İlk bakışta bahar trendleri

İlkbahar-yaz 2015 sezonunun öne çıkan trendlerini inceleyelim. Ne alalım ne almayalım, stil kodlarımızı nasıl belirleyelim? Mercek altına aldık

Haberin Devamı

-Festival stili dediğimiz 70’ler rock stili yazın en belirgin havası. Joni Mitchell, Janis Joplin, Marianne Faithfull bu trendin ilham perileri... En iyi örnekleri ise Tommy Hilfiger, Saint Laurent, Givenchy podyumlarındaydı.
-70’lerin bir diğer açısı hippi ve bohem stil de yine koleksiyonlarda sıkça görülmekte. Ali Macgraw, Jane Birkin stilleri her yerde... İspanyol paça pantolonlar, bilekte biten, bol paça pantolon-etekler de yine bohem ruhun temsilcileri olarak koleksiyonlarda yer aldı. En iyi örnekleri de Dries Van Noten, Chloe, Etro, Gucci’de.
-Çiçek desenler rengârenk, irili ufaklı açmakta elbiselerin üzerinde bu sezon. Dolce &Gabbana, Louis Vuitton, Celine, Max Mara ve Valentino çiçek bahçesini sıklıkla tasarımlarına taşıdı.
-Pucci, Roberto Cavalli, Chloe’nin baharda parlattığı maxi elbiselerle romantizmin doruğu ilkbaharda bizimle.
-Tepeden tırnağa beyaz giyinmek de son derece ‘in’. Chanel, Louis Vuitton, Giorgio Armani, Tory Burch koleksiyonlarında yer alan dantelli, örgülü, makromeli beyaz masum elbiselerle tazelenin bu sezon.
-Militer renkler ve detaylar da oldukça revaçta.
-Rengârenk süetler sezonun en gözdelerinden.
-Geçen yaz Celine markasının versiyonuyla Birkenstock’ların da altın yılı olmuştu. Bu yaz ise Marc Jacobs’ın defilesinde ortopedik Dr.Scholl terlikler karşınıza bolca çıkacak.
-Marin teması her yaz elbet var. Kırmızı, lacivert, beyaz kombininizi sarı bir çantayla farklı kılabilirsiniz.
-Modada ‘asla asla deme’ kuralından yola çıkarak topuklu terliklere, sabolara gözünüzü alıştırın. Prada’da Marie Antoinette’i bile kıskandıracak modeller var.

Yazarın Tüm Yazıları