Bu ara bencillik yapan kaybeder

Pazartesi günü meydana gelecek Koç burcundaki yeniay nedeniyle ilişkiler mercek altında. İnsanların bencilliğinden şikâyet edebilir, aynı hataya biz de düşebiliriz. İlişkilerde ve maddi harcamalarda dürtüsel davranmamız da mümkün, dikkat!

Haberin Devamı

Bu ara bencillik yapan kaybeder

Koç burcunun 22’nci derecesinde 12 Nisan’da Venüsyen bir yeniay meydana gelecek. Pluton’un bu yeniaya açısı sert ama Jüpiter ve Mars’ın destekleyici açıları olacak. Baten Kaitos sabityıldızı da bu yeniayda kendini hissettirecek. Şimdi gelelim bu yeniayın önce bireysel, sonra dünya üzerindeki etkilerine...

Etkisi 10 gün sürecek yeniay koç burcunda olacağı için bu burcun sembolize ettiği konular gündemimizden düşmeyecek; harekete geçmek, tempo, hız, liderlik etmek, çözüm odaklı olmak, yüksek enerji, sakarlıklar, yeni başlangıçlar, ilkel dürtüler...

Yeniayla birlikte hayatımıza belli bir oranda tempo geliyor. Hızlı hareket edeceğimiz, hızlı aksiyonlar almamız gereken bir dönem. Hedeflerimiz neyse ona doğru koşacağız ve kuvvetle muhtemel elde edebileceğiz.

Haberin Devamı

Koç burcu başlangıçlarla da ilgili. Bu dönemde hayatımızda birçok yeniliğe yer verebiliriz. Bunlar bazı şeylerin öncüleri de olabilir. Zaman zaman çabuk öfkelenip ani tepkiler de verebiliriz. Zaten Koç yeniayı döneminde sabırdan bahsetmek pek kolay olmaz. Her işimizin hızlı hızlı olmasını isteriz.

Hamilelik ve çocuk sahibi olmakla ilgili konular gündeme gelebilir. Ya da varsa çocuklarımızla ilgili önemli konuları netliğe kavuşturabilir, yeni adımlar atabiliriz. Tabii ara sıra sakarlıklar da peşimizi bırakmayabilir. Dürtüsel ve ilkel davranabiliriz. Hatta bazen kibar olmamız gereken noktalarda bunu başarmak kolay olmayabilir. Hayatımızdaki insanların bencilliğinden şikâyet edebilir, bazen de biz bencilleşebiliriz.

Sağlık konusundaysa yeniay 22’nci derecede olması nedeniyle yanak ve çene kaslarına dikkat edilmesinde fayda var. Ağrılar, sızılar söz konusu olabilir.

LİBİDO BU DÖNEMDE YÜKSELEBİLİR

Yeniayın başrol oyuncusu Venüs olacak. Venüs ilişkiler, mutluluk, aşk ve sevgi kavramlarıyla ilgili. Bu yüzden bu yeniayda ilişkiler ciddi bir şekilde mercek altına alınacak demek yanlış olmaz. Ancak özel hayatında bencil olanlar bu dönemde kaybeder. Öte yandan bu dönemde yeni aşkların, ilişkilerin başlaması da çok muhtemel.

Haberin Devamı

İşin içinde Venüs varsa estetik ve güzellikle ilgili konular da önem kazanıyor. Ancak Venüs zararlı pozisyonda olduğu için estetikle ilgili konularda arzu edilen sonuca ulaşmak kolay olmayabilir.

Venüs parasal koşullarla da ilgilidir. Düşüncesizce ya da dürtüsel harcamalar, parayı tutamamak gibi etkileri olabilir. Finansal açıdan size zarar verecek harcamalardan ve yatırımlardan uzak durun.

Venüs ve Pluton arasında da zorlu bir görünüm var. Mevcut ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda güç ve kontrol etme arzularınızı dikkatli yönetmelisiniz. Gereksiz kıskançlıklar ve aşırı sahiplenici durumlar krizler yaşamanıza neden olabilir. Ya da ilişkilerde kaybetme korkusu yüzeye çıkabilir. Korkuyla hareket ederken daha büyük hatalar yapılabilir. Libido da bu dönemde yükselebilir. Venüs kadınları temsil ettiğinden dolayı bu yeniayda kadınlarla ilişkileri dikkatli yönetmeli. Ciddi krizler yaşanabilir.

Haberin Devamı

İŞ HAYATINDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER

Bu yeniaya Pluton’un Oğlak burcundan sert açıları olacak. Her şeyi kontrol etmeye çalışırken otorite figürlerle çatışmalara işaret edebilir. İş hayatımızda özellikle ilişki yönetimine ekstra dikkat göstermekte fayda var. Büyük değişiklikler söz konusu olabilir. Birtakım psikolojik sorunlar veya korkular tetiklenebilir. Belki de korkuların üstüne giderek bunları aşma zamanıdır. Ancak siz yine de kimseyle tehdit eder gibi konuşmayın.

Neyse ki Jüpiter ve Mars yeniaya destekleyici açılarla etkileşimde bulunuyor. Jüpiter sayesinde yeni başlayan işlerin hızla büyüyeceğini düşünebiliriz. Fırsatlar ve şanslar da elde edilebilecek, özellikle arkadaş çevrelerinden. Mars’ın desteğiyle de motivasyon kazanılacak. Korkusuzca harekete geçme, iradeli olma, zorlukların üstesinden gelebilme gücü bulacağız.

Haberin Devamı

İki gezegen de hava grubu burçlarda. Bilgi, iletişim becerileri sayesinde her türlü durumu kotarabileceksiniz.

DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ...

Koç burcu dünya astrolojisine göre yangınlar, aktif volkanlar, siyasi liderlerin dürtüsel çıkışları, sansasyonlar, enerji kaynakları, askeri konular, savaş, sporcular, kahramanlık ve çocukları sembolize eder. Bu yeniayda Venüs başrolde olduğu için kadınlar ve altın da önem kazanacaktır, bilginize.

Her an ortaya çıkabilecek bir savaş rüzgârı söz konusu. Yine yangınları tetikleyici olabilir. Kadınlarla ilgili krizler, cinsel tacizlerle ilgili skandal durumlar...

Dünya çapında ekonomik manipülasyonların dönebileceğini unutmamak gerekir. Zaten Kaitos sabityıldızı etkin olacak bu yeni ayda. Bu yıldız çöken binalar ve mayınlarla ilgili. Birtakım olaylar meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Yeniayın Türkiye üzerindeki etkilerine gelince... Yeniay Meclis ve bakanların olduğu alana düşüyor. Meclis’teki kadınlarla ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Kadınlar güçlenebilir. Onları ilgilendiren yasalar Meclis gündemine gelebilir. Bazı bakanlıklarda değişim ve yapılanma söz konusu olabilir.

Yeniay Türkiye haritasında Satürn’ün tam karşısında. Aslında etkilerini almaya başladık bile. Zira yeniden kapanma ve kısıtlamalar geldi. Finansal konuların önem kazanacağından bahsedilebilir. Özellikle Venüs’ün temsil ettiği altınla ilgili ilginç gelişmeler söz konusu olabilir. Dış ittifaklarla birtakım pürüzler ortaya çıkabilir. Çocuklarla ilgili konular gündeme sık gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları