Ustalar çıraklara karşı

ABD Açık yarı finalinde 'usta' isimler Roger Federer ve Novak Djokovic, 'çırak' diyebileceğimiz Kei Nishikori ve Marin Cilic'e karşı mücadele edecek.

Haberin Devamı

ABD Açık'ta tek erkekler yarı finaline yükselen isimler Roger Federer, Kei Nishikori, Novak Djokovic ve Marin Cilic oldu. Grand Slamlerdeki başarıları kıyasladığımızda Federer ve Djokovic’e Usta, Nishikori ve Cilic’e çırak diyebiliriz.

Final Four turunda dünyanın 1 numarası Novak Djokovic 24 yaşındaki Japon Kei Nishikori kariyerlerinde üçüncü kez karşılaşacak. İkisinin de birer galibiyeti var. Diğer ortak noktaları ise kortta son derece süratli ve dayanıklı olmaları. Djokovic’in etkili servis karşılama vuruşları, Grand Slam tecrübesi ve istikrarı onun finale çıkma şansını artırıyor. Nishikori’nin antrenörü eski Fransa Açık şampiyonu Michael Chang.

Chang Nishikori’ye bilhassa maç sırasında odaklanmayı ve sabırlı oynamayı öğretiyor. Bu karşılaşmada en çok oyuncuların ayakkabı tabanları yıpranacak gibi.

FEDERER ÖLÜP ÖLÜP DİRİLDİ

Roger Federer ise Gael Monfils ile olan çeyrek final maçında adeta ölüp dirildi. Aşırı rüzgârlı karşılaşmada atletik yapılı Fransız Monfils farklı vuruşları kullanması ayrıca toplara sürekli farklı hızda vurması, Roger Federer’e zor anlar yaşattı. Hatta bankalarda milyonlarca dolarları ve sayısız şampiyonlukları olan 33 yaşındaki İsviçreliyi de zaman zaman kızdırdı. Monfils, lehine olan iki maç sayısını kullanamayınca Federer mücadeleyi ve inancını yitirmeyip bu unutulmayacak maçı kazanarak yarı finale çıktı.

Federer yarı finalde Hırvat Marin Cilic ile karşılaşacak. Cilic bugün 25 yaşında. Hırvat tenisçi gençler kategorisinde başarılı iken o zamanki antrenörü Bob Brett ile İstanbul TED OPEN turnuvasına gelip Wild Card (kontenjan)ile maç oynamıştı. Amacı profesyonel turnuvada puan ve tecrübe kazanabilmekti. İlk turda kaybetmişti. Antrenörü ise "Engin, bu Cilic dünya sıralamasında çok üst sıralara çıkacak" demişti.

Gençler kategorisinden profesyonelliğe geçmek pek kolay değil. Uzun ve sonu belli olmayan bir yolculuk. İnişler,çıkışlar,sakatlıklar, ümitsizliğe kapılmalar vs. Cilic bu yoldan şaşmadı. Sabırlı davrandı, çok çalıştı. Başarılarda fazla havaya girmedi. Haddini bildi. Şimdi ise eski Wimbledon şampiyonu Goran Ivanisevic ile çalışıyor. Bugün ise zirveye oynayabilecek ve zirvede kalabilecek en büyük aday. Cilic bugüne kadar Federer ile yaptığı 5 karşılaşmayı kaybetti. Ancak her şeyin bir başlangıcı var.

Yazarın Tüm Yazıları