Bitmeyen Gümüşdere turları

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, beş yıldır Gümüşdere turlarını bitiremedi, çünkü projesi bir türlü bitmedi.

Haberin Devamı

Bitmeyen Gümüşdere turları

Başkan Ak, zaman zaman AK Parti’li milletvekillerini alıp Gümüşdere’yi gezdirir ve anlatır, “Vadimizde Keçiörenlilere kayık, gondol ve motorlarla gezinti yapma imkanı da sunacağız...”

* * *

Ak, her Gümüşdere turuna çıktığında da aklıma hep beş yıl önceki manşetimiz gelir. “Evinin önünden boğazı görecek”, “Başbakan’ın İstanbul hasreti bitecek”... Böyle demişti Mustafa Ak, beş yıl önce Tayyip Erdoğan Başbakanken ve Keçiören’de oturuyorken.
Sonra Erdoğan cumhurbaşkanı oldu ve iki başbakan daha gördük.
Ak ise, üç başbakan gören projeyi gezdirmeye devam ediyor. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’a gezdirdi.

Haberin Devamı

* * *
Bilgi verirken kayıkları, gondolları anlattı; anlatırken de “Projeye adını veren ıhlamur ağaçları, Keçiören’den kent merkezine kadar bir hava koridoru oluşturarak kentin mikro klimasına da olumlu etki yapacak” dedi.
Beş yıl önce proje kapsamında yapacaklarını söylediği tarihi Mostar, Selçuklu köprüleriyle birlikte Ortaköy Camisi mimarisiyle yapılmış camiden ise bahsetmedi. Bahsettiyse de, belediyenin geçtiği haberde yer almadı.

* * *

Bu arada, proje dahilinde Keçiören’e kazandırılan koşu yolları, bisiklet yolları, parklar, yeşil alanlar, futbol sahaları gibi vatandaşın kullanabileceği çeşitli rekreasyon alanlarını bir kenara atmayalım ama, tarihi köprüler, tarihi siluetler gibi sözler verirken biraz daha hesaplı hareket etmek gerekmiyor mu? 2014 yerel seçimleri öncesinde sözünü verdiğiniz projede siz hâlâ tanıtım turlarındasınız.
Kirli akan Çubuk Çayı’nın vadiden temiz bir şekilde akması sağlanacak mı? Yeterli derecede arıtma tesisleri tamamlandı mı? Bu sorular yanıtsız.
2019 yerel seçimleri yaklaşıyor, projenin tamamı bitecek mi orası da meçhul?
Süre biraz uzamadı mı Sayın Ak?

Bitmeyen Gümüşdere turları

Haberin Devamı

KEŞKE BÖYLE BİR UYGULAMAYA İHTİYAÇ OLMASA

Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz hafta toplu taşıma kullanan kadın ve çocuklar için önemli bir karar aldı. Artık, EGO otobüslerinde, akşam belli saatten sonra kadın ve çocuklar, iki durak arasında istedikleri noktada inebilecek. Karar, özel halk otobüsleri için de geçerli.
Gönül ister ki; Ankara, kadınların da ‘belli bir saat’ten sonra kendilerini her zaman güvende hissedebildikleri bir kent olsa, ama maalesef bu şu an pek mümkün gözükmüyor. Tabii bu durum sadece Ankara için geçerli değil. Maalesef tüm büyük şehirlerimizde kadınlar belli bir saatten sonra sokaklarda kendilerini güvende hissedemiyor.
Bu gerçeği göz önünde tuttuğumuzda EGO’nun uygulaması, kadın ve çocukların gece ulaşımları konusunda daha güvenli bir ortam sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Bitmeyen Gümüşdere turları

LOZANPARK'TA DA PARALI OTOPARK

Çankaya Belediyesi, bir süredir Lozanpark’ta genişletme çalışmaları yürütüyor. Parkın hemen yanındaki Fen İşleri Müdürlüğü taşınacak, mevcut arazi de parka dahil edilecek. Dışarıdan görüldüğü kadarıyla bu yaza yetişecek gibi duruyor ve bittiğinde de Çankayalılar daha keyifli bir Lozanpark’a kavuşacak. Fakat, bu olumlu gelişmeler yaşanırken, bu hafta sonu Lozanpark’ta başlatılan paralı otopark uygulaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Parkın çok da büyük olmayan otoparkına bariyerler konmuş, araç başı 5 TL ücret alınıyor. Parkta geçirdiğim sürede tepki gösterip geri dönenlere şahit oldum. O küçük otoparktan elde edilecek gelir Çankaya Belediyesi için ne kadar önemli? Bu kadar güzel bir iş yapıyorken, bu tepkilere değer mi?

Yazarın Tüm Yazıları