Mobilyalara meraklı mısınız?

Frederick Litchfield’in ikonik kitabı ‘Eşyanın Resimli Tarihi’ mobilyaların izinde, zevk ve siyasal tarihin eğlenceli bir özeti... İçindekiler listesi kitabın alanında önemli bir çalışma olduğunu gösteriyor...

Haberin Devamı

Mobilya sizin için ne derece önem taşır? Evinizin dekorasyonu yaşamınızda önemli bir yer kapsar mı? Sık sık mobilya değiştirir misiniz? Benim hiç mobilya merakım yoktur. Çünkü benim için bir evin süsü kitaplar, plaklar, CD’ler ve kırtasiye malzemesidir. Dekoratörlere ev düzenini bırakanları pek anlamıyorum.

Bu konuda kendimi böylesine dışta tutuyorum ama aileden kalma bazı eşyalar anılarımın düğümüyle bağlanmış olarak karşımda duruyor.

Frederick Litchfield’ın ‘Eşyanın Resimli Tarihi: En Eski Zamanlardan Günümüze’ kitabı sizi eşya konusunda düşünmeye davet ediyor.

Tanıtımı özetleyebilirim: Frederick Litchfield’in ilk kez 1892’de yayımlanan ikonik kitabı ‘Eşyanın Resimli Tarihi’ kutsal kitaplardan, medeniyetin en eski zamanlarından Roma’ya, oradan Asya ve Uzakdoğu’ya, Rönesans’a ve Fransız Devrimi’ne kadar uzanan baş döndürücü bir tarih boyunca sizi mobilyalar arasında yolculuğa çıkarıyor.
Mobilyalara meraklı mısınız
Eşyanın Resimli Tarihi: En Eski Zamanlardan Günümüze Frederick Litchfield
Çeviri: Seda Ateş
Karakarga Yayınları

Haberin Devamı

NELER DEĞİŞTİ?  

Önsöz’de yazıya görseller eşlik ediyor. Bu bilgiler ışığında evdeki eşyanızın ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

İçindekiler listesi kitabın alanında önemli bir çalışma olduğunu gösteriyor...

* Birinci Bölüm

Antik Mobilyalar

Kutsal Kitaptaki Kaynaklar

Süryani Mobilyaları

Mısır Mobilyaları

Yunan Mobilyaları

Roma Dönemi Mobilyaları

* İkinci Bölüm

Ortaçağ

* Üçüncü Bölüm / Rönesans

İtalya’da Rönesans

Fransa’da Rönesans

Hollanda’da Rönesans

İspanya’da Rönesans

Almanya’da Rönesans

İngiltere’de Rönesans

* Dördüncü Bölüm

Jakoben Mobilyaları

* Beşinci Bölüm

Doğu Ülkelerinde Mobilyalar

* Altıncı Bölüm / Fransız Mobilyaları

Versay Sarayı

XV. Louis Dönemi Mobilyaları

XVI. Louis ve Marie Antoinette

* Yedinci Bölüm

Chippendale ve Çağdaşları

* Sekizinci Bölüm – 19’uncu Yüzyılın İlk Yarısı

* Dokuzuncu Bölüm – 1851’den Günümüze

KİTAPTAN BAZI BİLGİLER...

* Ahşap işlerine dair ilk referans ‘Yaratılış Kitabı’nda, Nuh’a gofer ağacından gemi yapması, içini ve dışını ziftlemesi ve belirli ölçülere uyması için verilen talimatlardır.

Haberin Devamı

* XVI. Louis ve Marie Antoinette: “Muhtemelen XV. Louis’nin ölümünden bir süre önce güzel kızı Maria Theresa’nın zevki o dönemin mobilya ve aksesuarlarına yansımaya başlamıştı. Marie Antoinette’in saray davetlerinin debdebeli seremonisinden hoşlanmadığını, tahta çıkmadan dört sene önce kocasının kendisine evlilik hediyesi olarak verdiği çiftlik evinde daha basit bir yaşam sürmeyi tercih ettiğini biliyoruz. Şüphesiz böyle sade bir hayat süren bu kadın hayranlık uyandırıyor, insanları etkiliyordu. Ayrıca Fransız toplumunun son kralın eşlerinin entrikalarından ve tuhaflıklarından yorgun düştüğü göz önünde bulundurulduğunda, Louis’nin ölümünden sonra tahta geçecek bu genç ve güzel kraliçeyi halkın umutla beklemesi anlaşılabilir.”

Yazarın Tüm Yazıları