TÜYAP Kitap Fuarı yarın açılıyor

37. TÜYAP Kitap Fuarı, Beylikdüzü’ndeki fuar alanında açılıyor.

Haberin Devamı

10-18 Kasım tarihleri arasında gezebileceğiniz fuarın diğer ortak düzenleyicisi Türkiye Yayıncılar Birliği.

Rakamlarla fuarı tanıtacağım:

- Fuarın Onur Yazarı Selim İleri.

- Fuarın ana teması: ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’.

- Yurtiçi ve yurtdışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.

- 300 kültür etkinliği düzenleniyor.

- Selim İleri Edebiyatı Panellerine katılacaklar:

Doğan Hızlan, Ayşe Sarısayın, Gül İrepoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Metin Celâl, Turhan Günay, Atilla Birkiye, Fatih Altuğ, Handan İnci, Filiz Aygündüz, Eray Ak, Jale Sancak, Sibel Oral, Onur Caymaz, Burcu Aktaş, Türkân Şoray, Faruk Şüyün.

- Onur Yazarı kitabından seçme metin ve fotoğraflardan oluşan ‘Arkadaşım Selim’ sergisi ise ana giriş/üst kat fuayede fuar süresince ziyaret edilebilir.

Fuarın öne çıkan etkinlikleri:

Haberin Devamı

- Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği ‘Mustafa Kemal Atatürk’e Yakından Bakmak’ isimli söyleşide İpek Çalışlar ve Teyfur Erdoğdu; İnkılap Yayınları tarafından düzenlenen ‘Atatürk Etkisi’ söyleşisinde ise Sinan Meydan konuşmacı olacak. Mustafa Kemal Ulusu da ‘Atatürk’ün Yanı Başında’ söyleşisinde konuşmacı olacak. Aytül Akal’ın minik okurlarıyla buluşacağı ‘Atatürk Olmak’ söyleşisi ise Uçanbalık Yayınları tarafından düzenlenecek.

- Yakın zamanda kaybettiğimiz fotoğraf sanatçısı Ara Güler de bir sergi ile anılıyor. Ara Güler Müzesi’nin ilk yayını Islık Çalan Adam, Ara Güler’in görsel hikâyeciliğini farklı alanlardaki üretimleri üzerinden yeniden okumaya da davet ediyor. Sergi, 12. Salon’da fuar süresince ziyaret edilebilir.

ARTİST 2018/28. İSTANBUL SANAT FUARI DA EŞZAMANLI OLARAK AÇILIYOR

- ARTİST 2018/28. İstanbul Sanat Fuarı, 7 No’lu ana salonda pek çok galeriyle birlikte ‘DENEYİM’ teması kapsamında büyük bir projeye; 8 No’lu salonda ise bağımsız genç sanatçılara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

- 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 11.00’de kapılarını ziyaretçilere açacak olan ARTİST 2018 toplamda 12 bin metrekareyi aşkın iki salonunda 9 gün boyunca sanatseverlerle yüzlerce sanatçının işlerini buluşturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl sanat alanındaki çalışmaları nedeniyle verilen Sanatçı Onur Ödülü ve Koleksiyoner Onur Ödülü de sahiplerini buldu.

- Plastik sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Alev Ebüzziya’ya,

- Koleksiyoner Onur Ödülü Erol Tabanca’ya,

- Sanat ve Toplumbilim Kuramcısı Onur Ödülü Prof. Dr. Meral Özbek’e,

- Sanatsever Kurum Ödülü Açık Radyo’ya verildi.

*

FUARLAR yeni kitapları görmemizi, yeni sanatçıları tanımamızı sağlar.

 

Yazarın Tüm Yazıları