Bursa Kitap Fuarı yarın açılıyor

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 14. Bursa Kitap Fuarı, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19 Mart 2016’da ziyarete açılıyor.

Haberin Devamı

Fuar, 27 Mart günü kapanacak.

Bursa her yıl olduğu gibi yine kitabın başkenti olacak.
Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dokuz gün süresince düzenlenecek imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.
Aralarında İlber Ortaylı, Can Dündar, Ahmet Telli, Sibel Eraslan, Gülten Dayıoğlu, Uğur Koşar, Şermin Çarkacı, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, İsmail Saymaz, Pelin Çift, Tuna Kiremitçi, Emre Kongar, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Ahmet Şimşirgil, Canan Tan, Deniz Kavukçuoğlu, Mustafa Armağan,  Büşra Yılmaz, Fehim Taştekin, Aret Vartanyan ve Hakan Akdoğan’ın da bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşmak üzere Bursa Kitap Fuarı’nda olacak.

 

Haberin Devamı


CEMİL MERİÇ 100 YAŞINDA

 


TÜYAP kitap fuarlarında, edebiyat ve kültür dünyamızın değerli isimlerinin 100. yaşlarının kutlama etkinlikleri de yapılıyor.
Bu kapsamda sosyolojiye yaptığı önemli katkıları ile Cemil Meriç’in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda kutlanacak. 19 Mart 2016 Cumartesi günü Uludağ Üniversitesi akademisyenleri Mehmet Fatih Birgül, Ahmet Albayrak ve Mustafa Muharrem Tüfekçi’nin konuşmacı olacakları “Bir Şimşek Pırıltısı: Cemil Meriç” başlıklı panel düzenlenecek. Cemil Meriç’in edebiyat ve kültür dünyasına katkıları ise Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Kurtuluş Kayalı’nın katılımıyla 27 Mart 2016 Pazar günü “Edebiyat ve Kültür Bağlamında Cemil Meriç” başlıklı söyleşi yapılacak.

 


27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

 


DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ kapsamında 21 Mart Pazartesi günü oyuncu Mert Fırat ve gazeteci Bahar Çuhadar’ın katılımıyla tiyatro, mekân ve seyirci üzerine “Sanat Girişimciliği ve Yeni Tiyatro” başlıklı söyleşiyi dinleyebilirsiniz.

 

Haberin Devamı


SERTEL AİLESİ: SELANİK’TEN SILAYA

 


TAN baskınının 71. yılında, Türkiye’de basın tarihinin önemli gazetelerinden biri olan TAN gazetesi yöneticisi Zekeriya Sertel ve eşi yazar Sabiha Sertel’in sergisi aynı zamanda Sertel’lerin yaşamına ve dolayısıyla yakın dönem Türkiye tarihine fotoğraf ve anlatılarla tanıklık ediyor.
Bu konudaki kitaplar da Can Yayınları tarafından yeniden basıldı.
Nur Deriş ve Ümit Alan’ın konuşmacı olarak katılacakları “Tan Baskınından Bugüne Basın Özgürlüğü” söyleşisi de fuarın önemli etkinliklerinden.

 

* * *

 

FUARA Bursa dışından katılacaklara bazı önerilerde bulunacağım. Eğer gezmediyseniz Bursa’da görülmesi gereken müzeleri ziyaret edin.
Bursa’yı tanımak için de özellikle Bursa Belediyesi’nin yayımladığı kitaplardan alın. Çevresindeki yerleri de gezin görün. Bir Osmanlı başkentini, eski bir Bizans şehrini daha iyi tanıyın. Fuarların daima o kenti tanımak için de bir fırsat olduğunu unutmayalım.

Yazarın Tüm Yazıları