Siyasete kurban gitti

Ankara Hürriyet olarak ‘kent ucubesi’ne dönüşen yapılar konusundaki hassasiyetimizi okuyucularımız iyi bilir.

Haberin Devamı

Yakın zamanda kurtulduğumuz Demir Kafes’i, bir türlü kurtulamadığımız Cumhuriyet Kulesi’ni, vincinden kurtulup kendisinden kurtulamadığımız Köroğlu’ndaki Büyük Çankaya Oteli’ni ve daha nicelerini defalarca gündeme getirdik.
Kent ucubesine dönüşen yapılardan birisi de kentin hızla gelişen ilçelerinden olan Etimesgut’un göbeğindeki Etipark.

BÜROKRATİK ENGEL ÇIKTI

2009 yılında seçilmesinin ardından hukuk mücadelesi sonucu yapıyı yeniden belediyeye kazandıran Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel son altı yıldır iş merkezi düşüncesiyle inşa edilen Etipark’ın hastane yapılabilmesi için uğraştı.
Hastane yapılması karşılığında Sağlık Bakanlığı’na Etipark’ı devretmeye hazır olan Demirel her ‘oldu bu iş’ dediğinde önünde siyasetle karışık bürokratik engeller çıkarıldı.

Haberin Devamı

ALLAH’A HAVALE ETTİM

Ve Demirel sonunda pes etti, hastane yapılamayacağına kanaat getirdi. Hayalet binaya dönüşen yapıyla ilgili Demirel yol haritasını anlattı:
“Etipark’ı hastane ve üniversite yapma düşüncemize hep engel oldular. Amacına yönelik satışa çıkaracağım. İsteyenler vardır, talepler olacaktır. Samimiyetle ifade ediyorum, üzerimize düşeni en iyi şekilde yaptık. Buranın hastane olurken, her şey tamamlanmış bitmiş vaziyetteyken, burayı hastane yapmaktan kim bertaraf ettiyse, kim engel olduysa Etimesgutlular adına Allaha havale ettim. Etimesgut’un önüne kim bu engeli koyduysa, onlar kendilerini biliyorlar onları Allaha havale ettik. Bu değeri de ilçe halkı adına en iyi şekilde değerlendireceğimden de kimsesin şüphesi olmasın.

* * *

KAYIT PARASI YİNE HORTLADI

Son günlerde gazetemize yapılan ‘kayıt parası’ şikayetleri epey arttı. Veliler bazı okul yöneticilerinin ‘bağış’ adı altında para istediklerini anlatıyor.
Özellikle oturduğu ilçeden ya da semtten başka yere nakil kayıtlarda bazı okul yöneticilerinin ‘bağış’ konusunda ısrarcı olması velileri zor durumda bırakmış.
Kanuni olarak hiç bir alt yapısı olmayan ‘kayıt parası’ konusunu Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’a sordum. Bozkurt net konuştu:
“Kayıt esnasında para istenmesi kesinlikle kabul edilecek bir durum değil. İlkokullar ve Anadolu Liseleri’nin kayıtlarını otomatik yapıyoruz. Onun dışında kayıt parası talebi olan okul yönetimleriyle ilgili velilerimiz şikayetlerini ilçe milli eğitim müdürlüklerimize ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze yapmalılar. Tüm okullara talimatımız kayıt esnasında bir talepte bulunulmaması yönünde. Bu konuda çekinecekleri bir durum da yok. Biz velilerimizin her zaman yanındayız”

Yazarın Tüm Yazıları