Bursa Kitap Fuarı 15 yaşında

TÜRKİYE’NİN kültür haritasını çıkardığımda, yayıncılık ve kitap açısından iyimserim.

Haberin Devamı

Kitap fuarlarını gezdiğimde, özellikle çocukların, genç kuşak okurların ilgisi benim yarınlara olan güvenimi arttırıyor.

TÜYAP Bursa Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleşiyor. Bu sene 15’inci kez kapılarını açan fuarın ilk günden beri ziyaretçisiyim. Yaşanan gelişmelerin, Bursa’nın kitaba ve fuara nasıl sahip çıktığının yakın tanığıyım.

Hiç kuşkusuz fuarın 15’inci yılına gelmesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi’nin katkıları da önemli. Fuar, 18-26 Mart tarihleri arasında, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu fuara katılıyor. Fuarda, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliği gerçekleştirilecek.

Türkan Şoray, Cemil Kavukçu, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Sinan Meydan, Zeynep Turan, İbrahim Kaboğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan ve Nuray Sayarı gibi adlar söyleşilerde yer alacak ve okurlarla buluşacaklar.


İLK ONUR KONUĞU CEMİL KAVUKÇU
FUARIN ilk düzenlendiği güne tanık olduğumu söylemiştim. 15’inci fuarda yeni bir ilk yaşanıyor. İlk kez Bursa Kitap Fuarı’na ‘Onur Konuğu’ bir yazar belirleniyor ve bu ‘ilk’ isim Cemil Kavukçu olarak belirlendi. Çok da yakıştı... Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Cemil Kavukçu’nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınırken bir de TÜYAP tarafından editörlüğünü Enver Ercan’ın üstlendiği armağan kitap hazırlandı.

Onur Konuğu Cemil Kavukçu, 18 Mart Cumartesi günü Enver Ercan ile birlikte ‘Zamanın Aynasında’ başlıklı söyleşide, 19 Mart Pazar günü Semih Gümüş ve Turgay Fişekçi ile birlikte ‘Cemil Kavukçu ve Öykücülüğü’ panelinde konuşmacı olarak yer alacak. 20 Mart Pazartesi günü ise ‘Cemil Kavukçu ile Çocuklarla Masal Kurma Oyunu’ söyleşisinde genç okurlarıyla buluşacak. Fuarda elbette başka etkinlikler de yer alıyor.

Okur ve yazar buluşmaları başlığı altındaki buluşmalarda Ahmet Ümit, Tarık Tufan, Blogcu Anne Elif Doğan, Hüsnü Arkan, Celil Oker, Nihat Sırdar ve Cemalnur Sargut farklı konu başlıklarıyla okurlarıyla buluşacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından Nâzım Hikmet’in 115’inci yaşı için hazırlanan ‘Nâzım’ı Yazanlar Sergisi’ fuarda gezilebilir. Daha önce yayımlanan kitapta Nâzım’ı yazan 121 ismin eserlerinden alıntılar ve fotoğraflar yer alıyor.

15’inci Bursa Kitap Fuarı’nda hafta içi ise fuarın genç okurlarına yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmaları yapılacak. Söyleşilerde Gülten Dayıoğlu ve Hacer Kılcıoğlu genç okurlarıyla bir araya gelecek.

GİRİŞİN ücretsiz olduğu fuarı her gün 10.00-19.30 saatleri arası, kapanış günü 26 Mart Pazar ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları