MSGSÜ'nün etkinlikleri

MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), dün sabah düzenlediği toplantıda, gelecek kültür sanat yılında neler yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

134 yıllık tarihe sahip üniversitede bu yıl açılacak sergilerin yanı sıra, gösteriler de programın içeriğini zenginleştiriyor. MSGSÜ, düzenlediği sempozyumlarla da dışarıya açılma özelliğini taşıyor. Özellikle yazarların ölüm ve doğum yıldönümlerinde gerçekleştirdikleri etkinlikler ilgi çekiyor.
Hiç kuşkusuz, önümüzdeki yıllarda Resim ve Heykel Müzesi’nin de tamamlanarak ziyaretçiye açılmasını bekliyorum. Haricen, kütüphanenin de tamamlanmasını isterim, çünkü merkezi bir yerde özellikle sanat kütüphanesinin bulunması, orada eğitim görenler için olduğu kadar başka öğrenciler için de gerekli.

Eski filmlerin restore edilerek yeniden gösterilecek hale gelmesini herkes gibi ben de önemserim. Hangi sanat dalında olursa olsun, dünden bugüne çekilecek çizgi olmazsa bugünü değerlendirmek mümkün olamaz.

AŞAĞIDA gelecek yılın çalışmalarını iletiyorum.

2017 yılının ilk etkinliği, üniversitenin ev sahipliğinde Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından, Arkas Holding’in katkılarıyla restore edilen ‘Hanım’ filmi gösterimi. Başrollerinde Yıldız Kenter ve Eşref Kolçak’ın oynadığı, Nezihe Araz ve Halit Refiğ’in senaryosunu yazdığı, Halit Refiğ’in yönettiği 1988 yapımı ‘Hanım’ 25 Ocak Çarşamba günü özel gösterimi ile tekrar izleyici karşısına çıkacak.

Üniversitenin kültür sanat merkezi Tophane-i Âmire, bu yıl önemli sergilere ev sahipliği yapacak.

Bunların ilki, Arkas Holding katkılarıyla üniversite çalışmaları kapsamında Victor Vasarely’nin retrospektif sergisi olacak. Op art olarak bilinen modern sanat akımının kurucusu Vasarely’nin (1906-1997) eserleri 2 Şubat-31 Mart 2017 tarihleri arasında sergilenecek.

Yine Tophane-i Âmire ‘Beş Kubbe Salonu’nda Aydın Ayan’ın 125’i boya resim, 25’i özgün baskı resim olmak üzere toplam 150 yapıtı 7 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında ‘Sır’ başlığıyla sergilenecek.

11 Mayıs-11 Haziran arası, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla sanatçı Mustafa Ata’nın kişisel sergisini gezebilirsiniz.

11 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında Balkan Naci İslimyeli’nin ‘Hatırla’ adlı sergisi ziyaretçiyle buluşacak.

1-30 Kasım tarihlerinde ise ressam Mevlüt Akyıldız, ‘Gecenin Yolculuğu’ sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

7 Aralık 2017-7 Ocak 2018 tarihleri arasında ise Nedret Sekban’ın ‘Hayat-Ölüm Arasında’ başlıklı sergisinde yapıtlarını görebilirsiniz.

Ayrıca Tophane- i Âmire Kültür Sanat Merkezi-Tek Kubbe Salonu’nda;

1-30 Mart tarihleri arasında Sevgi Karay ve Hayri Karay’ın ‘HAL-ler’ sergisi, 1-30 Haziran tarihleri arasında Gaye Kırlıdökme Belen’in, ‘Katmanlar’ isimli sergisi, 14 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında ise sanatçı İrfan Okan’ın kişisel sergisi ziyaret edilebilir.

Bu etkinliklerin ücretsiz olacağını da belirtmeliyim...

EĞİTİM kurumlarının sanata yönelik faaliyetlerini arttırmalarını önemsiyorum. MSGSÜ’yü de tüm faaliyetleri için destekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları