Almanların Türkiye ilgisi

ALMANYA ile Türkiye ilişkilerini her zaman çok önemsedim. İki ülke arasında hem güçlü bağlar var, hem de ortak yapılabilecek birçok proje...

Haberin Devamı

 
Alman - Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nı da yakından takip ediyorum. 2011 Aralık ayından bu yana İzmir’de de büroları var.
Ege Bölgesi’nde önemli işlere imza atıyorlar.
Bir de Alman - Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet kuruluşu olan DEinternational A.Ş. var.
Almanya ve Türkiye’deki firma ziyaretlerini, iş gezilerini, etkinlik organizasyonlarını ve pazar araştırmalarını yönetiyorlar.
DEinternational A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü de Frank Kaiser yapıyor.
Kaiser, hukuk eğitimini Almanya ve Fransa’da tamamlamış. 2004-2009 yılları arasında IHK Düsseldorf’ta (Düsseldorf Sanayi ve Ticaret Odası) Amerika, Hindistan, Kore ve Japonya’dan sorumlu Uluslararası Direktörlük yapmış. Frank Kaiser, 2010 yılında Koç Üniversitesi’nde Executive MBA bitirmiş. 2011 yılında Genel Müdür Vekili ve Pazar Araştırmaları Direktörü olarak göreve başladığı Alman - Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nda, 2013 yılında DEinternational Genel Müdürü unvanını almış. 2014’ten bu yana Bavyera Eyaleti Türkiye Temsilciliği’ni de yapıyor.
Yani Türkiye’yi çok yakından tanıyan biri Kaiser...
Kaiser, İzmir’le de çok ilgileniyor ve çok seviyor.
Geçen yıl Kariyer Günleri çok fazla ilgi görünce, bu yıl da İzmir’de bir organizasyon yapmaya karar vermişler.
Yarın Swissôtel’de yapılacak etkinliğe çok sayıda firma katılıyor.
Ben Türkiye’nin geleceğinde Almanya’nın hep önemli bir yeri olacağını düşünüyorum.
Avrupa’nın en güçlüsü olan Almanya’da hem iş fırsatı var, hem de Alman yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini çekmek mümkün.
Bu arada, Almanya’da kariyer yapmak isteyen gençler için de bu iyi bir fırsat...
Yarın bu ilişkileri geliştirmek için iyi bir fırsat...

Haberin Devamı

Almanların Türkiye ilgisi

 
İzmir’i seçmemizin bir nedeni var

DEinternational A.Ş.’nin Genel Müdürü Frank Kaiser’e sordum...
“Ege ve özellikle İzmir’in Alman - Türk Ticaret ve Sanayi Odası için önemi nedir? 13 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek ‘Kariyer Günleri’ etkinliği için neden İzmir’i seçtiniz?”
Cevabı şöyle oldu...
“İzmir, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Türkiye’nin en güçlü ticaret merkezlerinden biri... Derin bir tarihe ve gelişen büyüme potansiyeline sahip olan bir ticaret şehri. Bu nedenle birçok Alman şirketi İzmir’i seçti. Bu firmalar Ege Bölgesi’nde üretim tesislerine yapılan yatırımlar ve Türkiye pazarına giriş için önemli.”
Bir soru daha sordum tabii...
“İzmir’deki firmalar için altını çizmek istediğiniz noktalar nelerdir? Almanya’daki hangi imkanlara ulaşmak için size başvurmalarını tavsiye edersiniz?”
Kaiser, pazar araştırması, iş ortağı bulunması, şirket kurulumu alanında hizmet verdiklerini söyledi ve Türk şirketlerine Almanya’ya yatırım yapmaları, Alman pazarına giriş konularında yardımcı olduklarını vurguladı.
Kaiser, “Alman ve Türk iş dünyası birbiriyle ticari ve kültür açıdan çok uyumlu olduğu için Avrupa pazarına girişte Almanya ideal bir kapı. Alman piyasası kalite gereklilikleri ve rekabet açısından çok talepkar. Bu nedenle, müşterilerimize markalaşma konusunda yatırım yapmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz” diye devam etti.
***
Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de büyük bir potansiyel gördüklerine dikkat çeken Frank Kaiser şöyle konuştu...
“İzmir bir liman kenti ve sanayi bölgesi olarak giderek daha da önemli rol oynayacak. Öncelikle İzmir’deki üye sayımızı artırmak istiyoruz. Ayrıca, üyelerimize özel seminerler düzenlemeye ve vize hizmetleri gibi pek çok özel avantajlar sunmaya devam edeceğiz.”

Yazarın Tüm Yazıları