İlk Onur Konuğu Cemil Kavukçu için özel bir kitap

KİTAP fuarlarında, başka yerlerde bulamayacağım kitapları alırım.

Haberin Devamı

Öncelik o kentin yerel yönetiminin çıkardığı kitaplardır, bir de ne yazık ki satış yerleri bulunmayan resmi kurumların fuardaki stantlarıdır.

15’inci Bursa Kitap Fuarı’nda da bu kuralımı bozmadım.

Fuarda Bursa Büyük Şehir Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi’nin stantlarından eksik kitaplarımı tamamladım.

Büyükşehrin yayınlarından birçoğunu zaten daha önceki yıllarda edinmiştim, kitaplığımda iyi bir Bursa köşesi var. Nilüfer Belediyesi’nden de aldıklarımla kitaplığımı zenginleştirdim. Müzeler kenti Bursa’nın bu yayınları yapmasını destekliyorum.

Ayrıca Bursa’da yaşayan yazarların, şairlerin de bu fuarlarda kendilerini tanıtmaları, söyleşilere katılmaları fuarların önemli yanlarından biri.

Fuarlarda yazarlar okurları kadar meslektaşlarını da burada tanırlar.

Haberin Devamı

Bursa Kitap Fuarı’nın ‘ilk’ Onur Konuğu iyi yazar Cemil Kavukçu idi.

Kavukçu, İnegöl’de doğduğu için, böyle bir ilişki kurularak seçilmişti.

TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu da ödülü yazara benim vermemi istedi. Zevkle kabul ettim. Sevdiğim bir yazara ödül vermek, doğrusu beni de onurlandırdı.

Bu vesileyle fuarda bir de Enver Ercan’ın hazırladığı ‘Zamanın Aynasında Cemil Kavukçu’ kitabı yayınlandı. Size ondan da söz etmek istiyorum.

İlk Onur Konuğu Cemil Kavukçu için özel bir kitap

* *  *

KİTABIN ilk yazısı Hayatım başlığını taşıyor. Kavukçu, (d. 12 Mart 1951) yaşamını, ailesini, öğrenim sürecini, ilk ürünün yayınlanışını, edebiyat ortamını bu başlık altında yazmış. Bunu, Cemil Kavukçu’nun bibliyografyası takip ediyor. Yetişkinler için 22 kitap, çocuklar için 8 kitaplık bir külliyat!

Kitabın ilk yarısı, Kavukçu’nun eserlerinden seçme bölümleri içeriyor. İkinci yarısında ise hakkında yazılan yazılar bir araya getirilmiş.

Fethi Naci’nin “Cemil Kavukçu’nun Yeni Kitabı”, Semih Gümüş’ün “Bilinen Bir Sokakta Kaybolmak”, Turgay Fişekçi’nin “Defne Gölgesi (19 Eylül Gününün yazısıdır)”, Fadime Uslu’nun “Aynadaki Zaman”, M. Sadık Aslankara’nın “Kavukçu Öykücülüğünü Ele Veren Eksenler” ve Zerrin Eren’in “Cemil Kavukçu’nun Üç Öyküsünde ‘Metinlerarası Çerçeve’ Uygulaması” yazısı yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu bölümü, Ferhat Uludere, Semih Gümüş, Esma Aras ve Şaban Akbaba’nın Cemil Kavukçu ile yaptıkları söyleşiler takip ediyor. En sonda ise fotoğraf albümü var.

* *  *

İYİ bir yazarı tanımak için yararlanacağınız bir kitap.

 

Yazarın Tüm Yazıları