Özhaseki’den Gökçek’e zürafa şakası

Ankara’daki hayvanat bahçesi, Ankarapark çalışmaları nedeniyle kapatılınca, hayvanlar Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvanat bahçelerine taşınmıştı.

Haberin Devamı

Hayvanat bahçesinin simgelerinden ‘Şakir’ ile ‘Merve’ isimli iki zürafa da Kayseri’ye ‘misafir’ olarak gitmişti.
İki zürafa, Ankapark kapsamındaki Safari Park yapıldıktan sonra Ankara’ya tekrar getirilecek.
Kayseri’ye giden zürafalardan Merve, geçtiğimiz aylarda doğum yaptı.
Doğumun ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i aramış.
Zürafaların doğum yaptığını, yeni zürafanın aileye katılmasıyla yiyecek masraflarının arttığını söyleyen Özhaseki, “Sayın Başkan, zürafaların masrafı zaten çoktu. Şimdi daha da arttı. Bununla ilgili sizden yardım beklentimiz var. Bakım masraflarını siz karşılayın” demiş.
Duruma sinirlenen Gökçek, masrafı karşılamayacağını ifade etmiş.
Gökçek’in konuyu ciddiye aldığını anlayan Özhaseki, şaka yaptığını belirterek havayı yumuşatmış.
Benzer şakaları yapmaktan hoşlanan iki belediye başkanı arasındaki ilk raundun kazananı Özhaseki oldu. Bakalım Gökçek’ten Kayserili mevkidaşına karşılık gelecek mi?

Haberin Devamı

BAŞKAN ÖKÜZ ARIYOR

Önümüzdeki aylarda açılışı yapılacak olan Altınköy, Ankara’nın en önemli rekreasyon alanlarından biri olacak. 500 dönümlük alan üzerinde Karapürçek mevkiinde betonun olmadığı, isminde geçen köy kelimesine tam anlamıyla uyan bir proje.
100 yıllık köy evleri Anadolu’nun dört bir yanından Altınköy’e getirildi.
Ahşap evlerin yanı sıra at, eşek, horoz, ördek hatta geyik bile var. Köy ürünlerinin üretildiği Altınköy’de 50’ye yakın çalışan olacak ve eski köy evlerinde yaşayacak. Onların ürettiği köy ürünleri ziyaretçilere sunulacak.
Projenin en önemli kısımlarından birisi de eski bir gecekondu bölgesi üzerine kurulmuş olması.
Yani ranta değil, vatandaşın hizmetine sunulması önemli bir bakış açısı.
Altınköy’ün mimarı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki dev projenin tek eksiğini geçtiğimiz günlerdeki sohbetimizde anlattı.
Köy evlerini tüm orijinal parçalarıyla Başkent’e taşıyan, pek çok hayvanı getiren, asma köprüler, suni göletler yapan Tiryaki, Altınköy için öküz bulamadığını söyledi.
Hizmet hayvanı olan, çift sürmekte, kağnı çekmekte kullanılan öküzleri bulmak için kolları sıvayan Altınköy çalışanları Kastamonu-Ilgaz-Çankırı hattına yönelmiş. Haydi hayırlısı.

Haberin Devamı

YOLU YENİDEN BAŞKENT’E DÜŞECEK Mİ

Akdeniz Hürriyet’te dün Salih Uzun imzasıyla çıkan kulis haberde, Ankara’nın yakından tanıdığı bir isim de yer alıyordu.
Antalya’dan milletvekili olacak isimlerle ilgili değerlendirme yapan Uzun, yakın zamanda emekli olan eski Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in AK Parti’den milletvekili adayı olma ihtimalini kaleme aldı.
Yüksel’in ismi 2014 seçimlerinde de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmişti.
8 yıl Antalya Valiliği yapan ardından Ankara’ya gelen Yüksel, görev yaptığı şehirlerde halka yakın bir profil çizdi.
Antalya gibi Ankara’da da adaylıkla ilgili ismi geçen Yüksel şu anda İstanbul’da yaşıyor.
Yüksel’in 4 buçuk ay sonraki seçimlerde Ankara’ya bu kez TBMM için gelmesi kimse için sürpriz olmamalı.

Yazarın Tüm Yazıları