Heyecan hız kesmiyor

Avrupa Kadın Basketbolunda sezonun final günlerine kavuştuk. Türk takımları için de başarılı sayabileceğimiz bir sezonun sonunda; Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan Euro Cup’un yarı finalindeki 4 takımın da ülkemizden olması ilk defa başımıza gelen bir güzellikti.

Haberin Devamı

Kayseri temsilcisi Abdullah Gül Üniversitesi ile KKTC asıllı İstanbul temsilcisi Yakın Doğu Üniversitesi BGD takımları finalist ekiplerimiz olmuştu.

İki Türk takımı arasındaki final maçlarından ilkini hiç bir Türk kanalı yayınlamaya tenezzül etmediğinden dolayı FIBA’nın Youtube Official sitesinden İngilizce olarak seyrettik. Neyse ki Saran Medya’nın S Sport’u rövanş maçını yayınlayarak, resmi uluslararası turnuvalarda şampiyonluk kazanan ilk KKTC takımı olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu tarihi başarısını ekranlara taşımış oldu. (Turnuvaya Türkiye adına katılsa da, Yakın Doğu Üniversitesi KKTC takımı; futboldaki Swansea City’nin Galler takımı olup, Galler yerine İngiltere Liginde oynaması gibi)

Avrupa’nın en büyük kupasının şampiyonu da bu hafta sonu Rusya’nın Ekaterinburg kentinde yapılacak Final-Four maçları sonunda belirlenecek.

Haberin Devamı

Heyecan hız kesmiyor

Üst üste 6.defa Final Four’a katılacak Fenerbahçe iki defa final  görmesine karşın henüz kupaya ulaşamadı. İlk maçı turnuvanın favorisi ve ev sahibi UMMC’ye karşı oynamak dezavantaj gibi görünse de, daha önce bu turnuvayı kazanabilen tek Türk takımı bu kentte, üstelik yarı finalde UMMC’yi finalde de Fenerbahçe’yi yenerek zafere ulaşan Galatasaray olmuştu.

Fenerbahçe’nin Final Four’dan yaklaşık 10 gün önce ligde kaybedilen Galatasaray maçından sonra, coach değişikliğine gitmesi büyük şaşkınlık yarattı. 2.George Dikeoulakos dönemi 2 sezon kadar sürdü. Dikeoulakos ilk 3 sezonluk dönemde de Fenerbahçe ile lig şampiyonlukları yaşamasına rağmen, Euroleague şampiyonluğuna ulaşamamıştı.

Dikeoulakos’un görevden ayrılmasından sonra Ekin Baş ve Fırat Okul isimleri konuşulmuş, İstanbul Üniversitesi’nin coachu Fırat Okul göreve getirilmişti. Benzeri bir durum 2 sezon önce Winnicki’li Fenerbahçe’nin Abdullah Gül Üniversitesi karşısında, play-off yarı final serisinde 2-0 geriye düşmesinden sonra gönderilmesiyle ortaya çıkmış, göreve gelen Erman Okerman, takımın başında sadece bir maç kalmış o maçı da AGÜ’ye karşı kaybetmişti.

Haberin Devamı

Erman Okerman’ın bu sezon 2-2.5 ay önce göreve geldiğinde küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Canik Belediye takımı ile yaşadığı mucizevi 8de 5’lik serinin ve takımı ligde tutmasının da Erman Okerman’ın gelecekte adından söz ettirecek bir hocaya evrilmesinin ilk işareti olduğunu düşünüyorum. Kaderin bir cilvesi olarak Fırat Okul’un İstanbul Üniversitesi’nin başında son maçına, Erman Okerman’ın Canik Belediyesi takımına karşı sahasında çıktığını ve farklı bir mağlubiyet aldığını da buraya ekleyebiliriz.

Final-Four’da Fırat Okul ile Fenerbahçe’nin göstereceği performansın yanı sıra, ligde şampiyonluk yarışında geleceği nokta geleceği için belirleyici olacaktır. Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinin kurduğu BGD takımı bu sezon YDÜ ile birleşmiş, Fenerbahçe’den Olcay Çakır, Hollingsworth gibi oyuncuları transfer edip, baş antrenörlüğe de Türk kadın basketbolunun efsanevi hocalarından Zafer Kalaycıoğlu’nu getirmişti. Sahasında oynayacağı İstanbul Üniversitesi ve ASKİ maçlarını kazanması halinde YDÜ normal sezonu ilk sırada bitirmeyi garantileyecek. Galatasaray ve AGÜ takımları da bu iki takımın hatasını kollamakta tereddüt etmeyeceğe benziyorlar.

Haberin Devamı

NBA’DE PLAY-OFF ZAMANI

İlkbahar güneş ve sıcağıyla beraber NBA’de de play-off zamanını da beraberinde getirdi. Normal sezon sonrası 2 günlük aranın ardından, cumartesi akşamı play-off’lar başlayacak. NBA Tv, S Sport ve Tv8.5 sayesinde bir çok maçı canlı olarak izleyebileceğiz.

Kevin Durant’ı da kadrosuna katmasıyla Golden State’in galibiyet rekorunu kırıp kırmayacağı beklentisiyle başlayıp, sezon boyunca Westbrook ile Harden arasında MVP’nin kim olacağı tartışmalarıyla sonuna gelinen normal sezonda; Golden State Warriors, geçen sezonki 73 galibiyetlik normal sezon performansının çok gerisinde kalmasına rağmen,  sezonu en üst sırada bitirmeyi başardı. Son şampiyon Cleveland’ın Doğu liderliğini Boston’a kaptırması, Miami’nin Doğu’da play-off biletini kaçırması, son takaslarla ligin en iyi uzunlarından iki tanesini barındıran New Orleans’ın play-off’un çok uzağında kalması. Bu sezon draft edilen oyuncuların parlak bir sezon geçirememesi, ilk sıradan seçim yapan Philadelphia’nın yeni oyuncusunu yine sakatlık nedeniyle kullanamaması sezon boyunca belki de en çok göze çarpan olaylardı.

Haberin Devamı

O meşhur cümleyi kurmanın tam sırası: “Burası Play-off çocuklarla, adamların birbirinden ayrıldığı yer”

39 YILIN EN İYİSİ İLE 56 YIL SONRA GELEN FİNAL RATINGLERE NASIL YANSIYACAK

Venüs Sultanlar Ligi Play-Offları sürprize müsait formatıyla heyecanlı maçlara sahne oluyor. 2 maç üzerinden oynanan çeyrek final ve yarı final serilerinin ardından bir çırpıda finale geldik.

Birkaç yıldır voleybolda yeniden yatırımlarını arttıran ve şampiyonluk hayalleri kurmak isteyen Galatasaray, sürpriz bir şekilde şampiyonluğun en büyük favorisi Vakıfbank’ı yarı finalde geçerek, Türkiye Kadınlar Voleybol Liginin kurulduğu 1984-85 sezonundan bu yana ilk defa finale yükselerek, sezonun sonuna devam eden iki takımdan birisi oldu.

Haberin Devamı

1984-85 yılında Türkiye Liginin kurulmasından önce, Türkiye Voleybol Şampiyonası adı altında düzenlenen ligde 5 şampiyonluk ve 7 ikincilik elde eden Galatasaray, 39 yıl aradan sonra aynı başarıyı tekrar etmeyi başardı, şimdi hedef 51 yıl aradan sonra şampiyonluk.

Heyecan hız kesmiyor

Galatasaray’ın final serisindeki rakibi ise Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde elendiği Eczacıbaşı karşısında, 3-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında, ilk seti kaybetmesine rağmen maçı 3-1, altın seti de 13-7 ve 14-10 geriye düştükten sonra inanılmaz bir geri dönüşle 16-14 kazanan Fenerbahçe oldu.

Futbolda bu sezon umduğunu bulamayan iki kulübün kadın voleybol takımlarının final serisine en çok sevinen belki de yayıncı kuruluş NTV Spor olmuştur. 1961 yılından sonra yeniden finalde karşılaşacak iki ezeli rakibin maçları bakalım ratinglere nasıl yansıyacak.

Voleybolseverlere bir de hatırlatmamız olsun.

Cumartesi günü saat 16’da Bursa Büyükşehir Belediye kadın takımı Challenge Cup Finali rövanş maçında Yunanistan’ın Olympiacos takımını ağırlayacak, 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında 3-0 ya da 3-1’lik galibiyet temsilcimizi şampiyon yapacak, 3-2 kazanırsak altın set oynanacak. NTV Spor bu maçı da canlı yayınlayacak.

TANER KORUCU’YA VEDA

Bugün bu mecrada bu satırları yazabiliyor, basketbol üzerine üç-beş cümle kurabiliyorsak, 90lı yılların başından itibaren Efes Pilsen’in katalizör görevi yaptığı Türk basketbolunun şaha kalkma döneminin payı büyüktür.

Torino’da Aris’e karşı bize ilk Avrupa Kupası finali, daha sonra da şampiyonluğunu kazandıran Tamer Oyguç, Ufuk Sarıca, Volkan Aydın, Petar Naumoski, Larry Richard’lı efsane takımın kaptanı Taner Korucu’yu henüz 54 yaşında, demans hastalığından kaybettik, tüm basketbol camiasının başı sağolsun. 

Heyecan hız kesmiyor

Yazarın Tüm Yazıları