Özdebir şikayet etti Kaya mahkemeye verdi

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir arasında geçtiğimiz haftalarda yaşanan tartışma tam gaz sürüyor.

Haberin Devamı

Kaya’nın, “Piyasada çok miktarda toplama makine var. Motoru bir yerden, yürüyen aksamı başka bir yerden alınarak yapılıyor. Kalitesiz parçalar kullanılıyor, teknik serviste zorlanıyorsunuz” açıklamasıyla başlayan; Özdebir’in, “Dinlemez, umursamaz bir tavır içerisinde bu işlemlerini yapmaya devam ediyor. Kasıtla cahil olabilecek bu kafalar, aslanı kuzuya boğdurur. Bu kadar cahillik ancak kasıtla olur” sözleriyle tırmanan gerilim boyut atladı.
Özdebir, Kaya’ya yönelik eleştirilerini Büyükşehir Belediyesi’nden İçişleri Bakanlığı’na hatta Başbakanlığa kadar raporlarla iletti.
Eleştirileri tek tek yanıtlayan Kaya ise sözlerinden ötürü Özdebir’i mahkemeye verdi.
Bu kavganın nereye varacağını izleyeceğiz.

‘Mania’da çözüm yurtdışında aranıyor

Ankara'nın en büyük sorunlarından biri mania (uçuş güvenliği) hattı. Siyasi parti yöneticilerinden, belediye başkanlarına Başkent’te bu sorundan muzdarip olmayan yok.
İş çevreleri ise bu sorundan direkt etkilenen kesim.
Mania hattıyla ilgili son beş yılda defalarca çalışma yapıldı. Sonrasında itirazlar, davalar, iptaller...
Ve mania hattı yüzünden haksızlığa uğrayan pek çok kişinin şikayetleri bize geliyor.
Hemen yanında çok katlı bir yapı varken, ‘uçuş güvenliğine takılıyor’ gerekçesiyle durdurulan yapıların haddi hesabı yok.
Şu sıralar ise mania hattıyla ilgili Büyükşehir ile ATO’nun ortak bir çalışması var.
Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nda çözüm bulamayan iki kurum, çareyi yurt dışında aramaya başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci’ye ‘Yurt dışında uçuş mesafeleriyle ilgili çalışma yapan kurumlar var. Ankara’daki sorunla ilgili bir rapor hazırlatılabilir, görüş istenebilir. Bu çalışmayı ilgili kurumlara iletebiliriz” önerisinde bulundu. Bezci şifayı yurt dışında arıyor.

Haberin Devamı

Demek ki 80 öncesinde kavga etmeyebilirmişiz

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı süresince birbirinden ilginç fotoğraflar basında yer aldı.
Çatı adayın etrafında farklı partilerden isimler poz verdi.
Ankara’da da pek çok programa katılmıştı İhsanoğlu.
İhsanoğlu’nu destekleyen partilerden birinin temsilcisiyle geçtiğimiz günlerde sohbetimde seçim dönemindeki ilginç bir anı paylaştı:
“İhsanoğlu’nun mitingi için seçim otobüsünde ilerliyorduk.
Solunda CHP’li milletvekilleri ve parti yöneticileri, sağında MHP’li milletvekilleri duruyor. Kendimi tutamadım. ‘Madem bugün birlikte oturabiliyoruz. Demek ki 1980 öncesinde de onca kavgayı etmeyebilirmişiz’ dedim.
Bu sözlerim üzerine otobüste gülüşmeler oldu ve yolumuza devam ettik.

Yazarın Tüm Yazıları