Simitçi sait!

Sait Karatay... Evli, 54 yaşında... Engelli bir çocuğu var...

Haberin Devamı

Geçimini simit ve tatlı satarak sağlıyordu. Hemen yakınlarda Orhaniye Köyü’nden. Tam da arefe günüydü... Ölümlü bir trafik kazası haberi için gittiğim Korozman mevkiinde ışıklı kavşakta kimyevi madde taşıyan bir tankerin arka tarafında yerde bir motosiklet ve çoğumuzun tanıdığı simitçi Sait Karatay’ın cansız bedeni de üstü örtülü öylece yerde yatıyordu. Kaskı tankerin altında kalmıştı.

***

Kazanın meydana geldiği yer tam bir hilkat garibesi; bol kavşaklı, bol trafik lambalarının bulunduğu ve kazaların sık sık meydana geldiği önemli bir çevre yolu... Bunun bir benzeri de hava üssü önleri. Her iki bölgede sık sık yaralamalı ve ölümlü kazalar meydana geliyor, bazıları sürücülerin dikkatsizliği bazıları da kavşakların bir birbirleriyle kesişmesi. 55 yıldır otomobil kullanıyorum böyle saçma ve tehlikeli bir kavşak görmedim. Daha önce Liman AVM’nin yerinde oto terminal varken bu kadar karmakarışık bir kavşak bölgesi yoktu. Ne zaman ki oto terminali 5 kilometre uzağa attılar, yerine Liman AVM yapıldı; bütün proje buna göre dizayn edilince ortaya işte böyle hilkat garibesi gibi bir kavşak çıktı.

***

Haberin Devamı

Bu yetersiz ve tehlikeli kavşakları kaldırmak için Eski Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur, trafikte büyük rahatlık sağlayacak köprülü kavşak projesi hazırlatmıştı. Adı Bandırma Kavşağı olan çok faydalı olacağına inandığım bu projeyi Başkan Zekai Kafaoğlu çok acele hayata geçirmeli. Hani “Yapacağımız yatırımlarla Bandırma’yı uçuracağız” deniliyor ya işte size çok faydalı bir proje; uçurmak için adeta bir kanat, bir fırsat. Bu bölgede o kadar çok ölümlü ve yaralamalı trafik kazası oluyor ki, inşallah simitçi Sait’in ölümüne yol açan kaza son olur. Maddi hasarları da dikkate alırsak projeye göre alt ve üst geçitler sayesinde şu anda birbirlerini keserek sürücüleri de şaşırtan kavşaklar olmayacak.
Trafik lambaları sadece hava üssü önünde bulunan yaya geçidi için olacak. Alt ve üst geçitler bat-çık şeklinde olmayacağı için yağışlarda sorun yaşanmayacak, su içinde yüzen araçları da görmeyeceğiz. Seçimden sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma için ilk icraatı bu önemli projeyi hayata geçirmek olmalı. Başkan Kafaoğlu önceki gün geldiği Bandırma’da konuyla ilgili söz verdi.
Bekleyip göreceğiz...

Yazarın Tüm Yazıları