“LÖSEV Adana şubesi olarak Adana halkının bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz…”

Merve Can ve Ezgi Karadağ ile doğru bildiğimiz yanlışları, LÖSEV için bu güzel ve özel Ramazan ayında neler yapabileceğimizi, o güzel çocuklarımızı nasıl mutlu edebileceğimizi konuştuk… Daha önce LÖSEV’in Adana şubesi yoktu ama artık var… Saha faaliyetlerine başlayalı çok olmuş, ofis çalışmaları da halen devam ediyor. Ofis için de ihtiyaçları çok fazla…

Haberin Devamı

“LÖSEV Adana şubesi olarak Adana halkının bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz…”

Fotoğraf: Ali GÜLERYÜZ

 

“LÖSEV Adana şubesi olarak Adana halkının bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz…”

 

Bu haftaki röportaj konuklarım LÖSEV Adana Temsilcileri… İki dünya tatlısı insan…

“Saçım saçındır” kampanyası bir süredir sosyal medyada dolanıp dururken “Aaaa ne kadar güzelmiş, keşke saçlarım uzun olsaydı da ben de verseydim…” dediğim bir olaydı… Taaa ki LÖSEV ile iletişime geçip kesinlikle LÖSEV ile alakalı olmadığını, LÖSEV’in de asla bunu onaylamadığını öğrenene kadar…

 

Haberin Devamı

Merve Can ve Ezgi Karadağ ile doğru bildiğimiz yanlışları, LÖSEV için bu güzel ve özel Ramazan ayında neler yapabileceğimizi, o güzel çocuklarımızı nasıl mutlu edebileceğimizi konuştuk… Daha önce LÖSEV’in Adana şubesi yoktu ama artık var… Saha faaliyetlerine başlayalı çok olmuş, ofis çalışmaları da halen devam ediyor. Ofis için de ihtiyaçları çok fazla…

Buyurun birlikte okuyalım devamını…

 

 

Öncelikle Merve Can ve Ezgi Karadağ kimdir sizleri biraz tanıyabilir miyiz?

 

Merve Can: 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldum. 2016 Yılından beri LÖSEV Ankara vakıf merkezde Sosyal Hizmetler Birimi’nde Akdeniz Bölge Sorumlusu olarak çalışıyorum. Akdeniz Bölgesi’ne bağlı illerdeki hastalarla iletişimde olarak onların ihtiyaç duydukları noktalarda yardımların iletilmesini sağlıyorum.

 

Ezgi Karadağ: 2012 Yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı  Bölümü’nden mezun oldum. Hemen ardından ailemin yanına Adana’ya döndüm ve burada inşaat sektörüne girdim; aile şirketimizde iç mimar olarak çalışmaya başladım. 2016 yılında Çukurova Üniversitesi işletme yüksek lisansımı tamamladım. Mesleğimi çok seviyor olmama rağmen sektördeki sıkıntılar beni farklı bir iş arayışına sürükledi. Kendimi daha iyi ifade edebileceğim ve yeteneklerimi daha etkili kullanabileceğim bu arayışta LÖSEV ile yollarımız kesişti ve büyük bir heyecanla bu yola çıktım. Şu anda LÖSEV Adana İl Koordinatörü olarak çalışıyorum.

Haberin Devamı

LÖSEV Adana Şubesi ne zaman aktif olarak çalışmaya başlayacak?
Şubemiz henüz açılmasa da biz saha faaliyetlerimize çoktan başladık.  Adana Şube olarak, bölgemizdeki hastalarla fiziken ve manevi anlamda daha yakından ilgilenebileceğiz.

Ne gibi aktiviteler, çalışmalar, projeler olacak?

Sosyal hizmet birimimiz hastalarımızla birebir iletişim kuracak, halkla ilişkiler ve aktif iletişim birimlerimiz gönüllü ve bağışçılarımızla sosyal etkinlik projeleri geliştirecek, kardeş okul ve kampüste lösev projelerimizle okullara, üniversitelere gidip lösev’i anlatacak, sahaya çıkıp insanları dolandırıcılara karşı bilinçlendireceğiz, tedavisi tamamlanan hastalarımızın annelerini atölye çalışmalarına dâhil edeceğiz. Onların eğitim almasını sağlayıp el işi ürünler üretmelerini böylece rehabilite olmalarını ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını sağlayacağız. Aynı zamanda bu ürünlerin satışını LSV dükkânda gerçekleştireceğiz. Yani yapacak işimiz çok...

 

Haberin Devamı

Şu aralar çok fazla sosyal medyada “Saçım saçın olsun” kampanyası var. İnsanlar saçlarını kestirip peruk yapılıp lösemili çocuklara peruk olması için bağış yapıyor. Nedir bu?
Sizinle bu konuya açıklık getirmiş olalım ki biz LÖSEV olarak saç bağışı kabul etmiyor ve bunu sağlıklı bulmuyoruz. Tedavi sürecinde hastalar enfeksiyona çok açık bir haldeler ve saç bağışı onların sağlığı açısından hiç hijyenik değil. Ayrıca tedavi süreçlerinde saçlarının olmaması onların belki de en son düşünecekleri Şey. Biz onların bu şekilde de çok güzel olduklarını düşünüyor ve insanların da bu yönde hareket etmelerini bekliyoruz. Bizim adımıza saç bağışı toplayan bazı işgüzar kuaförler olduğunu da belirtelim, bunlara itibar etmeyiniz.

 

Haberin Devamı

Çocukları nasıl mutlu edebiliriz?

Bu konuda vakfımızın kurucu başkanı Dr. Üstün Ezer’in çok güzel bir sözü var: “ Lösemili veya kanserli bir çocuk için yapılabilecek en büyük iyilik lösev’i yakından tanımak ve tanıtmaktır” der. Ayni bağışlarınızla, nakdi bağışlarınızla bir çocuğun sevinmesine katkıda bulunabileceğiniz gibi gönüllülük faaliyetlerimize katılarak da onların yüzlerini güldürebilirsiniz.

 

Gönüllü olmak için ne yapmak lazım?

Gönüllü olmak için www.losev.org.tr ye girerek gönüllü formu doldurabilir ya da ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Elbette onları her zaman desteklemeliyiz, her an yanlarında olmalıyız ama Ramazana girdiğimiz bu dönemde artı olarak onlar için yapabileceğimiz bir şeyler var mı?

Haberin Devamı

Elbette ki var. Vakfa kayıtlı 30.000i aşkın hastamız var ve ramazan boyunca bu hastalara Ankara lösemili çocuklar köyünde hazırlanan yardım kolileri iletiliyor. Bu koliler sizlerin bağışları sayesinde hazırlanıyor. Her bankada bulunan kurumsal bağış hesabımızdan bütçenize uygun olan koli içeriğini seçip siz de katkı sağlayabilirsiniz. Veya yine internet sitemizi ziyaret ederek bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bağışlarınız bu dönemde daha da mı artıyor?
Evet, her ramazan dönemi bizim için oldukça önemli. Çünkü yardımlaşmanın arttığı bu dönemde, yardımların doğru ve güvenilir bir yere ulaşmasını isteyen insanlara köprü görevi görüyoruz.

 

Ne gibi bağışlar kabul ediyorsunuz?

 

Birinci el ve ikinci el kıyafet bağışları kabul ediyoruz. İkinci el ise kullanılabilir ve temiz olması önemli. Birinci el ve ikinci el eşya bağışları. Oyuncak, kırtasiye, temizlik malzemeleri, kuru gıda, kırmızı et. Nakdi ve gayrimenkul bağışları kabul ediyoruz. Yalnız oyuncaklarda savaş ve şiddet içerikli olanları kabul etmiyoruz, ikinci el kıyafetlerde iç çamaşırı ve çorap kabul etmiyoruz.

 

Son olarak eklemek istedikleriniz neler?

 

Yaşadığımız en büyük sıkıntı, lösev adını kullanarak kapı kapı dolaşan para karşılığında makbuz kesen ya da bir şeyler satarak (dergi, broşür..vs..vs) gelir elde eden dolandırıcılar. LÖSEV asla kapı kapı dolaşarak bir şey satmaz, elden bağış kabul etmez. Bu şekilde size gelen kişilere itibar etmeyin. Adana’da yeni bir ofis kuruyoruz ve çeşitli konularda Adana halkının desteklerine çok ihtiyaç duyuyoruz. Gönüllü ve bağışçılarımızın bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları