Wimbledon değişiyor mu?

“BU yılki Wimbledon, erkeklerde bir kabuk değişiminin ilk belirtilerini mi gösterdi” sorusunu gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Rafael Nadal sakatlıklar zincirine bu sefer dizlerindeki yıpranmayı eklediğinden Wimbledon’dan çekildi. Eski günlerine döneceği şüpheli.

 

En iyi servis karşılama vuruşlarına sahip olan bir numara Novak Djokovic, 3. turda beklenmedik şekilde çim sahada ilk kez karşılaştığı ABD’li Sam Querrey’e yenildi.

 

Querrey, bu maçta servisleriyle 31 ace (direk puan) attı. En iyi tekniğe sahip olan Roger Federer, çeyrek finalde Marin Cilic’i 2 set gerideyken ve maç sayısını çevirerek mükemmel bir performans sergileyerek eledi.

 

Yarı finalde Federer’in rakibi Raonic’ti. Maç öncesi herkes Federer, bu maçı da kazanır ve 8. kez Wimbledon şampiyonu unvanını bile alır diye düşünürken, çeyrek finaldeki maçın tersi oldu.

 

MiMARI LENDL

 

Haberin Devamı

Federer ilk 2 seti kazandı fakat ondan sonra ne olduysa oldu. Federer’in enerjisi tükenmeye başladı. Böylece odaklanması ve düşünme kabiliyeti inişe geçti. Son zamanlarda Grand Slam‘lerde yarı finali geçemeyen Kanadalı Raonic, bu fırsatı iyi değerlendirerek ilk kez finale çıkmayı başardı.

 

Andy Murray ise, son dönemlerde çok daha etkili tenis oynuyor. Kortta daha sakin; zor durumlarda oyununu çok daha iyi kontrol edebiliyor ve doğru zamanda doğru vuruşları yapmaya başladı. Bunun da başlıca mimarı antrenörü efsane oyuncu Ivan Lendl...

 

Maçın ilk puanından itibaren kararlı ve agresif oynayan Murray kendi seyircisi önünde ikinci kez Wimbledon şampiyonu olmayı başardı.

Yazarın Tüm Yazıları