‘Türk Resim Sanatı’nın hikâyesi

Artium Modern’in 12 Temmuz’da açılan müzayedesi 1 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Haberin Devamı

Müzayedede hangi sanatçıların eserleri sunuluyor: Bedri Rahmi Eyüboğlu, Sabri Berkel, Füreya Koral... Mustafa Kemal’in, İsmet İnönü’nün fotoğrafları...

Müzayedede 4 Ağustos’ta ölüm yıldönümü olan Sabri Berkel’e ait fotoğraflar, sanatçının sergilerine dair davetiyeler da satışa sunuluyor.

1 Ağustos 2021 Pazar günü saat 13.02’de müzayede canlı olarak gerçekleştirilecek.

Geçen dönem müzayedeler, festivaller, bütün güçlerini sergileyemediler.

*

MURAT Yeşilyurt aşağıdaki adlara bazı sorular yöneltti. Geçen mevsimin bir grafiğini verilen yanıtlardan çıkarmamızı sağladı.

Onun sorularına yanıtlardan yalnız geçen mevsimi değil gelecek mevsimin gündemini de öğreniyoruz.

Kimlerle konuştu:

Ali Güreli

Aydın Ayan

Olgaç Artam

ALİ GÜRELİ’nin sorularını onunu adına Melih İsmail İnan yanıtladı.

Haberin Devamı

‘15. Contemporary İstanbul’ etkinliğimizi Akbank ana sponsorluğunda HES kodu ve ateş ölçümü ile Lütfi Kırdar’da yaptık. 26 çağdaş sanat galerisi katıldı.

5 günde 20 farklı seansta 8 bin 336 ziyaretçi geldi. Eserlerin üçte ikisi koleksiyonerler tarafından satın alındı.

Biraz da gelecekten söz edelim...

‘Contemporary İstanbul’un 16’ncısı Haliç’te Tershane İstanbul’da yapılacak. 2022 baharında açılacak, 9.500 metre kare kapalı alanı, 10.000 metrekare açık alanı olacak.”

AYDIN AYAN: “1. İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, Yenikapı’da Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Atis Fuarcılık tarafından düzenlendi.

Başta resim ve heykel olmak üzere plastik sanatların geneline, “Kamusal Alanda Sanat” düşüncesi bağlamında, özel olarak bu alan seçildi.

10 bin metrekare kapalı, beş bin metrekare açık sergileme alanına sahip olan alanda istenilen düzenleme yapılabilmiştir.

Pandemi nedeniyle bu yıl uluslararası katılımın beş ülke (Rusya, İsviçre, İspanya, Kore ve Kırgızistan) ile sınırlı kaldığı bu yıl, amaçlanan hedeflere ulaşılamamış olmasına karşın koşulların değişmesi ile uluslararası katılımın artırılması çalışmaları yoğunlaştırılacaktır.

Birincisi gerçekleştirilen fuara, sanat galerisi, müze, vakıf, üniversite gibi alanlardan 1.000’e yakın sanatçı 4.000’in üzerinde yapıtla katılmıştır.

Haberin Devamı

Bu etkinliğin Onur Konuğu da hat sanatçısı Etem Çalışkan’dı.”

OLGAÇ ARTAM: (Artam Antik A.Ş. yönetim kurulu üyesi)

“Online müzayedelere 2017 yılında başladık, ulaşılabilirliğin kolaylaşması ile hızla gelişen ve büyüyen yeni bir platform çıktı. CoVID-19 tedbirleri sırasında normal müzayedeler ve özel satışlarımız da dijitalleşmiş oldu. Önceleri senede 5 veya 6 salon müzayedesi yaparken şu anda 20’yi aşkın çevrimiçi müzayede gerçekleştiriyoruz.

35-55 yaş grubunun büyük ilgi gösterdiği online müzayedelerde alımların büyük bir oranı İstanbul ve Ankara olsa da İzmir, Gaziantep, Mersin, Adana, Kütahya gibi şehirlerden alımlar hızla artıyor.

Müzayededen önce tabloları sergiliyoruz. Alıcılarımızın yüzde 70’ten fazlası eserleri görmeden satın alıyor.”

Haberin Devamı

Olgaç Ortam fiyat skalasını da söyledi:

Ömer Uluç - 755.000

Nuri İyem - 645.000

Nazmi Ziya - 615.000

Burhan Doğançay - 570.000

Erol Akyavaş - 530.000

Fikret Mualla - 530.000

Sotheby’s müzayedesinde Fahrel Nissa Zeid tablosu 310.000 pound’a satıldı.

*

SANATSEVERLERİN, koleksiyonerlerin bu bilgiler ışığında düşüneceği kanısındayım.

 

Yazarın Tüm Yazıları