Erkekler saatli bomba gibi!

Andy Murray, Novak Djokovic, Roger Federer, Grigor Dimitrov, Rafael Nadal ve diğerleri... Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler kategorisi genç ve korkusuz yetenekler ile gününde oldukları zaman herkesi yenebilecek tecrübeli isimlerle dolu.

Haberin Devamı

Dünya 1 numarası Andy Murray kariyerinde ilk kez Avustralya Açık turnuvasını kazanmaya çok yakın gibi görünüyor.

Diğer taraftan Novak Djokovic yedinci Avustralya Açık şampiyonluk kupasını kaldıracak güçte. Efsane Roger Federer ve Rafael Nadal beklenen dönüşü yapabilecekler mi? 

Erkekler fikstürü genç korkusuz yetenekler, otuzlu yaşlarda tecrübeli oyuncular ve gününde ise her favori oyuncuyu yenebilecek güçte olan tenisçilerle dolu.  
Avustralyalıların en büyük ümidi, yeteneği kadar zaman zaman istikrarsız bir oyun sergile bileyen Nick Kyrgios.

İsviçreli üstat Federer geçtiğimiz yıl dizindeki sakatlık nedeniyle sıralamada on yedinciliği düşmüştü. Şimdi ise eski süratini ve esnekliğini bulabilecek mi? Federer’in ilk haftayı atlatması çok önemli.   

Haberin Devamı

DIMITROV'DAKİ YÜKSELİŞE DİKKAT
25 yaşındaki Bulgar Grigor Dimitrov bir hafta önce Avustralya kıtasındaki Brisbane turnuvasında şampiyon oldu. Geçtiğimiz sene dünya sıralamasında Stan Wawrinka’dan Kei Nishikori'ye kadar sıralamada ilk 10'da olan birçok oyuncuyu yenerek klasmanda 40 numaradan 15'e yükseldi. Orta hızda olan zeminde Dimitrov füze gibi vurduğu Forehand’lerde daha rahat pozisyon alıp daha etkili vurabiliyor. Kondisyon açısından dayanabilirse rakiplerin işi çok zor.

Henüz 19 yaşında olan Alman Alexander Zverev iki hafta önce Perth turnuvasında Federer’i yenmişti. Dünya çapındaki vuruşları ve inanılmaz süratli bacaklarıyla üçüncü turda Rafael Nadal ile karşılaşabilir.  

Rafael Nadal'ın, fazla süratli olmayan zeminde Forehand'lerini derin vurması ve servislerini etkili atması gerekiyor. Sıcak havaya dayanıklı olması büyük avantaj. Çeyrek finale çıkabilecek güçte.

Mükemmel ve korkusuz tenis oynayan Japon Kei Nishikori süratli bacaklarıyla inanılmaz defansif ve gerektiği pozisyonlarda kontratak oynayabilen biri. Yavaş zeminde süratli servisleri daha rahat karşılayabilmesi rakiplerin servislerini kırması açısından önemli.   

RAONIC FÜZE GİBİ SERVİS ATIYOR
Füze gibi servis atan Kanadal Milos Raonic geçen sene Avustralya Açık yarı finalinde az kalsın Andy Murray’i yeniyordu. Grand Slam’i kazanabilecek güçte bir oyuncu.

Haberin Devamı

Amerika Açık şampiyonu İsviçreli Stan Wawrinka’nın maçları inanılmaz çekişmeli geçiyor. Wawrinka genelde maçlarda geç ritim buluyor. Herkesi yenebilecek ve şampiyon olabilecek potansiyeli var. Yeter ki gününde olsun.  

Yazarın Tüm Yazıları