Başkan Tuna'ya o soruyu sordum: Yeniden adaylık düşünceniz var mı?

Pazartesi günü kaleme aldığım ve gazetemizin 1. sayfasından “Kulislerin Adayları” manşetiyle verdiğimiz yazımın ardından, çok sayıda telefon aldım.

Haberin Devamı

Kulislerde şimdilik konuşulmayan, ancak ‘aday olma’ niyetinde olan da vardı...
Yazıda ismi geçen “Kulislerin Adayları” ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti ve CHP’li siyasiler de...
* * *
Pazartesi gününden bu yana, hiçbir partiden ‘yeni aday açıklaması’ gelmedi.
Malum, daha önce MHP Lideri Devlet Bahçeli Etimesgut ve Polatlı’da, mevcut başkanlarla yola devam edeceğini açıklamıştı.
* * *
Tekrar kulislere dönersek...
En çok sorulan/merak edilen konu elbette ‘İstanbul ve Ankara adayları...’
‘İttifak’ senaryolarıyla ilgili net adımlar geldikçe isimler de netleşecek.
* * *
Geçtiğimiz yıl yaşanan değişim furyasının en dikkat çeken illerinden Ankara’da Melih Gökçek sonrası koltuğa oturan Mustafa Tuna’yla bir araya geldik.
Herkesin merak ettiği, “Yeniden adaylık düşünceniz var mı?” sorusuyla sohbetimiz başladı:
“Seçimler olur, aday gösterilirim, gösterilmem ayrı bir konu. Benim bir kere işlerimi yapmam gerekiyor. Bana düşen budur. Gerisi için Cumhurbaşkanımız, partimizin yetkili organları, partimiz için en uygun aday kimse onu aday olarak göstereceğinden hiçbir şüphe yok. Benim devam etmem yönünde karar alınırsa, çalışmalarımıza devam ederiz. Başka bir aday olursa, çalışmalarımızı sonuna kadar devam ettiririz. Eğer benim olmam hayırlı olmayacaksa, ben olmak istemem. Adaylık işi hırsla olmaz zaten. Bizim öyle bir hesabımız olmaz. Hesap işi değil nasip işidir. Bunların hepsi emanet görevler, gelip geçici işler. Önemli olan vatandaşın memnuniyetini, konforunu artıran hizmetler yapmak. Bizim çalışmalarımız hep bu yönde. Bundan sonra da böyle bir görev verilirse çalışmalarımıza devam ederiz. Yoksa ‘ben aday olayım’ demekle aday olunmaz. Aday adayı olmak başka bir şey, aday olmak başka bir şey.”

Haberin Devamı

Başkan Tunaya o soruyu sordum: Yeniden adaylık düşünceniz var mı

 

HALKLA TEMASIN OLACAK VATANDAŞIN DERTLERİYLE DERTLENMİŞ OLACAKSIN

* Siyasi hedefleriniz arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı var mıydı?
Hedef olması için mevcut görevini en iyi şekilde yapman gerekir. Ben yan gelip yatayım sonra Cumhurbaşkanı olayım, olmaz böyle bir şey. Sen üzerine düşen görevleri hakkıyla yapacaksın, gerisi kendiliğinden gelir. Siyasette matematik çalışmaz. Halkla temasın olacak, vatandaşın dertleriyle dertlenmiş olacaksın. Siyaset vatandaşın daha iyi şartlarda yaşasın diye yapılır. Gelecek sorunların öngörülmesi için yapılır. Yolu, kaldırımı bürokrat zaten yapar.

Haberin Devamı

* 11 aylık başkanlığınız süresince vatandaşın size bakışıyla ilgili gözleminiz nedir?
Vatandaşlarımızın şahsıma karşı gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. Güven var ve kendilerinden biri olarak görüyorlar. Gayretli, dürüst ve namuslu bir adam olarak gördüklerini hissediyorum. Bu çok önemli.

 DÜRÜST, ŞEFFAF, ADALETLİ OLACAKSIN

* Büyükşehir ve ilçe belediyesi yönetmekteki zorluk ve farklar neler?
İster evini, ister iş yerini, ister belediyeyi, ister devleti yönet. Yöneticinin temel görevi bir kere şu olmalı: Dürüst olacaksın, şeffaf olacaksın, adaletli olacaksın. Yani kimseye farklı muamele etmeyeceksin, adaletten sapmayacaksın. Bunu uygularsan hangi yönetim olursa olsun başarılı olursun. Adaletten sap da sen bak bakalım evdeki kavgaya.
* Ya biri çıkıp da ‘Ben filanca partidenim diye bana farklı uygulama yapıldı’ derse... İddialı bir çıkış değil mi bu?
Allah korusun, öyle bir şey yapamam. Ben kimseye farklı muamele de yapamam zulüm de edemem.

BENCE...

Haberin Devamı

Mustafa Tuna ile sohbetimizin ardından düşünceme gelince. Gece ulaşımı, otopark indirimi, su indirimi gibi vatandaşın cebine direkt dokunan hamleler yaptı. Vatandaştan gelen tepkilerden memnun. Aday gösterilmezse küskünlük yapacak bir mizaçta olmasa da yeniden aday gösterilmesi onun için sürpriz olmaz. Bunlar tabii ki benim gözlemim. En geç kasım ayı içerisinde Ankara düğümü çözülecek.
Bekleyip göreceğiz.

YARINA KALANLAR

* Aday gösterilmesi durumunda 5 yıl boyunca Ankara için öncelikleri neler?
* Ulus’un yayalaştırılma projesi ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?
* Yeni ulaşım politikası nasıl şekillenecek?
* Bahçelievler 7. Cadde ile diğer cadde ve sokakların yayalaştırılması hakkında ne düşünüyor?
* Güvenpark’taki dolmuş durakları ne zaman yer altına alınacak?
* Şehir içindeki 82 hız sınırı konusunda ne düşünüyor?

Haberin Devamı

 AYDIN: HERHANGİ BİR İSMİ KASTETMEDİM

AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın’ın sosyal medyadan yaptığı “Vatandaşın sorunlarını çözmek yerine suni problemler yaratan, fazlaca kaşını gözünü oynatan Başkanlar hakkınızı kaybettiniz, yolunuz açık olsun” paylaşımına bu köşeden yer vermiş, “Aydın bu sözleri kime diyor?” sorusunu sormuştum.


Barış Aydın’dan şöyle bir yanıt geldi:

“Bu ifadeler AK Parti’nin millete hizmeti esas alan, hizmet kalitesini ve vatandaş memnuniyetini, kamu yönetiminde ehliyet, liyakat ve mükemmeliyeti gözeten yaklaşımından, bu yöndeki şaşmaz politikasından hareketle yaptığım bir yorum ve dile getirdiğim kişisel görüş ve düşüncelerimden ibarettir.
Sosyal medyanın sınırlı imkânları içinde ifade ettiğim bu yorum ve görüşlerimin kamuoyunda yanlış bir anlamaya sebebiyet vermemesi için özellikle belirtmek isterim ki; burada spesifik olarak herhangi bir ismi ya da isimleri kastetmem söz konusu değildir”

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Yazarın Tüm Yazıları