Kadınlarla büyürüz!

Güncelleme Tarihi:

Kadınlarla büyürüz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 07:58

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Avrupa’dan ‘Tüm zamanların en iyi pazar payı performansı’ ödülünü alan Skoda Türkiye’nin genel müdürü Zafer Başar, “Eğer krizi havadaki bir düşman uçağı olarak tabir ederseniz, düşürmek için uçağın üstüne değil önüne doğru ateş etmeniz gerekir. Biz öyle yaptık” dedi. Başar, Türkiye’de hedeflerine kadın müşterilerinin güven ve memnuniyetiyle ulaşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ekonomideki dalgalanmaya rağmen pazar payını yükseltip, Avrupa’dan ‘Tüm zamanların en iyi pazar payı performansı’ ödülünü alan Skoda Türkiye’nin Genel Müdürü Zafer Başar, ilk kez Hürriyet’e konuştu. Bu ay sonunda Skoda Türkiye Genel Müdürü olarak 1. yılını tamamlayacak Zafer Başar, Yüce Auto-Doğuş Otomotiv ortaklığında Türkiye’de faaliyet gösteren Çek markanın ekonomik dalgalanmayı iyi yönettiğini belirterek, “2018 yılını bir önceki yıl gerçekleşen yüzde 3.4’lük pazar payını 1 puan daha artırarak yüzde 4.5 ile kapatmak istiyoruz. Bu sonuç ‘2019 yılına stok devretmeyeceğimiz’ anlamına gelmektedir. Pazar küçülürken, Skoda performansı ile pazar payını arttırarak yılı büyüyerek kapatacaktır” dedi.

UÇAĞI ÖNÜNDEN VURDUK

Yılın ikinci yarısından itibaren yaşanan ekonomik dalgalanmayla ilgili olarak ise Başar şunları söyledi: “Eğer krizi havadaki bir düşman uçağı olarak tabir ederseniz, düşürmek için uçağın üstüne değil önüne doğru ateş etmeniz gerekir. Krizle ilgili belirtileri hissettiğiniz anda radikal önlemler alarak rakiplerinizden daha önce davranmalısınız. Bu krizde de böyle yaptık, ‘nasıl olsa bir şekilde satarız’ diye vakit kaybetmek yerine fabrikamızla hemen oturarak kriz koşullarına uyumlu bir tedarik planı oluşturduk. Krizin büyüme ihtimaline önlem olarak öncelikle stok yapımızı ve üretim planlarımızı güncelledik. Bildiğiniz gibi kriz dönemlerinde kaynak sorunu nedeniyle üretilen bir malın stok yükünü taşımak, onu satmaktan daha zordur. Krizin başlangıcında yetkili satıcılarımızla bir araya gelerek bu süreci hep beraber nasıl yöneteceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk ve karşılıklı güven tazeledik. Çeşitli otomotiv şirketleri ve markalarda yöneticilik yapmış olduğum 20 yıl boyunca bu tip krizlerle karşı karşıya kaldık ve hayatımızın olağan bir parçası haline geldi. Böyle bir dönemde Yüce Auto Skoda’ya Genel Müdür olmak, bu tecrübeleri faydaya çevirmek açısından iyi bir fırsat oldu.”

Haberin Devamı

2 YIL İÇİNDE 30 BİN ADET

2019 yılında toplam otomobil pazarı öngörülerinin 250 bin adet olduğunu kaydeden Zafer Başar, bu nedenle ÖTV indiriminin devam etmesi gerektiğini söylüyor. Başar, “2019’da bizim pazar payı hedefimiz ise yüzde 5. Pazar koşulları ne olursa olsun pazar payımızı yükselteceğiz” yorumunu yaptı. Başar, Türkiye’de 2016 yılında yaklaşılan 30 bin adetlik Skoda satışına ise 2 yıl içinde ulaşıp, geçeceklerini belirterek şöyle devam etti: “Skoda’da ‘Zafer Başar’ farkı, Doğuş Oto’da edindiğim perakende tecrübemi yansıtmak olacak. Çünkü müşteriyle birebir ilişki, markanın satışta en önemli etkenlerinden biridir. Perakendeye hakim bir yönetici olarak önceliğimiz kadın müşterilerimize daha fazla odaklanmak olacak. Onların hayatını kolaylaştıracak çözümler üretecek bir marka olacağız. Bizi hedeflerimize kadın müşterilerimizin güven ve memnuniyeti ulaştıracak.”

 

Haberin Devamı

SKODA TÜRKİYE’DE FABRİKA KURACAK MI?

- GEÇEN günlerde Alman Volkswagen Grubu, bünyesindeki Skoda’nın artan talebine yetişmek için yeni fabrika kuracağını ve bunun için de aday ülkeler arasında Bulgaristan ve Türkiye olduğunu açıkladı. “Bu konuda sizinle hiç temasa geçtiler mi?” sorusuna ise Zafer Başar, “Bildiğiniz gibi yatırım kararları belirli kriterlere göre alınmaktadır. Şu ana kadar tarafımıza ulaşmış herhangi bir bilgi yoktur” cevabını verdi.

KALPTEN DESTEKLE SAĞLIKLI ORTAKLIK

- ZAFER Başar, iki ortaklı (Doğuş-Yüce Auto) bir şirketi yönetmenin kendisi için sıkıntı yaratmadığını belirterek, “Her iki ortağın da birleştiği en önemli nokta Skoda’nın Türkiye’deki başarısıdır. Benim görevim de bu hedefe liderlik etmektir. Doğuş Grubu otomotiv dışında tüm dünyada farklı sektörlerde birçok ortaklık yapısını başarıyla sürdürmektedir. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşanmamış ve yaşanmamaktadır. Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Yüce’nin de kalpten destekleri ile bu ortaklık sağlıklı bir şekilde yürümektedir. Profesyoneller alın terlerini transfer oldukları takımın forması için akıtırlar” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE İNANÇLARI ÖDÜL İLE TAÇLANDI

- SKODA’nın merkezi ile saygı ve güveneme dayalı son derece uyumlu bir işbirlikleri olduğunu hatırlatan Başar, “Zaten bu uyumu Skoda’nın sürekli büyüyen performansında izleyebilirsiniz. Nitekim bu performansımız, Skoda üst düzey yöneticilerinin kasım ayı sonunda ülkemizi ziyareti sırasında hem krizdeki başarı hem de tüm zamanların en yüksek pazar payına ulaşmamızdan dolayı verdikleri ödül ile taçlandırıldı” dedi.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!