MHP’de başkanlar muhalif kanatta

MHP son yıllarda hiç olmadığı kadar gündemde. MHP yönetimiyle muhalifler arasındaki mücadelenin fiziki ve siyasi merkezi Ankara olunca, Başkent’teki yerel unsurların takınacağı tavrın önemi daha da artıyor.

Haberin Devamı

Çağrı Heyeti’nin topladığı MHP’nin 6. Olağanüstü Kongresi’ne katılan Başkent’in yerel siyasileri içinde en dikkat çekeni kuşkusuz Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’di. Partisinin en başarılı belediye başkanlarından olan Demirel, ilçesinde üçüncü kez seçilip kent siyasetindeki etkisini göstermişti.
MHP’nin Ankara’daki diğer belediye başkanı olan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da kongreye katılanlar arasındaydı.

* * *
Demirel ve Yıldızkaya’nın bu tercihleri MHP Lideri Devlet Bahçeli ve parti yönetimi tarafından tepki çekerken, muhalif kanatta memnuniyetle karşılandı.
MHP kulislerinde bu katılım, iki başkanın da MHP’nin mevcut yapısından ümidi kestiği ve siyaset yapmak istedikleri için arayışta oldukları şeklinde yorumlanıyor.
Meral Akşener’in diğer adaylar Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’a göre daha ön planda olduğu kongrede iki başkanın da ‘MHP’nin geleceğinde’ olabilme adına tavır koydukları konuşulanlar arasında.

Haberin Devamı

* * *
Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ise Türkiye genelinde çok sayıda mevkidaşının aksine MHP Lideri Bahçeli’den yana tavrını koydu. Çetinkaya’nın bu tavrı muhaliflere destek veren üst kurul delege sayısının daha da artmasını engelledi.

* * *

En çok merak edilen isimlerden olan Mansur Yavaş ise muhaliflerden çok önce MHP yönetimiyle ipleri koparmıştı. Yönetim değişikliği durumunda MHP’ye dönüp dönmeyeceğine dair şimdilik olumlu ya da olumsuz bir çıkış yapmadı. Son seçimde ‘güç birliği’ diyerek CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan, kıl payı kaybettiği seçimin ardından istifa eden Yavaş kararını oluşacak tabloya göre verecek. Süreci -şimdilik- sessizce izleyen bir diğer siyasi ise Turgut Altınok. 

* * *

MHP’deki sürecin sonucu ne olursa olsun Türkiye genelinde parti kadrolarında kartlar yeniden dağıtılacak. Belki bazı kentlerde aynı kartlar yeniden açılacak ama Ankara yerel siyasetinde -kongreye katılanlar düşünüldüğünde- bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...

KADERİ BENZEMESİN

Başkent’te havaalanı-kent merkezi raylı sistem bağlantısının geciktiği açık. Neyse ki Başbakan Binali Yıldırım, ‘yıl sonuna kadar ihalesi yapılacak’ açıklamasını yaptı.
Ankara’nın metro sicili kabarık. Yıllarca Çayyolu ve Sincan metrosunu bekledik, Keçiören metrosunu halen bekliyoruz.
Bu üç metronun belediyeden bakanlığa devri sonrası ihale süreci bile 1 buçuk yılı bulmuştu.
Neyse ki bu kez davul da tokmak da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda.
Bakalım havaalanı metrosunun süreci nasıl olacak. İhale süreci ne kadar zaman alacak? Kaç yılda tamamlanacak?
İnsan, ‘kaderi benzemesin’ demekten kendini alamıyor.

Yazarın Tüm Yazıları