ZOR SAATLER

2016 yazında ülkemizde de gösterime giren Finest Hours (Zor Saatler) filminde 1952 yılında yaşanan, sahil güvenlik subayı Bernie Webber ve 1i deneyimsiz, 3 mürettabatının tarihe geçen kurtarma öyküsü anlatılır.

Haberin Devamı

Denizcilik tarihinde bugüne kadar en küçük tekneyle yapılmış, en büyük kurtarma operasyonudur ve 32 denizcinin hayatını kurtarmıştır bu 4 kahraman, pusulalarını kaybetmiş olmalarına rağmen.

ZOR SAATLER

Bernie Webber’ı kahraman yapan nedir peki? Kendisinden daha deneyimli denizcilerin asla göze alamayacakları, açık denizdeki devasa dalgaları aşmalarının adeta imkansız olduğu bir tekneyle yola çıkma cesaretini göstermesi. Deneyimli denizciler, böyle bir göreve mecbur kalsalar bile, güvenli limanlarda biraz dolaşarak, açık denize çıkamadıklarını bildiriyorlar ve Bernie’ye de bunu tavsiye ediyorlar ama Bernie işini iyi yapmak isteyen biri. Bernie’nin en büyük avantajı, görev yapacağı suları çok iyi tanıması ve kriz anlarında yaratıcı çözümler bulması; pusulası yokken, şehrin ışıklarını gözleyerek karaya ulaşmak gibi.

Haberin Devamı

Soğuk hava, fırtına bu sahil kasabasının elektriklerinin de kesilmesine neden olmuş, rıhtımda kendisini bekleyen 2 ay sonra eşi olacak hanım efendi ve diğer kasaba sakinleri istasyondan ayrılıp, arabalarıyla rıhtıma gidiyorlar, araçlarının farlarını açarak, Bernie ve arkadaşlarına yol göstermek istiyorlar.

Geçtiğimiz Pazar akşamı Galatasaray – Fenerbahçe maçını seyrederken, iki takıma da birer Bernie’nin gerektiğini düşündüm. Gerekirse kendi hayatını, kariyerini bu kulüpler için harcayacak, bu ligi ve kulüplerini çok iyi tanıyan, taraftarların da arkasında durup, gerekirse yollarına ışık tutacağı, asla ama asla inanmaktan ve desteklemekten vazgeçmeyeceği iki adet Bernie.

ZOR SAATLER

Finansal Fair-Play ve Avrupa’dan men cezalarının yanı sıra, Beşiktaş’ın 2 sezon arka arkaya kazandığı şampiyonluk, bu iki güzide kulübümüz için zor günlerin, haftaların, ayların ve belki yılların daha bitmediğini söylüyor. İki kulübün de değil ligi, takımı bile doğru dürüst tanımayan teknik adamlarla bu şartlarda gelebilecekleri nokta budur. Fenerbahçe’nin Advocat ile devam etmeyeceği zaten resmi olarak açıklandı ama mesele burada isimler değil bir karakter, bir prototiptir. Aykut Kocaman’ın 3 Temmuz sürecinde yaptıklarını, başardıklarını; Galatasaray’ın Fatih Terim ile Ali Sami Yen’de 4-0’lık Fenerbahçe hezimetiyle başlayıp, UEFA Kupası şampiyonluğuyla taçlanan süreçleri gözden geçirirsek, fiyat – performans grafiğinde varlık gösteremeyen, astronomik maaşlarına rağmen yedek kulübesine esir olan futbolcularla; bırakın yerli yetenekleri parlatmayı, Avrupa’da yıldız oyuncu seviyesinde buraya gelmiş oyunculardan faydalanamayan teknik direktörlerle, bu dalgalı denizleri aşma imkanı yoktur.

Haberin Devamı

O KUPAYA BURAYA GELDİ, ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Kulüpler seviyesinde takım sporlarına baktığımızda, ülkemizin en başarılı olduğu branş hiç şüphesiz kadın voleybolu.

Geçen hafta, 1 yıl aradan sonra o kupa İtalya’dan buraya geri gelecek demiştik, iki temsilcimizin katıldığı Final Four’da temsilcilerimiz rakiplerini yenerek hem 1.liği, hem 3.lüğü alarak kupayı yeniden ülkemize getirdi.

Vakıfbank’ın 2010’dan sonra 3. Türk takımlarının 5.şampiyonluğu oldu bu, Avrupa’nın 2 numaralı turnuvasında Galatasaray yarı final görürken, 3 numaralı turnuvayı da 2.defa Bursa Büyükşehir Belediyesi kazandı.

ZOR SAATLER

Şampiyonlar Liginde Final Four gören iki temsilcimiz, ligde yarı finalden öteye geçemedi ve lig şampiyonunu derbinin belirlemesine müsaade ettiler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe – Galatasaray final serisi 5 maç üzerinden oynanacak, ilk maç bugün (Perşembe) 18’de 2.maç Cumartesi, 3.maç Salı, gerekirse 4.maç haftaya Perşembe, 5.maç haftaya Pazar günü oynanacak, seri uzadıkça da NTV Spor yükselen ratinglerle ellerini ovuşturacak. Fenerbahçe ve Galatasaray kadın basketbol takımlarının, basketbol ligi play-offlarında yarı finalde eşleştiğini de hatırlatalım. Geçtiğimiz Pazar günü seyrettiğimiz futbolumsu maçdan sonra, çok daha çekişmeli maçları hem voleybol hem basketbolda izleyeceğiz.

Erkekler Liginde ise dün başlayan final serisinde Halkbank ile Arkas şampiyon olabilmek için 3 galibiyet arayacaklar.

Play-off formatlarına baktığımızda, Kadınlarda Şampiyonlar Ligi etkisiyle sezon başı açıklanan format değiştirilmiş, hem 1.tur, hem çeyrek final maçları 2 maç üzerinden ve altın set esasına göre oynatılmıştı, bu format bana göre kadınlarda sürpriz bir final seyretmemizi sağladı.

Haberin Devamı

Bu formatın heyecanı arttırdığı kesin ama yeterince adil olmadığı da ortada, biz sanırım milletçe daha çok adaletten yanayız ama ABD örneğine bakacak olursak; en çok ilgi çeken iki maçın Super Bowl ve March Madness’ın final maçı olduğunu görüyoruz.

Voleybol için bu haftaki son hatırlatmamız; Erkekler Şampiyonlar Ligi Final Four’unun bu hafta sonu İtalya’da gerçekleşeceği, bu maçları D-Smart aboneleri Smart Spor’dan canlı izleyebilecekler.

SNOOKERDA SEZON SONU

Snooker’da da sezonu İngiltere’deki Dünya Şampiyonası ile kapatıyoruz. 1 Mayıs Pazartesi gecesi sona erecek şampiyonada, yarı finaller geldi çattı. İngiltere başta olmak üzere Britanyalı ve Çin başta olmak üzere Asyalı oyuncuların adeta istila ettiği şampiyona, hem mental, hem fiziksel olarak gerçekten yorucu ve zevkli maçlara sahne oluyor.

Haberin Devamı

Son şampiyon Mark Selby’nin geçen yıl yarı finalde çok zorlandığı Hong Kong’lu Fu karşısında çeyrek finalde adeta gösteri yapması, tahtını koruma şansının çok yüksek olduğunun göstergesi. Ding Junhui’nin yarı finalde, geçen yılın rövanşını alma isteği, çok daha uygun bir yoldan yarı finale ulaşan İskoç Higgins ve İngiliz Hawkins’in bir sürpriz yaratma çabasının karşılık bulup bulmayacağının cevabını merak edenler ve bu sporla tanışmak isteyenler Eurosport ekranlarında gün boyu turnuvayı seyredebilirler.

ISTANBUL CUP BAŞLADI

Tenis’te ülkemizinde yapılan en prestijli turnuva İstanbul Cup başladı, ilk hafta kadınlar, 2.hafta erkekler müsabakaları yapılacak. Kadınlarda; son şampiyon Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, Ayla Aksu, Berfu Cengiz, İpek Öz erkeklerde; Marsel İlhan, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Anıl Yüksel ülkemizi temsil eden isimler.

ZOR SAATLER

Kadınlarda Bouchard’ın henüz ilk turda turnuvaya veda etmesinden sonra Svitolina’nın büyük favori haline geldiğini söyleyebiliriz. Erkeklerde ise Raonic, Cilic, Tomic, Baghdatis gibi isimlerin katılımıyla bu yıl daha heyecanlı bir turnuva izleyeceğiz.

Tenis severler 2 hafta boyunca bu maçları Sports Tv’den takip edebilirler.

İLK ŞAMPİYONLAR LİGİNİ KİM KAZANACAK?

FIBA’nın bu yıl ilk defa düzenlediği Şampiyonlar Liginde Final Four Cuma ve Pazar günleri Tenerife’de yapılacak. Temsilcimiz Banvit’in de Monaco karşısında final arayacağı karşılaşma Cuma akşamı 19’da A Spor’da, yarı finalin diğer maçı Tenerife – Venezia ise 22’de S Sport’da canlı yayında olacak. Tenerife’nin kendi sahasında kupaya yakın olduğu organizasyonda bir sürpriz olup, kupanın Bandırma’ya gelmesini diliyorum.

FUTBOLA ALTERNATİF AÇIK BÜFE

Sultanlar Ligi Final Serisi Fenerbahçe – Galatasaray Perşembe – Cumartesi – Salı  NTV Spor

Efeler Ligi Final Serisi Halkbank – Arkas Cuma – Pazartesi – Çarşamba TRT Spor

CEV Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four Cumartesi – Pazar Smart Spor

FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four Cuma – Pazar A Spor – S Sport

Dünya Bilardo Şampiyonası Perşembe – Cuma – Cumartesi – Pazar – Pazartesi Eurosport

İstanbul Cup Hafta boyunca Sports Tv

KBSL Play – Off Yarı Final Serisi Fenerbahçe – Galatasaray Cumartesi – Salı TRT Spor

Yazarın Tüm Yazıları