Donizetti Ödülleri verildi

AYLIK müzik dergisi Andante’nin Serhan Bali, Şefik Kahramankaptan, Ayşe Öktem, Ece İdil, Zerhan Gökpınar, Ahu Ünalp, Feyzi Erçin, Egemen Berköz ve Yiğit Günsoy’dan oluşan seçici kurulu, bu yılın Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’ni kazananları belirledi.

Haberin Devamı

Andante dergisinin ve Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl yedincisi düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’ne aday gösterilen sanatçı ve topluluklar, sanatsal birikimlerinin yanı sıra, ödül şartnamesi uyarınca, 2016 yılı içerisinde alanlarında ses getiren sanatsal etkinliklere imza atmış, bu etkinlikler içinde bizzat yer almış, ülkemizi dünyada başarıyla temsil etmiş, uluslararası düzeydeki seçkin yarışmalardan ödüllerle dönmüş sanatçı ve topluluklar arasından seçildiler.

Ödül töreni, önceki akşam Rahmi M. Koç Müzesi’nde yapıldı.

Böyle kısa sürede prestijli hale gelen ödüllerin, odaklandığı sanat türüne ne kadar katkı sağladığını, yararlı olduğunu söylemeye gerek yok. Hele klasik müzik alanındaki ödüllerin bu müziğin kitlelere ulaşması için önemli bir işlev taşıdığını, bu müziğin dinleyicileri iyi bilir.

Andante, klasik müziğin yanı sıra uzun bir süredir, beğeni yelpazesini geniş tutuyor. Dergide hazırladıkları dosyalarla da popüler alanda yer alan okur grubunun da bu müzikle ilgilenmesini sağlıyor.

Törende, ‘Ömür Boyu Başarı Ödülü Plaketi’ni besteci Muammer Sun’a Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi.

Muammer Sun, konuşmasında Adnan Saygun çizgisinde yürüdüğünü ve bestelerinde Türkiye’de yapılan her tür müziğe yer verdiğini söyledi.

Ödül töreninde Yılın Orkestrası Ödülü’ne değer görülen Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) o akşam 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde Ayla Erduran (keman), Cihat Aşkın (keman), Ayşegül Sarıca (piyano) gibi önemli müzisyenlerle birlikte ‘Ustalara Saygı’ konserinde olduğundan, törene özel hazırladıkları videoyla sanatseverlere ulaştılar. Aynı şekilde Yılın Çıkış Yapan 30 Yaş Altı Genç Müzisyeni Ödülü’ne değer görülen Celil Refik Kaya da Amerika’da olduğu için gönderdiği videoyla törende yer aldı.

GECEDE ÖDÜL ALANLARIN tam listesi şöyle:

Yılın Oda Müziği Topluluğu: Nemeth Quartet
Yılın Çıkış Yapan 30 Yaş Altı Genç Müzisyeni: Celil Refik Kaya
Yılın Çıkış Yapan 17 Yaş Altı Genç Müzisyeni: Kaan Baysal
Yılın Orkestrası: Karşıyaka Oda Orkestrası
Yılın Orkestra Şefi: Orçun Orçunsel
Yılın Klasik Müzik Etkinliği: Türkiye Gitar Buluşması
Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu: Onur Özkaya
Yılın Erkek Opera Sanatçısı: Kaan Buldular
Yılın Kadın Opera Sanatçısı: Deniz Yetim
Yılın Piyanisti: Gökhan Aybulus
Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu: Orçun Civelek
Yılın Bestecisi: Hasan Uçarsu
Yılın Koro/Vokal Topluluğu: Rezonans
Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü: ‘Doğu Masalları’ ile Aydın Karlıbel/Lila Müzik
Özel Başarı Ödülü: Barış İçin Müzik Vakfı
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Muammer Sun

ÖDÜL kazanan sanatçı ve toplulukları tekrar tebrik ediyorum. Donizetti Ödülleri’ne uzun ömürler diliyorum...

Yazarın Tüm Yazıları