Bir doktorun karikatürleri

Karikatürist ve adli tıp uzmanı, akademisyen Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün karikatür sergisi, İstanbul Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı.

Haberin Devamı

Karikatüre 1985 yılında başlayan Dokgöz’ün ilk karikatürü Kılçık dergisinde yayınlandı. Daha sonra karikatürleri Gırgır, Limon, Çarşaf, ArteFacto, Buduar, Cumhuriyet, Bizim Gazete, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Radikal ve Sabah gibi pek çok gazete ve dergide yayınlandı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdi. 2016-2018 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Çukurova’da Metafor köşesinde günlük olarak karikatürleri yayınlandı. Karikatürleri Türkiye dışında Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan, Romanya, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Güney Kore, Sırbistan ve Çin gibi ülkelerde yayınlandı. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan çeşitli ödüller aldı.

Haberin Devamı

Bir doktorun karikatürleri

1989’da Güneşin Girmediği Yere, 2010’da Çizgisel, 2019’da Metafor ve 2020’de Karikatürlerle Çocuk Hakları Sözleşmesi adlı kitapları yayınlandı.

Sergiyi pandemi kurallarına uygun olarak pazartesi hariç diğer günlerde 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Bankalar Cad. Felek Sok. No:1 Karaköy, Beyoğlu, İstanbul.

SAĞLIK çalışanları arasında karikatür çizen pek çok isim var. Halis Dokgöz’ün sergisi vesilesiyle onları da bir hatırlatmak istedim:

Doç. Dr. Kadir Doğruer, yoğun bakım ünitesi doktoru. ‘Yoğun Bakım Karikatürleri - GEÇ’ adlı bir karikatür albümü yayınladı. Çok sayıda sergi açtı.

Bir doktorun karikatürleri

Operatör Dr. Mehmet Altuğ, ortopedi ve travmatoloji uzmanı. Ödüllü karikatürcü, fotoğrafçı, yazar... Yurtiçinde ve yurtdışında karikatür ve fotoğraf sergileri açtı.

Op. Dr. Mustafa Saral, genel cerrahi. ‘HİÇ’ başlıklı bir karikatür albümü yayınladı.

Op. Dr. Hatay Dumlupınar, üroloji uzmanı. ‘İDOOOLOJİK’ adlı karikatür albümü var. Yarın, Bilim ve Sanat, Cumhuriyet ve Varlık gibi dergi ve gazetelerde karikatürleri yayınlandı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Metin Ertem, genel cerrahi, laparoskopik cerrahi uzmanı. ‘Ameliyat Arası’ adlı 2 tane karikatür albümü yayınladı.

Eczacı Ohannes Şaşkal, Agos gazetesinde her hafta editoryal karikatür çiziyor. Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda sergi açtı. ‘Placebo’, ‘Karakutu’ adlı karikatür kitapları var.

Bir doktorun karikatürleri


BAZEN DEĞİL HER GÜN BEKLİYORUZ

SEVGİLİ Latif Demirci Hürriyet’te yayımlan son karikatürüne ‘Bazen’ notunu koymuş. Geçmiş olsun, yakında her gün görmek dileğiyle.

TAN ORAL’DAN MEKTUP VAR

(El yazısıyla yazılmıştır)

Merhaba,

Pencereden baktım, maskemi taktım, kapının önüne çıktım, geri döndüm. Haberlere bir göz attım televizyonda, film izledim ardından, beğendim de, ihmal ettiğim ufak işlerimi düzenlemek istedim, küçük kâğıtlara notlar yazdım, oraya buraya iğneledim, kahve yaptım içtim.

Haberin Devamı

Telefonumdaki mesajlara baktım, okumadan kapattım. Karnım tok, sırtım pek, iyi de neden içim bomboş gibi, sıkılmak bile değil bu. Oysa kendimi verecek kadar tutkulu olduğum nice uğraşlarım vardır, yanlarına bile uğramadım...

Dostlarımı özledim sadece, hepsi bu...

Yazarın Tüm Yazıları