Arda Kayhan’ın sesinden popüler şarkılar

ARDA Kayhan ‘Arda Kayhan Şarkılarda’ CD’sinin başındaki yazısında müziğin hayatındaki yerini bakın nasıl yorumluyor:

Haberin Devamı

“Beni ben yapan ‘iyi ki’lerle dolu bu hayatı çok seviyorum, iyi ki sıcacık bir ailem, iyi ki canımın içi dostlarım, iyi ki dört ayaklı dostum Refik var, iyi ki bilim var, iyi ki sanat var, iyi ki aşk var...

Yaşama sevincimiz ve heyecanımız hiç bitmesin.

Sevgi ile.”

“Köklü bir geleneği olan, çok çeşitli formlarda icra edilen, doyumsuz güftelerle zenginleştirilen, eşsiz bir melodik yapıya sahip Türk müziğini benim için vazgeçilmez kılan ne? İçinde bulunduğum zaman dilimi, yaşadığım coğrafya, parçası olduğum kültürel iklim, birlikte büyüdüğüm ailem, hatta aldığım tıp eğitimi ve en önemlisi yaradılış özelliklerim mi bu kadar sevdirdi müziğimizi bana? Cevap ne olursa olsun, yeter ki o hep hayatımda olsun...”

Asıl mesleği doktorluk olan Arda Kayhan’ın yaşamının neredeyse her evresinde en yakın dostu olmuş müzik, yıllarca belleğinde yer eden nağmeler ile taptaze bir nefes ve duyguyla dinleyicisine kavuşuyor.

Haberin Devamı

Albümde birbirinden değerli besteci ve müzisyenleri buluşturan Kayhan, geçmiş ile gelecek arasında duygusal bir bağ kurarak, genç nesle farklı bir tını sunmayı amaçlıyor. Neveser Kökdeş’ten Fehmi Tokay’a, Avni Anıl’dan Erol Sayan’a, Muzaffer İlkar’dan İrfan Özbakır’a Türk müziğinde çok sevilen eserlerin sahiplerini minnet ve özlemle anıyor. Düzenlemeleri kanun sanatçısı Müslüm Karaduman’a ait olan bu albümde birbirinden değerli müzisyenlerin besteleri seslendiriliyor.

Hem güzelim şarkılarımızın yaratıcılarını anmak, hem müzikal geçmişini dokümante etmek, hem de sonsuz evrende bir zerre olsun hatırlanmak için ses verdiği ilk albümü ‘Şarkılarda’, Arda Kayhan’ın söylemeyi en çok sevdiği şarkılardan oluşmaktadır...

Kayhan’ın ilk albümü. Düzenlemeyi Müslüm Karaduman yapmış.

Prof. Dr. Arda Kayhan, 1994 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede radyoloji uzmanlık eğitimini tamamladı. Halen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.

Üniversite yıllarında Üsküdar Musiki Cemiyeti, Bakırköy Musiki Vakfı Konservatuvarı, Ahenk Musiki Topluluğu’nda çalışmalara katıldı.

Seslendirdiği besteler:

Haberin Devamı

Sanki Seninle Kırk Yıllık Dost Gibiyiz – Avni Anıl

Aşkı Seninle Tattı Hicranla Yandı Gönül – Fehmi Tokay

Ömrümce Hep Adım Adım – İrfan Özbakır

Aşkı Fısıldar Sesin – Neveser Kökdeş

Şu Güzele Bir Bakın – Şemsettin Ziya Bey

Ayrılık Tangosu – Fehmi Ege

Gülüp Geçtin Ben Ağlarken – Muzaffer İlkar

Nisan  Yağmuru - Rıza Ateş

Aşk Denilen Ateşe Yanalım mı? – Erol Sayan

Doktor Civanım - Ahmet Gazi Ayhan

Son yıllarda birçok solist Neveser Kökdeş’in bestelerini söylüyor. İstanbul Radyosu’nda –gününde yanılmıyorsam– her cumartesi akşamı birçok solist Neveser Kökdeş’in bestelerini onunu piyanosu eşliğinde seslendirirdi.

Fehmi Tokay’ın bir bestesinin çalınışında ben de İstanbul Radyosu’nun alt katındaki kafesinde Fehmi Tokay’ın ‘Terket beni artık yetişir’ bestesini söylemiş, birkaç mezürde eşlik etmiştim. Bunu bana sağlayan kemençenin üstadı Cüneyd Orhon’du, bir de Hüsnü Anıl kanun çalmıştı.

CD’ye katkıda bulunanlar:

Düzenleme: Müslüm Karaduman

Haberin Devamı

Gitar: Onur Özçelik, Özgür Çalı

Bas gitar: Onur Özçelik, Turgay Çelik, Akın Atıntaşı

Yaylılar: Gündem Yaylı Grubu

Tanbur: Engin Arslan

Klarnet: Şükrü Tırkış

Ut: Onur Özelçağlayan

Keman: Aziz Şükrü Özoğuz

Kanun: Müslüm Karaduman

Piyano: Güldiyar Tanrıdağlı, Semih Erdoğan

Trombon: Güneş Karaduman

Trompet: Enes Nalkıran

Saksofon-flüt:  Murat Ertürk

Perküsyon: Erkan Kanat, İsmail Peşluk, Alpay Dinletir

Vokal: Gülşah Sönmez, Berk Özçam

       

TÜRK müziğinin iyi bestecilerinden tanınmış şarkılara, seveceğiniz, eşlik edeceğiniz bir çalışma.

..................

Kalan Müzik 

Yazarın Tüm Yazıları