Armağanların en güzeli: Kitap

KİTAP HEDİYE GÜNÜ konusunda bilgiyi, yapılanları Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu’ndan aldım.

Haberin Devamı

Bu bilgiyi okuduktan sonra, birçok kitap okurunun katkıda bulunacağını umuyorum. Bu girişimin yalnız büyük kentlerde değil, Anadolu’nun en uzak köşelerinde, köylerinde de uygulanmasını diliyorum. Diğer isteğim, bunun süreklilik kazanması...

Bilgiyi okuyalım.

“Herkese Kitap Vakfı” tarafından, her yıl nisan ayının üçüncü pazar gününün “Kitap Hediye Günü” olarak kutlanması uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin desteğiyle, Türkiye’nin ilk minyatür parkı olan Miniatürk’te düzenlenen özel bir programla başlatıldı.
Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver törende, “Hiç değilse yılda bir kere, nisan ayının üçüncü pazar günü geldiğinde insanlar birbirlerine kitap hediye etsin. Tanıdığınız birine veya tanımadığınız birine, yeni veya eski, bir kitap hediye edin” diye konuştu.

Dünyada bir ilk olan Kitap Hediye Günü ayrıca Beşiktaş Belediyesi Sanatçılar Parkı’nda da kutlandı. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Herkese Kitap Vakfı Kurucu Başkanı Bülent Şenver, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu ile Beşiktaşlı kitapseverler çocuklarıyla katıldı. Bu yıl 17 Nisan’da düzenlenen “Kitap Hediye Günü”ne İnkılâp, Remzi, Arkadaş, D&R kitapevleri, İdefiks, Babil gibi internet kitapçıları ve belli başlı tüm yayıncılar destek verdi.

“Kitap Hediye Günü” İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, İzmir gibi illerimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

YILLAR önce kaleme aldığım, 23 Nisan’da Barcelona’da Olmak başlıklı yazımda, kitap armağanı konusunu işlemiştim. Çünkü Barcelona’lılar yıllardır 23 Nisan’da birbirlerine kitap ve gül hediye ediyorler. O yazıyı anımsatayım:

“Neden 23 Nisan?

23 Nisan 1616’da Shakespeare ve Cervantes ölmüş. Ayrıca Barcelona’da San Jordi Günü. O gün, hanımlar eşlerine, sevgililerine bir kitap armağan ediyor; erkekler de bu jeste cevaben gül veriyorlar. Kitap okumaya çağrının en zarifi, en dayanılmazı.”

Geçtiğimiz senelerde bugünü özel afişler hazırlayarak D&R mağazalarında kutlamıştık.

Artık kalıplaşmış cümlelerin başında gelir; “Kitap en güzel hediyedir” sözü. Kime olursa olsun, ne zaman ne gerekçeyle olursa olsun, kitap hediye edebilirsiniz. En baştan şöyle bir avantajınız olacaktır, mutlaka “güzel bir hediye” olacaktır kitap. İster hediye ettiğiniz dostunuzun sevdiği bir yazarın kitabı olsun, ister hiç tanımadığı bir yazarın kitabı olsun. Hep yeni keşiflere açık olacaktır.

Değişik yerlerde, değişik mekânlarda yapılacak kitap hediye günü yalnız büyüklerde değil çocuklarda da kitap okuma isteğini artırır.

Armağanların en güzeli: Kitap

KİTAP okuyalım, okutalım. Sevdiklerimize kitap hediye edelim.

Yazarın Tüm Yazıları