Ece Sükan Haute Couture Haftası’ndan bildiriyor! Bir Paris rüyası

Paris, kavurucu sıcağa inat, dünyaca ünlü modaevlerinin sonbahar-kış couture koleksiyonlarının defilelerine ev sahipliği yaptı. Haute Couture haftasında ünlü modaevleri kendi temellerine, arşivlerine ve referanslarına ithaf ettiği koleksiyonlarla nefes kesti. İşte öne çıkan defileler ve dikkat çeken detaylar...

Haberin Devamı

Givenchy modaevinin taze tasarımcısı Clare Waight Keller, modaevinin kurucusu Hubert de Givenchy’nin geçen şubat ayında vefatı üzerine ünlü tasarımcıya adadığı koleksiyon ile epik bir defile gerçekleştirdi. Audrey Hepburn’ün çoğunlukla ‘Breakfast at Tiffany’s’ filmindeki ikonik Givenchy kıyafetlerinden esinlenilen koleksiyon final sahnesinde çalan ‘Moon River’ duygusal anlara da sahne oldu.

 Chanel modaevi, Grand Palais içerisinde Paris’in Seine Nehri kıyısını set tasarımı olarak yeniden yaratmıştı. Ve koleksiyon da Karl Lagerfeld’in 1950’lerden beri yaşadığı Paris şehrine adanmıştı. Tüvitler, fermuarlarla detaylandırılmış elbiseler, şifon pliseler ve işlemelerle modern couture tanımını yapan Lagerfeld, sofistike, elegan ve genç bir Paris rüyası sundu.

Haberin Devamı

 Valentino modaevinin tasarımcısı Pierpaolo Piccoli her zamanki gibi muhteşem bir koleksiyona imza attı. Hazır giyim koleksiyonlarından farklı olarak couture koleksiyonlarında kendi ‘güzellik’ tanımını daha derin ve daha samimi bir şekilde ele alan Piccoli tasarımlarındaki modern çizgilerini ‘fantezi dünyası ile ustaca birleştiriyor. Yunan mitolojisi, 18. yy resimleri, Ziggy Stardust, Pasolini filmleri ve Deborah Tuberville fotoğraflarından ilham alarak harmanladığı koleksiyon tek kelimeyle müthişti.

Ece Sükan Haute Couture Haftası’ndan bildiriyor Bir Paris  rüyası

 Öne çıkan bir diğer defile, Fendi’ninkiydi. Renk skalası ve romantik kesimleriyle öne çıkan parçalar başarılıydı. Dikkat çeken diğer nokta, imitasyon kürklerin de koleksiyonda yer bulması... Versace ve Gucci kürk kullanmaya tövbe ederken,  Fendi gerçek kürk kullanmakta yıllardır ısrarcı. Acaba bu koleksiyonla marka da tavrını değiştirecek mi?

Giambattista Valli ve Elie Saab siyah ve  gri  ağırlıklı, kurdelelerle bezeli koleksiyonuyla öne çıktı. Not edin; Pembe kışın hit rengi olacak.
Ece Sükan Haute Couture Haftası’ndan bildiriyor Bir Paris  rüyası

Haberin Devamı

BU KIZA DİKKAT!

Yeni bir top model adayımız var: Hilal Ata. 1.81 metre boyundaki uluslarlarası top model adayımız Hilal, Almanya’da yaşıyor. Şimdiden önemli başarıları var: Zuhair Murad defilesinde yürüdü, Alman Grazia’ya kapak oldu. Elle dergisinin sayfalarında kendisini görebilirsiniz. Vogue Türkiye’nin yakında bir çekim için onu ülkemizde ağırlayacağı söyleniyor. Bakalım Öykü Baştaş ve Günce Gözütok ile başladığımız dünya podyumuna top model kazandırma furyamız, Hilal Ata ile devam edecek mi?

 Top model Kaia Gerber, Valentino defilesinde ihtişamlı saç modeliyle göz kamaştırdı.
Ece Sükan Haute Couture Haftası’ndan bildiriyor Bir Paris  rüyası

 

 

Yazarın Tüm Yazıları