlerinize biraz hareket katmak istiyorsanız ideal.

n Kısanın avantajı: Kürkü çok genç bir parça olarak görmeyenlere tasarımcıların bir sürprizi var. Seçenekleriniz arasında vizon görünümlü bir bolero, boyu ve kolları kısa bir kürk ceket var. Geceleri, uzun eldivenlerle kullanabileceğiniz türden...

n Hayal kırıklığı yarabilir: Kürkün sıcacık tutan bir giysi olması onun günün her saatinde, her yere giyilebileceği ihtimalini kimi zaman zorlaştırıyor. Starlar bu konuda daha şanslı, kırmızı halıda veya davetlerde beş dakika taşıyorlar. Bu nedenle en çok hangi ortamlarda giyecekseniz ona göre bir seçim yapın ve otomobillere her zaman yakın olun. Dediğimiz gibi gündüzleri yelekler ideal. Ya da kürkle detaylandırılan ceketler...

Geceye hazırlık

Modayı yakından takip edenlerin uygun fiyat etiketleriyle karşılaşacağı Peacock, yılbaşı gecesi hálá ne giyeceğine karar vermeyenler için "Limited Edition" adında bir koleksiyon hazırladı. Parlak materyallerin ağırlıkta olduğu tasarımlarda payer işlemeler dozunda ve trendlere uygun olarak kullanılmış. Metallica Glam, Metallic Rock, Folk, Deco ve Workwear temaları adlarından da anlaşılacağı gibi, biraz gösterişli, biraz da asi bir ruh taşıyor. Elbiseler, dar pantolonlar, kabanlar, ceketler ve sıradışı bluzlar, her ortama uyum sağlayacak kombinasyonlar yaratmanız için ideal. Aksesuar konusunda ise Peacocks dışında CHO yeni seçeneklerinizden biri. Kendini dünyaca ünlü markaların satış noktası olarak tanıtıyor. Burada özellikle gece için BCBG Max Azria, BCBGirls, Jessica Simpson gündüz-gece giyebileceğiniz çanta ve ayakkabı tasarımlarını bulabilirsiniz. Hollywood yıldızlarının şıklığını ayağınıza getiren CHO, Ankara CEPA, Mersin Forum, İstanbul İstinyePark ve Capacity AVM’de hizmete girdi.

MODA HABER

Renk katın

Adil Işık, yeni yılı renklerle karşılıyor. Elbise ağırlıklı modellerde hafif kumaşları ve canlı tonları karşılayan marka, aksesuarlarıyla gece şıklığını tamamlıyor. Siyah tutkunları için de öneriler getiren koleksiyonda, ağırlıklı olarak tercih edilen renkler ise sarı, mor ve yeşil.

Beklenen indirim başladı

Stefanel, bu yıl gece koleksiyonuyla da dikkat çekiyor. Yeni yıl alışverişlerini tamamlamayanlar, tafta ve jarse kumaşların ön plana çıktığı, siyah ağırlıklı kombinasyonlarına bir göz atabilir. Markanın beklenen, tüm ürünlerde geçerli yüzde 30 indirimi de başladı.

Avantajlı alışveriş

Demsa Group’tan dünya markalarında yüzde 50’ye varan indirim fırsatı... Grup, D&G, Gianfranco Ferré, Ferré, GF Ferré, Just Cavalli, Ice Iceberg, Gerard Darel, Guess, Fornarina, Etam, Mothercare ve Laura Ashley ile alışverişi zevke dönüştürüyor.

MODA HABER

Çerçevesiz şıklık

Fred, 2008 gözlük koleksiyonu zarif detaylarla tasarımlarına ışıltı katıyor. Koleksiyonda kullanılan ağırlıklı renkler, parlak sarı ve beyaz. Çerçevesiz modellerin özellikle saplarına yerleştirilen metaller oldukça ilgi çekiyor.
Yazının Devamını Oku