Euroleague, NCAA, voleybol, ŞL... Keyif başlıyor

Tüm spor dallarında önümüzdeki hafta kaçırmamanız gereken maçları ve diğer etkinlikleri her perşembe bu köşeden paylaşacağım. Televizyonda, internette, statta, salonda izleyebileceğiniz bir maç mı var? Lütfen siz de bana yazın, rehberimizi hep beraber oluşturalım ve hafta boyunca güncel tutalım. Bir email göndermeniz yeterli: erdemcurgen@gmail.com

Haberin Devamı

Nisan ve Mayıs ayları; neredeyse tüm spor dallarında, play-off, lig çıkma, ligde kalma, Avrupa Kupalarında finallere sahne olan dönem; keçi boynuzu tadında yavan geçen sonbahar ve kış aylarından sonra, bal tadını alacağımız ilkbahar ayları nihayet geldi. 

NCAA'DE MART ÇILGINLIĞINDAN FINAL FOUR'A

Keyif yapmaya şimdiden başladık, NCAA March Madness yine çok iyi maçları, çok yoğun bir takvime sığdırarak bize basketbol adına güzel günler yaşattı.

Normal sezonda maçları canlı izleyebildiğimiz Tivibuspor ve Fox Sport’un March Madness’da doğru dürüst maç yayınlamamasına anlam veremedik, umarım Final Four’daki tüm maçları, internet üzerindeki linklerden değil de, televizyonumuzdan HD kalitesinde seyretme şansımız olur.

NCAA Final 4’u hemen ayın başında Phoenix’te yapılacak. Son şampiyon Villanova’nın erken vedasından sonra, tacın yeni sahibi kim olacak büyük merak konusu.

Haberin Devamı

Geçen sene favorisi olduğu finali çok dramatik bir şekilde kaybeden North Carolina benim favorim olsa da, Gonzaga için de ilk şampiyonluk hiç uzak gözükmüyor.

Yıllarca Kuzey’in izinde kalan, adeta ayaklarının altında sürünen Güney’in yani South Carolina’nın sürpiz final four’u ve göstereceği performans merak uyandırırken, 4lüyü tamamlayan son takım Oregon oldu.

Final Four’u görememesine rağmen son 8’e kadar sürpriz bir şekilde ulaşan Xavier bu yılın dikkat çeken ekiplerindendi.

Euroleague, NCAA, voleybol, ŞL... Keyif başlıyor

İŞTE SPOR ARENA'SININ HAFTALIK MUTLULUK TAKVİMİ

NCAA Final Four (1-3 Nisan’da Phoenix’te)

Venüs Sultanlar Ligi (Kadınlar Voleybol Ligi) Play-Off’lar başladı bile …
Efeler Ligi (Erkekler Voleybol Ligi) Play-Off’lar 6 Nisan’da başlıyor …

Basketbol Euroleague Erkekler (Normal sezon 7 Nisan’da bitiyor, Play-Off’lar 18 Nisan’da başlıyor. Final Four 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Arena’da)

Basketbol Euroleague Kadınlar (Fenerbahçe’nin de yer alacağı Final Four 14-16 Nisan tarihlerinde Rusya’nın Ekaterinburg kentinde, Fenerbahçe yarı finalde ev sahibine karşı mücadele edecek)

Haberin Devamı

Voleybol Şampiyonlar Ligi Kadınlar (Muhtemelen 2 takımımızın yer alacağı Final Four maçları 22-23 Nisan’da İtalya’nın Treviso kentinde yapılacak)

Basketbol Euro Cup Kadınlar (4 takımla yarı final yaptığımız turnuvanın finalinde Abdullah Gül Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya; ilk maç 5 Nisan’da Kayseri’de, rövanş maçı 12 Nisan’da İstanbul Caferağa Spor Salonunda olacak)

Şampiyonlar Ligi – Avrupa Ligi çeyrek final – yarı final – final

Basketbol Süper Ligi ve NBA Play-Offları

Avrupa’nın alt liglerinde, üst liglere yükselme maçları

Onlarca final maçı bizi bekliyor, sıkı tutunun …

Euroleague, NCAA, voleybol, ŞL... Keyif başlıyor

VOLEYBOLDA EFELER VE SULTANLAR LİGİ

Türkiye Voleybol Federasyonu, sezon başında açıkladığı Efeler ve Sultanlar Ligi talimatlarında değişiklik yaparak, Play-Off çeyrek finallerini 3 maçtan 2 maça düşürdü, buna göre yarı finalisti Avrupa Kupalarında uygulanan sistem belirleyecek; yani ilk maçı 3-0 kazanan takım, rövanşı 3-1 kaybederse ve altın seti de kaybederse, 22 haftalık emeğin ardından sezonu tamamlamış olacak.

Haberin Devamı

Bundan daha ucube bir formatı 2012 yılında görmüştük. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı 2011-2012 sezonunda normal sezonu 22de 22 yaparak tamamlamış, Play-Off çeyrek final A Grubundaki 3 maçını da kazanarak 25te 25 ile yarı finale gelmiş, o zamanki statü gereği, tek maç üzerinden yapılan yarı finalde Vakıfbank’a final seti 15-13 sonuçlanan maçta 3-2 kaybederek 26ta 25 yaptığı sezonu, finali göremeden kapatmış, ilk 2 dışında kaldığı için, aynı sezonda Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmasına rağmen, CEV’in wild card vermemesi üzerine, ertesi sezon Şampiyonlar Ligine katılamamıştı.

Bütün sezonun 25te 25 ile gelinmiş, bir büyük emeğin tek bir maçta, o maçın son setinde 1-2 sayıyla harcanması, voleybol camiasında da haklı bir tartışmaya yol açmıştı. 2012’den sonra aynı format bir daha asla tekrarlanmadı, sanırım bu sezon uygulanan sistem, o sezondan sonraki en ucube sistem olacak.

Haberin Devamı

Euroleague, NCAA, voleybol, ŞL... Keyif başlıyor

FUTBOLDA HEYECAN DORUKTA

Avrupa ülkelerinde sezon sonu iyice yaklaşırken, Almanya, İtalya, İngiltere hatta ülkemizde şampiyon belli gibi; İspanya, Fransa, Hollanda ve Portekiz gibi ülkelerde ise yarış tüm heyecanıyla devam ediyor.

İspanya’da Real Madrid – Barcelona, Fransa’da Monaca – Paris SG, Hollanda’da Feyenoord – Ajax – PSV, Portekiz’de Benfica – Porto çekişmesi belki de son haftaya kadar devam edecek.

Hollanda’da bu hafta oynanacak Ajax – Feyenoord maçı, Ajax için 6 puanlık farkı 3’e indirme şansı sunuyor, PSV de Sparta maçını kazanabilirse Feyenoord ile puan farkını 5’e indirerek, şampiyonluk umudunu sürdürebilir. Fakat olası bir Feyenoord galibiyeti Hollanda’da ligi erken koparabilir.

Haberin Devamı

Bu hafta Avrupa’da; stadları arasında yürüme mesafesi olan Liverpool – Everton, şampiyonlar ligi bileti kapabilmek için mücadeleyi sürdüren Arsenal – Manchester City, Napoli – Juventus, Schalke – Dortmund maçları da olmasına rağmen, haftanın maçı şüphesiz Lizbon’da Benfica ile Porto arasında oynanacak.

Geçen hafta sahasında sürpriz bir beraberlik alarak Benfica’nın puan kaybettiği hafta liderliği ele geçirme şansını elinin tersiyle iten Porto’nun deplasmanda işi hiç kolay olmayacak. Benfica ise 1 puanlık avantajını 4 puana çıkararak, sezonun ilk yarısında 1-1 biten maçın ardından, ikili averajı da eline geçirmek isteyecek. Maç cumartesi gecesi 22:30’da, cumartesi gecesi planı yapmamış futbol severler bu maçı kaçırmayacaklardır.

 

Yazarın Tüm Yazıları