Biletler uçtu

KONYALI Saat’in “250 liralık alışverişe vergi ve harçlar dahil Avrupa’ya bedava gidiş dönüş uçak bileti” kampanyası, aşırı talep gerekçesiyle hüsranla bitti.

Haberin Devamı

Türklerin Avrupa sevdasını tahmin edemeyen RIX AG aşırı talep nedeniyle işten çekilince saat alanların uçuş sevdası gerçekleşemedi.

KONYALI Saat’in Sevgililer Günü’nde başlayıp, 15 Haziran Babalar Günü’nde sona eren “250 liralık alışverişe Avrupa’ya bedava gidiş dönüş uçak bileti” kampanyası, aşırı talep gerekçesiyle hüsranla bitti. Kampanyayı düzenleyen Konyalı Saat ile organizasyonu gerçekleştiren İsviçre şirketi RIX AG’de birbirine düştü. RIX AG, Konyalı Saat’i bilet kuponlarını tüm müşteriler yerine sadece isteyenlere vermekle suçlarken, Konyalı Saat de kampanyayı durduran RIX AG’yi sözleşmeye uymamakla itham etti. Tatil planları suya düşen müşteriler de 100 liralık indirim çekleriyle yetinmek zorunda kaldı.
Kampanya ile Avrupa’nın 20 kentine tüm vergiler dahil çekilişsiz, kurasız bedava gidiş dönüş uçak bileti veriliyordu. Üstelik yanınızda götüreceğiniz üç kişiye de her biri vergi ve harç hariç 89 euroya bilet imkanı sunuluyordu. Kampanya yoğun ilgi gördü, talep patladı. Bilet rezervasyon işlemlerini gerçekleştiren İngiltere merkezli seyahat acentesi Inspire LTD’de internet sitesinden bir duyuru yaparak, mayıs ayından itibaren rezervasyon işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. Şikayet adresini Konyalı Saat olarak gösterdi. Arkadaşımız Birol Öner, Hürriyet okurlarının Tüketici Köşesi’ne yaptığı başvurularla ilgili olarak Konyalı Ersa Mağazacılık Yönetim Kurulu üyesi Orhan Korkusuz’la görüştü. Korkusuz, “Anlaşmamız gereği bugüne kadar binlerce müşterimiz, Avrupa’ya bedava uçtu. Ancak, RIX firması 15 Mayıs’ta bize verdiği kupondan daha fazla satış yaptığımızı, 250 TL’nin üzerinde alışveriş yapan tüm müşteriler yerine yalnızca kuponu isteyenlere verdiğimizi öne sürerek, zarar etmelerine yol açtığını belirtti. İsviçreli bir bağımsız denetim firmasını bir hafta süren denetlemelerin sonucunda çıkan raporları RIX’e ilettik. Bu raporlarda da 250 liranın üzerinde ki satışlarımızın, aldığımız kupon adedinin altında olduğunu ispatlamış olduk. Şu anda onlardan 23 mayıs tarihine kadar kupon almış müşterilerimizin hizmetinin sözleşmeye uygun olarak vermelerini istiyoruz. Aksi takdirde İsviçre mahkemelerinde dava sürecini başlatacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uçamayan 400 kişi mi?

Haberin Devamı


Kupon alıp bilet alamayan mağdur sayısı Konyalı Saat tarafından 400 olarak açıklandı. Inspire yetkilileri ise, “Geçen Cuma günü, bize kampanyanın ikinci bir bildirim yapılana kadar askıya alındığı bilgisi iletildi ve acente işlemleri durduruldu. Müşterilerin bir kısmı şikayetlerini bildireceklerini söylüyorlar. Biz hukuki olarak, bu haklarını kullanmanın kendi takdirlerinde olduğunu söylüyoruz” dediler.

Yazarın Tüm Yazıları