‘Çakar’lıya mektubumdur

Sayın müsteşar, sevgili genel müdür, değerli rektör, çok zengin işadamı, ‘korkusuz’ modifiyeci ve daha adını anamadığım ‘çok önemli kişiler’den niceleri, biliyorum senin de herkesi gibi acelen var. Farkındayım vaktin çok kıymetli ve sen de bizim gibi trafikte saatlerini harcamak istemiyorsun.

Haberin Devamı

Ama bu gerekçeler, trafikte herkese karşı geçiş üstünlüğü sağlaman için yeterli değil. Aracına taktırdığın yanar-döner ışıkları kullanarak trafikte insanların önüne geçmenin yasal olmadığını sen de biliyorsun ama bunu yapmaya devam ediyorsun.

* * *

Farkında mısın bilmiyorum ama, şoförün bazen trafikte terör estiriyor ve hem senin canını hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.
Rica ediyorum, yapmayın.
Yalnızca kendi adıma değil, tüm kentliler adına talepte bulunuyorum.
Gideceğin yere 3-5 dakika erken varmak, sana en fazla 3-5 dakika kazandırır ama trafikte insanlara saygı göstererek çok şey kazanırsın.
‘İnsanlık’ gibi mesela...

* * *

Peki, araçlarına ışıklar taktırarak kendilerine geçiş üstünlüğü sağlamaya çalışan kişilere karşı, temenniden başka yapabileceğimiz bir şey yok mu?
Var.
Yasal haklarımızı bilerek.
Emniyet’ten izinsiz olduğunu düşündüğünüz çakarlı araçları 155’e ihbar edebilirsiniz. İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde başta valilikler olmak üzere 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı göndererek bu konuda hassas olunmasını istedi ve izinsiz bir şekilde çakar lamba taktırdığı tespit edilen sivil araçların sahiplerine, 192 TL para cezası kesilmesi talimatını verdi. Yine gönderilen yazıda donanımları söktürülen araçların bir süre trafikten men edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

İHBAR ETTİM AMA...

BU arada ihbar etmek işe yarıyor mu derseniz, moralizini bozmak gibi olmasın ama ben bir keresinde denedim işe yaramadı.
Eskişehir Yolu’nda kaza tehlikesi yaratacak şekilde herkesin önüne direksiyonunu kırarak ve kornasıyla herkesi taciz ederek ilerleyen sivil plakalı bir aracı ilerlediği yönü de bildirerek ihbar ettim.
Sonra da İnönü Bulvarı üzerinde Milli Kütüphane’ye kadar önümden devam etti.
Sonra ne mi oldu?

* * *

Milli Kütüphane kavşağında köşede bekleyen trafik polisinin önünden Türkocağı Caddesi’ne döndü ve aynı şekilde devam etti.
İhbar sırasında telefondaki yetkili, durumu hemen bölgedeki ekiplere bildireceğini söylemişti.
Sonuçta, geriye iki ihtimal kalıyordu.
Benim yaptığım ihbarla, çakarlı sürücünün Milli Kütüphane kavşağındaki trafik ekibinin önünden geçmesi arasında yaklaşık 5 dakika vardı. Bu 5 dakika içerisinde ya ihbar ekibe ulaşmadı, ya da ihbarı alan ekip aracı görmezden geldi...

Haberin Devamı

VALİ MEMURA GÜVENCE VERİRSE DENETİM OLUR

Trafikteki çakarlı araç terörünün önlenmesi için aslında Ankara’da Vali Ercan Topaca’ya da çok büyük görev düşüyor.
Çünkü Ankara’da ‘devlet büyüğü’ çok olduğundan haliyle polis memurları da bu konuda çekingen davranıyor.
Vali Topaca, çakarlı araç denetimiyle ilgili polisine güvence verir ve güçlü ifadelerle arkasında durduğunu hissettirirse, o polisler de ‘sürülürüm’ korkusu olmadan rahatça denetim yapabilir.

‘Çakar’lıya mektubumdur

GENÇLER SEFERE Mİ GİDİYORUZ!

Osmanlıspor’un Facebook’ta 130 binin üzerinde takipçisi olan “Osmanlıspor FK” adında bir taraftar topluluğu sayfası var. Sayfanın kapağında da at üstünde kılıçlı Osmanlı askerlerinin tasvir edildiği bir fotoğraf var.
Avrupa Kupası kuralarında Fenerbahçe’ye Rus rakip çıkınca da şöyle yazmışlar: “Bu sefer Rusların cariyelerini değil, kendilerini Dick’esiniz. @Fenerbahce”
Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün adı Dick Advocaat ya, oradan gönderme yapıyorlar.

* * *

Haberin Devamı

Türkiye’de kadına şiddet başını alıp da gitmişken, işin içine ‘cariye’ falan katıp da kadın bedeni üzerinden, en hafif tabirle ‘seviyesizlik’ yapan bu grupta bu tür paylaşımlara dur diyecek akıllı bir yönetici arıyorum. O da olmazsa, Osmanlıspor yöneticilerinin bu duruma müdahale etmesini umuyorum.
Son olarak da, AK Parti Grup toplantısında “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” diye slogan atan gençlere esprili bir şekilde yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım’dan alıntı yapıyorum: “Gençler sefere mi gidiyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları