Pepsi PES etti

PEPSİ, “Ramazan’da da yaşatacak seni” diyerek cep telefonu abonelerini ağına düşüren mobil dolandırıcılara karşı yürüttüğü hukuk mücadelesinden “direkt zarar gören kendileri olmadığı” gerekçesiyle sonuç alamadı.

Haberin Devamı

Pepsi’den yapılan açıklamada, “Bu dolandırıcıları defalarca savcılığa şikayet ettik. Sonuç alamadık. Pepsi adıyla para havalesi, dakika transferi, kredi kartı bilgileri talep eden mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerekiyor” denildi.


FIRSATÇILAR


Cep telefonlarına sahte SMS mesajları göndererek, vurgun gerçekleştiren mobil dolandırıcılar Ramazan ayında da boş durmayıp firmaların iftar ve sahur sofralarına yönelik içecek kampanyalarına ağırlık vermesini fırsat olarak değerlendiriyor. “Pepsi yaşatır seni kampanyasından çekilişle 20 bin lira ödül kazandınız” diye başlayan bu mesajlarla, cep telefonu abonelerinden para, kontör ya da kredi kartı bilgileri talep ediliyor. Pepsi ise “Cep telefonu abonelerine yönelik böyle bir kampanyamız yok. Bunlara itibar edilmemesi gerekiyor” uyarısında bulunuyor.
Dolandırıcıların gönderdiği sahte SMS mesajlarında kullandığı ‘Pepsi yaşatır seni’ sloganı, Pepsi’nin resmi internet platformunun da adını oluşturuyor. Pepsiyasatirseni.com’a internet üzerinden üye olan markaya bağlı kola tutkunları, cep telefonlarıyla günlük ya da haftalık konuşma, mesajlaşma ya da internetten ücretsiz yararlanma, bedava oyun indirme, bazı sanal mağazalardan indirimli alışveriş yapma, zincir marketlerden hediye puan, havayolu şirketlerinden hediye uçuş mili kazanma gibi birçok promosyondan da yararlanabiliyor. Bu promosyon kampanyaları arasında, indirimli pizza satın alma, sabit hattan ücretsiz konuşma, cazip fiyatla kargo gönderme gibi uygulamalar da bulunuyor. Ancak, çekilişle 100 bin lira ya da 20 bin lira para ödülü gibi ikramiye kampanyaları bulunmuyor.

Haberin Devamı

Nasıl dolandırıyorlar

CEP telefonlarına gönderilen sahte SMS mesajlarında, “Pepsi yaşatır seni” kampanyasının adı kullanılarak, çekilişle “100 bin lira ya da 20 bin lira ikramiye kazandınız” deniliyor. Pepsi’nin irtibat hattı olduğunu iddia ettikleri cep numaralarını aramaları isteniyor. Arayanlara, sanki Pepsi’nin çağrı merkezi aranmış gibi davranılarak, ikramiye almak için yapmaları gerekenler aktarılıyor. Ya kredi kartı bilgileri talep ediliyor ya da belli bir miktarda paranın verilen hesap numaralarına havale edilmesi isteniyor. Dakika transferi talep edilebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları